Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Mısır Konseyi

Kategori: Edebiyat Yazar: Leonardo Sciascia Yayınevi: Can Yayınları

Mısır Konseyi

  • çevirmen: Kemal Atakay
  • Yayın Tarihi: 04.09.2007
  • Orijinal Adi: Il consiglio d'Egitto
  • ISBN: 9789750708367
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 172
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 12.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Gerçek şu ki, diyordu avukat Di Blasi, her toplum, deyim yerindeyse, kendi yapısına uygun düzenbazlık türünü yaratır...Yıl, 1783. Yaklaşan Fransız Devrimi’nin etkileri Sicilya’da da görülür. Bu kargaşa ortamında, yozlaşmış soyluların zenginliğinden pay kapmaya kalkışan Maltalı rahip Giuseppe Vella, "Mısır Konseyi" adını verdiği sahte bir tarihsel belge düzenleyerek düzmece unvanlar, ayrıcalıklar, soyağaçları uydurur; bunları "uygun fiyat"tan satar. Voltaire ve Rousseau okuyan, özgürlük, eşitlik, kardeşlik gibi "tehlikeli düşünceler"i dostlarıyla paylaşan avukat Francesco Di Blasi ise düzenbaz rahibin karşısına dikilecektir...Mısır Konseyi, okurların Her Türlü, Basit Bir Olay, Baykuşun Günü ve Oyunun Kuralı adlı romanlarıyla tanıdıkları İtalyan yazar Leonardo Sciascia’nın belki de en iyi, en politik, en kışkırtıcı yapıtı.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Mısır Konseyi PDF 7.14 MB İndir
Mısır Konseyi EPUB 7.98 MB İndir
Mısır Konseyi MOBI 6.30 MB İndir
Mısır Konseyi ODF 6.72 MB İndir
Mısır Konseyi DJVU 8.40 MB İndir
Mısır Konseyi RAR 5.46 MB İndir
Mısır Konseyi ZIP 5.04 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Sicilya doğumlu yazar Leonardo Sciascia, kitabında yaşadığı bölgeye has konuyla alakalı bir roman kaleme almış. (suç, mafya ve siyaset). Zevkle okunacak türde bir kitap.


Fransız devriminin Sicilyada ki etkilerinin güzel bir anlatımı. Polisiye tarzı nedeni ile akıcı lakin sadece bir polisiye olmaktan ziyade artıları da olan bir eser.


Sürükleyici bir kitap. 18.yüzyıl sonlarında Sicilya’da sahtecilik yapan bir rahip, Fransız Devrimi’nin adadaki etkileri ve yozlaşmış soyluların ilişkileri, bu kitabı son derece çekici kılıyor. Keyifle okunan, merakı hep canlı tutan güzel bir kitap. Sciascia’nın usta kalemi kendisini her yerde belli ediyor.


Dünya tarihini anlamak Fransız Devrimi’ni ve etkisini anlamaktan geçer. Yazar Scilya’daki etkiyi çok net anlatmış. Sadece Di Blasi ya da devrinci gözünden değil, kilise ve aristokrasi gözünden de. Tavsiye edilir.


Yazarın polisiye tadında okuduğum romanlarından biri de buydu. Gerçi diğer romanlarındaki gibi bir adaletsizliğe karşı tek başına mücadele etmek zorunda (ve başarısızlığa mahkum bir mücadele) birinin trajik hikayesi değil de bir sahtekarın numarasının ortaya çıkıp çıkmayacağı gerilimi üzerine sürükleyici bir roman kurgulamış yazar.Kitaptan altını çizdiğim satırlardan iki alıntı:”Genellikle iyi bir adam, insan bir yargıç olarak tanınırdı: Bu nedenle de işkenceye direnen birini kendi duyarlılığına yöneltilmiş bir hakaret, genellikle suçlulara bile sunduğu acıma duygusunun kabaca reddedilmesi sayardı””Oysa giyotinle insan bir anda ölüverir. Bu işte de soylular yağlı kuyruğu kapıyorlar”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*