Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Ne Güzel Çocuklardık Biz

Kategori: Edebiyat Yazar: Metin Celal Yayınevi: Gendaş Yayınları

Ne Güzel Çocuklardık Biz

  • Yayın Tarihi: 23.05.2000
  • ISBN: 9789753082020
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 224
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
İnsanın kendini bir geçiş noktasında hissettiği zamanlar vardır. Geçmişi geride bırakıp gönül rahatlığıyla geleceğe bakmak istediği bir nokta. Bu romanın kahramanları işte tam da o anda yeni hayatların, yeni ilişkilerin, aşkların başlangıcında geçmişleriyle hesaplaşıyorlar. Bu hesaplaşma onlar için aynı zamanda unutmak istedikleri, belleklerinden kazımaya çalıştıkları anılardan, anlardan kurtulmanın bir yolu. Aşklar, ölümler ve bir hamlede kesilip atılamayacak ilişkiler varken bedelini ödemeden geçmişi silmek mümkün mü? Umutlar, acılar, ihanetler, hüzünler, coşkulu anlar, tarifsiz mutluluklar ve en önemlisi uğruna hayatlarını feda ettikleri inançlar kolayca unutulabilir mi? Metin Celal bu ilk romanında kendisinin de içinde yer aldığı 78 Kuşağı'nı konu edinmiş. Yazar, bir dönem gençliğinin bugüne değin abartılar, karalamalar ya da önyargılarla ele alınmış mücadelelerini, özlemlerini, dostluklarını, sevgilerini, cinselliklerini, kısacası 70'li yıllardan 80'lere uzanan günleri, o günleri soluk soluğa yaşayanları içeriden bir bakışla anlatıyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Ne Güzel Çocuklardık Biz PDF 9.30 MB İndir
Ne Güzel Çocuklardık Biz EPUB 10.39 MB İndir
Ne Güzel Çocuklardık Biz MOBI 8.20 MB İndir
Ne Güzel Çocuklardık Biz ODF 8.75 MB İndir
Ne Güzel Çocuklardık Biz DJVU 10.94 MB İndir
Ne Güzel Çocuklardık Biz RAR 7.11 MB İndir
Ne Güzel Çocuklardık Biz ZIP 6.56 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


SADE BİR DİLLE YAZILAN ESER, 80’Lİ YILLARIN SİYASİ, SOSYAL VE EKONOMİK HAYATINA IŞIK TUTMAKLA BERABER, GÜNÜMÜZ İNSANININ PİSKOLOJİSİNİ, BİREYSEL SORUNLARI YANSITMASI BAKIMINDAN DA ÖNEMLİ BİR ESER.TABİR YERİNDEYSE İKİ ARADA BİR DEREDE KALAN İNSANLARIN MUTLAKA OKUMASI GEREKEN BİR KİTAP. ÇÜNKÜ METİN CELAL ZITLARIN ÇATIŞTIĞI BİR NOKTADA BU KİTABI YAZIYOR. GİTMEK YA DA KALMAK SSEVMEK YA DA ACI ÇEKMEK KENDİNİ ARAYAN BİR İNSANIN KARARSIZLIĞI VE BU KARARSIZLIK KARŞISINDA GEÇMİŞİNİ SORGULAMASI SÜRÜKLEYİCİ BİR USLUPLA ANLATILMIŞ.


Kırık, hüzünlü bir öyküsü var romanın. 12 Eylül öncesinde faaliyet gösteren bir siyasi hareketin üyelerinin, 80 öncesinde başlayıp 90’lara kadar süren hayatlarını konu edinmiş Metin Celal. Türkiye’de yeni bir ekonomik anlayışın yürürlüğe konduğu, hayali ihracattan köşeyi dönen vurguncuların iş adamı kılığında dolaştığı, çetelerin meşru kolluk gücü olarak kabul edildiği, toplumsal yapıdaki erozyonun dört bir yanı sardığı ve darbenin şiddetine maruz kalan devrimcilerin hayata yeniden tutunmaya çalıştıkları -o bildik- tarihlerde İstanbul’dayız. Yazar, Sezen ve Ayşe ile tanıştırıyor bizleri. Hem aynı üniversitede asistan olarak çalışan hem de aynı örgütün militanı olan bu iki genç kadından Sezen, eski sevgilisi Ali’ye yataklık yapmaktan tutuklanmış, kısa bir süre sorguda kalmış, önüne konan ifadeyi imzaladığı için -arkadaşlarından- muhbir/itirafçı damgası yemiş, öte yandan üniversiteyle de ilişkisi kesilmiş, düş ve gerçek arasında yaşar haldedir. Bir çatışma sonucu vurulan ve örgütten ayrılan Ayşe ise içeri düşmemiş, ancak yeni yaşama da ayak uyduramamıştır. Geçmişi onların belleklerinden yansıtır Metin Celal.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*