Görselin sözün önüne geçtiği dünyada "yazar"ın, yani hâlen söz söyleme eylemini sürdürenlerin gözünde görüntünün neye karşılık geldiği oldukça önemli... Perdenin Ötesine Bakmak, çağdaş edebiyatımızda kendisine yer edinmiş yetmiş farklı yazarı ve şairi, ele aldıkları filmlerle bu kitapta bir araya getirdi.Hem sinema kültürümüze bir katkı olması hem de sinema sanatının "görsel çağda" yeniden anlam bulması noktasında, hepimiz için bir yol haritası olabilecek bu kitaba katkı sunan isimler:Abdullah Harmancı, Abdullah Kasay, Abdülkadir Üstündağ, Abdülkadir Yaylacık, Ahmet Aksoy, Ahmet Melih Karauğuz, Ahmet Sarı, Ahmet Topbaş, Ali Güney, Ayşe Karaman, Ayşe Şener, Ayşegül Genç, Betül Ok, Bülent Ayyıldız, Bülent Özdaman, Cihan Aktaş, Emine Terzi, Erhan Genç, Ervanur Kara, Fadim Özer Kasay, Fatma Barbarosoğlu, Fatma Özkaya, Feyza Şule Güngör, Furkan Çalışkan, Gülsüm Çıngı, Güven Adıgüzel, H. Elif Mutlu, Hasan Bozdaş, Hasibe Çerko, Hatice Bildirici, Hatice Kübra Karadeniz, Hatice Kübra Soydoğan, Hayriye Ünal, Hüseyin Akın, İbrahim Aslaner, İbrahim Eyibilir, İhsan Kabil, İrem Ahıskalı, İsmail Doğu, İsmail Irmacık, Kamil Yeşil, Leyla İpekçi, M. Fatih Kutlubay, Mahmut Coşkun, Mehmet Aycı, Merve Parlat, Merve Yaylacık, Muammer Ulutürk, Murat Küçükhemek, Mustafa Enes Anlamaz, Mustafa Uçurum, Muzaffer Bilsin, Münire Daniş, Necip Tosun, Nur Şevval Seven, Orhan Gazi Gökçe, Ömer Çelik, Remzi Köpüklü, Sadık Yalsızuçanlar, Selvigül Kandoğmuş Şahin, Sema Karabıyık, Silvan Alpoğuz, Songül Koç, Süleyman Ceran, Şeyma Subaşı, Tuba Deniz, Ümit Köksal, Yıldız Ramazanoğlu, Zeynep Kahraman Füzün, Zeynep Sayman.
Bir sinema öğrencisi olarak oldukça ilgi çekici bir kitap olduğunu belirtmeliyim. Farklı yazarların farklı perspektiflerden filmleri ele alması, kitabı özgün ve değerli kılmış. Sinema ilgilileri için bir başucu niteliğinde.
Kitap Yorumları - (5 Yorum)
bazı yazıları oldukça iyiydi
Duyurusu yapılır yapılmaz aldım. Epeydir neden böyle bir çalışma yok diye düşünüyordum. Abdullah Kasay’a minnetle..
Bir sinema öğrencisi olarak oldukça ilgi çekici bir kitap olduğunu belirtmeliyim. Farklı yazarların farklı perspektiflerden filmleri ele alması, kitabı özgün ve değerli kılmış. Sinema ilgilileri için bir başucu niteliğinde.
İzlenmesi gereken filmler listesinin muazzam değerlendirmeleri ve felsefik okumalarının kaleme alındığı kitapta yüze yakın filmle karşılaşacaksınız.
Okumayı çok isteyip de bir türlü okuyamadığım kitap. Birbirinden değerli isimlerin yer aldığı bir eser olması merakımı daha da arttırıyor.