Taşer; fikirleriyle, insanlığıyla, efendiliğiyle, aklı, mantığı, zekâsıyla ender bulunan bir kişilikti. Onun, Ziya Nur, Erol Güngör, Nevzat Kösoğlu, Cemil Meriç, Galip Erdem gibi kendileri de birer “kutup insan” noktasına erişmiş büyüklerimizce saygıyla anılması ve takdir görmesi çok önemli bir hadisedir, inancındayım. Taşer’in rahmete varışı neredeyse yarım asra yaklaşıyor. Temiz, pırıl pırıl, tavizsiz; sevgi, saygı ve takdir dolu bir hayatı yaşayarak ardında yarım asır sonra da hatırlanmayı icap ettirir bir değer bırakıp göçmek her insana nasip olmaz. Mesele, Taşer’den yadigârdır, Taşer’in mirasıdır… Neredeyse yarım asra yakın bir zaman sonra Ötüken Neşriyat’ın “Mesele”ye sahip çıkarak yeni bir baskısını yapmaya talip olması ise, biz aile mensupları için çok önemli bir olaydır; zira “Mesele”yi bugünlere ve yarına taşımak en çok Ötüken’e yakışırdı… Şevket Bülend Yahnici
kitabı okuyunca şunu daha iyi anlıyorsunuz: Tarih tekerrürden ibaret. dün de bu memleket aynı şeyleri konuşmuş bugün de. eğitim sisteminin yanlışları, siyasi hatalar…
Kitap Yorumları - (5 Yorum)
Dündar Taşer, Türkiye Cumhuriyeti devletinin yetiştirdiği ender entellektüel şahıslardan biridir. Bu köşe yazılarının birleştirildiği kitap okunmalı.
Taşer’in mirasına sahip çıkan Ötüken Neşriyata teşekkürler, güzel bir eser olmuş
kitabı okuyunca şunu daha iyi anlıyorsunuz: Tarih tekerrürden ibaret. dün de bu memleket aynı şeyleri konuşmuş bugün de. eğitim sisteminin yanlışları, siyasi hatalar…
Dönemin siyasi olaylarının anlatıldığı ve özellikle Demirel’in yerden yere vurulduğu bir eser.
Dündar Taşer’in gazetelere yazdığı yazılardan oluşan dönemin siyasi olaylarını anlattığı bir kitap.