Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Kur’an Dildeki Sonsuz Mucize

Kategori: İslam Yazar: Prof. Dr. Sadık Kılıç Yayınevi: Ravza Yayınları

Kur’an Dildeki Sonsuz Mucize

Tanıtım Bülteni
Yüce Kitab, her katı zengin ve ayrı idrak mertebelerine makes olan; hakkındaki malumat ve sezişler arttıkça, saklı hazinelerini her akıl ve anlayışa daha çok açan; cüz’i ve sınırlı öğrenme çabalarına bire on, bire yediyüz, hatta sonsuz (“gayra memnun”, “gayre meczuz”) ödüllerle karşılık veren seçkin bir ilahi Saray (Kasr-ı İlahi) ya da çok dalları olan bereketli bir ağaç (Şecere-i Tayyibe-Efnan) gibidir.Kur’an merkezli ilimler içinde, O’nun mucizelik yönünü konu alan ilim dalı, en çok dikkat gösterilmeye layık olanıdır; çünkü gayesi, bu Yüce Kitab’ın ilahilik vasfını izhar etmek; bilhassa, “Kur’ani Dil” dünyasının delalet ve işaretiyle, bu özgün söz dizaynının salt tanrısal; dolayısıyla beşerüstü niteliklerini göstermektir.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Kur’an Dildeki Sonsuz Mucize PDF 6.23 MB İndir
Kur’an Dildeki Sonsuz Mucize EPUB 6.96 MB İndir
Kur’an Dildeki Sonsuz Mucize MOBI 5.49 MB İndir
Kur’an Dildeki Sonsuz Mucize ODF 5.86 MB İndir
Kur’an Dildeki Sonsuz Mucize DJVU 7.32 MB İndir
Kur’an Dildeki Sonsuz Mucize RAR 4.76 MB İndir
Kur’an Dildeki Sonsuz Mucize ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Kur’an Dildeki Sonsuz Mucize PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


Yüce Kitab, her katı zengin ve ayrı idrak mertebelerine makes olan; hakkındaki malumat ve sezişler arttıkça, saklı hazinelerini her akıl ve anlayışa daha çok açan; cüz’i ve sınırlı öğrenme çabalarına bire on, bire yediyüz, hatta sonsuz (“gayra memnun”, “gayre meczuz”) ödüllerle karşılık veren seçkin bir ilahi Saray (Kasr-ı İlahi) ya da çok dalları olan bereketli bir ağaç (Şecere-i Tayyibe-Efnan) gibidir.


Bu kitap, Kur’ân’ın icaz yönleri hakkında alimlerin görüşlerini ele almış. İkinci bölümde fesahat ve belagata geçmiş ama verdiği örnekler yetersiz. Söz ve üslupla alakalı terimlerden, hazif, kasr, takdim, tehir, kinaye ve tariz gibi ıstılahları almış ama bence eksik kalmış. Kitap Kur’ân’ın dildeki mucizesinden bahsetmiş ama bir tane orijinal ayet yazmamış Ayetlerin okunuşunu veya mealini vermiş. Ku kitap, dildeki (Arapça) mucizeyi işlemesine rağmen bir tek Arapça harf kullanmaması çok büyük bir çelişki. Prof. olunca her yapılan doğru olmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*