Organik kimya bilindiği gibi çok eski çağlardan günümüze kadar bizimle birlikte olan bir bilim dalıdır. Organizmanın ve bitkilerin temel yapı taşlarını oluşturan organik bileşikler, günlük hayatımızın her noktasında bizlerle birlikte bulunmaktadır.Genişletilmiş 2. Baskısı 528 sayfaya çıkarılan Organik Kimya kitabımıza ilave olarak; özellikle Gıda Mühendisliği Bölümlerine uygun olarak; “Gıdalarda Isıl İşlemler ile Gerçekleştirilen Tepkimeler ve Lezzet Maddeleri” adlı bölüm ilave edilmiştir. Kitabımızın birinci baskısında fenoller şeklinde verilen bölüm, bu baskıda Fenoller ve Polifenoller şeklinde geliştirilmiştir. Bu sebeple bitki ve canlı kimyasında önem taşıyan fenoller ve polifenoller bölümü Zıraat Mühendisliği gibi ilgili diğer bölümlere de faydalı olacaktır. Ayrıca Diş hekimliğinde kullanılan organik bileşiklerde ilgili konularda verilmiş olup, Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerine de yararlı olacağı düşünülmektedir.Organik Spektroskopi bölümü genişletilerek, özellikle COSY, HETCOR, HMQC, HMBC gibi iki boyutlu NMR yöntemleri de eklenmiştir. İlave olarak Lipitler, Yüzey Aktif Maddeler, Polimerler ve Polifenoller Bölümleri de konularak geniş bir yelpazenin ihtiyacını karşılayacak hale getirilmiştir. Bu sebeple kitabımızın öğrencilerimize ve konuya ilgi duyan diğer okurlarımıza katkı sağlamasını dilerim.
Kitap Yorumları - (0 Yorum)