Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Korku Kültürü

Kategori: Psikoloji Yazar: Frank Furedi Yayınevi: Ayrıntı Yayınları

Korku Kültürü

  • çevirmen: Barış Yıldırım
  • Yayın Tarihi: 20.09.2017
  • Orijinal Adi: Culture of Fear
  • ISBN: 9789755393506
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 272
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Batılı toplumlarda hayat standardı yükseldikçe, insanlar kendini daha fazla risk altında hissediyor. Öyle bir noktaya varılmış durumda ki, âşık olmaktan el sıkışmaya, asansöre binmekten uçak yolculuğuna, duygusal/ toplumsal yaşamın ve teknolojik gelişmenin en sıradan unsurları önemli risk faktörleri olarak görülüyor artık. Sovyetler Birliği’nin yıkılması ve Çin’deki değişmelerden sonra yükselen “tek kutuplu” neoliberal dalga ve sendikaların, ailelerin ve çeşitli cemaatlerin çözülmesiyle insanlar bireyleşti belki; ancak yeni dayanışma biçimlerinin yokluğunda bu bireyleşme, kişiyi özgürleştirecek yerde iyice çaresiz hale düşürdü. Kendi başına kalan birey, eleştirel bir düşünüş geliştirecek cesareti toplamak yerine, güvensizlik duygusunun altında eziliyor. Giderek iş arkadaşları, komşular, hatta ailenin diğer üyeleri potansiyel birer düşman olarak görülüyor. Toplumun işleyişine dair güvensizlik bütün katmanlarda hâkim hale geliyor.Bu gelişmelerin sonucu olarak güvenlik 1990’lı yılların temel değeri haline geldi ve insanları hayatın risklerinden uzak tutmayı amaçlayan büyük bir sektör gelişti; risk yönetimi ve risk analizi konusunda raflar dolusu kitap yazıldı. Özellikle de 11 Eylül sonrasında, toplumu ve doğayı değiştirmek üzere yapılan müdahalelerin kapanmaz yaralar açtığı ve kıyamet gününün yaklaştığına iyice inanır oldu Batılı insan.Bizde de birçok insan kendini çevresel ve teknolojik felaketlerin tehdidi altında görüyor. Toplum olarak deli dana paniği, kapkaççı paniği, tacizci paniği gibi korkulara kapılmak için hazır bekliyoruz. “İyi beslenmezsen verem olursun” günlerinden, “kırmızı et zehirdir” noktasına geldik. Anneler çocuklarını okula götürüp dönüşüne kadar başında beklemezse annelik görevini ihmalle suçlanıyor; çünkü artık okul servisleri de birer tehlike kaynağı. Üniversite öğrencilerine hiçbir toplumsal faaliyete katılmamayı hem aileleri hem de okul yönetimleri öğütlüyor.Elinizdeki kitap bize risk almanın son derece yapıcı ve üretken bir süreç olduğunu hatırlatıyor; ve insanın gerçekleştirdiği tüm ilerlemelerin temelinde, doğaya ve topluma bilinçli biçimde yapılan müdahalelerin olduğunu. Furedi, korkunun korkuyu doğurduğu çözülen toplulukların yerine, risk alarak özne olma cesaretini gösteren insanların oluşturduğu yeni yapılar ve farklı bir dünya öneriyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Korku Kültürü PDF 11.29 MB İndir
Korku Kültürü EPUB 12.62 MB İndir
Korku Kültürü MOBI 9.96 MB İndir
Korku Kültürü ODF 10.63 MB İndir
Korku Kültürü DJVU 13.28 MB İndir
Korku Kültürü RAR 8.63 MB İndir
Korku Kültürü ZIP 7.97 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Frank Furedi, Korku Kültürü nde korkularımızı detaylı bir şekilde ele alıyor, nelerden nelerden korkuyormuşuz hayretle okuyoruz.


Okurken şaşıracağınız bir kitsp. Çağın insanların korku alışkanlıklarını nasıl etkilediği çarpıcı örneklerle işlenmiş. Şiddetle tavsiye ediyorum.


Risk sosyolojisi alanında okuduğum bir eser faydasını gördüm açık ve anlaşılır. Bir çok toplumsal olayın ele alınışı ve irdelenmesiyle de konular cnetlik kazanıyor. Okunubilir bir eser.


Iyi ki almisim, dedigim kitaplardan oldu. Bir toplumun korku kullanilarak nasil egilip bukulecegini mukemmel bir sekilde ve orneklerle anlatmis. Gecmiste sorunlarini kendi basina cozmeye calisan bireylerden, en ufak bir sorunda terapist kapisini calan bireylere nasil donusuldu? Sorunlarini kendi cozmekten aciz, kurban kimliginde bireyler yaratmak topluluklar uzerinde uzun vadede nasil sonuclar doguruyor? Asiri korumaci anne babalar guven mi teskil ediyor, yoksa cocugun ozguvenini yok mu ediyor? Magdur edebiyati; medyanin, kurumlarin ve insanlarin taciz gorene, aci cekene yaklasimi; risk bilinci gelistirme; guvensiz ve panik atak geciren bir toplum… Cogumuz, geleneksel bir otorite kaynagindan geldiginde karsi cikacagimiz sinirlamalari, kisisel saglik ve guvenlik adina kabullenmeye haziriz. (Bkz. Pandemi). Pandemi ortaminda okumak ve nereye cekiliyoruz diye dusunmek icin ideal bir kitap.


sosyolojik bir kitap ama herkese hitap edebilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*