Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Okuruma Mektuplar

Kategori: Edebiyat Yazar: Nurullah Ataç Yayınevi: Can Yayınları

Okuruma Mektuplar

  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 208
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 12.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Türkçemizin büyük ustası, değerli denemecimiz, eleştirmenimiz Ataçın daha önce Prospero ile Caliban adlı kitabını yayımlamıştık. Okuruma Mektuplarla Ataç dizimizi sürdürüyoruz. Bu kitapta yer alan yazılar, 1951 yılı boyunca Pazar Postası'nda yayımlanmıştı. Okuruma Mektuplar genel başlığı altında yayımlanan bu yazılar için Ataç şöyle diyordu:Şimdi bunları yazmakta da, yazdıktan sonra okumakta da, bana hiçbir yazımın vermediği bir tat buluyorum; mutluluğun ta kendisi denecek bir duygu, bir ışık sarıyor içimi. Bana öyle geliyor ki ben bunları yazmak için, bunları yazdıran iklime ermek için doğdum, yaşadım; ne yaptımsa, ne ettimse, bütün duygularım, bütün düşüncelerim, hepsi hepsi beni buna hazırlamak içindi. Şeyh Galip, bir gazelinde 'Efendimsin cihanda itibarım varsa sendendir / Miyan-ı aşıkanda iştiharım varsa sendendir' diyor, benim de yazarlar arasında bir adım olursa, bu yeryüzünden benim de geçtiğim anılırsa, o ün bu mektuplardan gelecektir.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Okuruma Mektuplar PDF 8.63 MB İndir
Okuruma Mektuplar EPUB 9.65 MB İndir
Okuruma Mektuplar MOBI 7.62 MB İndir
Okuruma Mektuplar ODF 8.13 MB İndir
Okuruma Mektuplar DJVU 10.16 MB İndir
Okuruma Mektuplar RAR 6.60 MB İndir
Okuruma Mektuplar ZIP 6.09 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


Bitmesini istemediğim için okurken cimri davrandığım, günün şiiri diye her denemesinin sonuna iliştirdiği beyitleri sindire sindire okumaya çalıştığım harika bir kitaptı.Bence bu kitap da edebiyatımızın isimsiz kahramanlarından biri, herkese tavsiye ediyorum..


DİL VE EDEBİYAT ÜZERİNE OLDUKÇA ORJİNAL TESBİTLERİ OLAN ATAÇ’IN YERİ GELDİĞİNDE DİLİNİN AĞIRLAŞTIĞINI GÖRÜYORUZ. ANCAK O BU ESERİNİN YAZMAKTAKİ AMACININ RAHATLAMAK OLDUĞUNU SÖYLEYEREK TESBİTLERİNİ, İNCELEME VE GÖZLEMLERİNİ EDEBİYAT DÜNYASINA SUNUYOR.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*