Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Rama 2

Kategori: Edebiyat Yazar: Arthur C. Clarke Yayınevi: Ithaki Yayınları

Rama 2

  • çevirmen: Ümit Kayalıoğlu
  • Yayın Tarihi: 01.01.2008
  • ISBN: 9789756902080
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 527
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 11 x 18 cm
Tanıtım Bülteni
Dünyada kimse başka bir Rama uzay aracının gelmesini beklemiyordu. Oysa yabancı yaratıkların her şeyi üçlü yaptıkları ortadaydı ve Rama dönmüştü. 2197 yılında insanlık kaderle ikinci buluşmasına hazırlanıyordu. 2140'ın Ekonomik Krizi, Büyük Kargaşa yılları, Devletler Konseyi'nin ardından insanlığın gözleri yeniden dışarıya, yıldızlara çevrilmişti. Homo sapiensin kozmosun genel düzeni içindeki yerinin yeniden düşünülmesine yol açan Rama II'ye giden araştırma ekibi, beraberinde kendi sorunlarını da taşımaktadır.
Kitap AdıFormatBoyutBağlantı
Rama 2PDF21.87 MB İndir
Rama 2EPUB24.45 MB İndir
Rama 2MOBI19.30 MB İndir
Rama 2ODF20.59 MB İndir
Rama 2DJVU25.73 MB İndir
Rama 2RAR16.73 MB İndir
Rama 2ZIP15.44 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap AdıFormatBoyutBağlantı
Rama 2PDF21.87 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar: Tamamı Ücretsiz 10 Kitap

Kitap AdıFormatBoyutBağlantı
Belki de Sevemedik - 1PDF6.23 MB İndir
Belki de Sevemedik - 2PDF5.80 MB İndir
Belki de Sevemedik - 3PDF6.10 MB İndir
Sadece Allah'a Bırak - 1PDF5.10 MB İndir
Sadece Allah'a Bırak - 2PDF5.50 MB İndir
Sadece Allah'a Bırak - 3PDF5.80 MB İndir
Bir Yudum AşkPDF4.75 MB İndir
Dua Gibi SevPDF5.40 MB İndir
Sessizlik Artık SensizlikPDF5.90 MB İndir
Yüreğin Yorgunluk GörmesinPDF5.65 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Zamanında İtalya’ya meteor düşmüş, o civar ayvayı yemiş, insanlar da uzaya bir istasyon inşa etmişler ki sonraki tehlikeler erkenden bertaraf edilsin. İşte bu istasyon buluyordu galiba. Öküz gibi uzay gemisi geliyor bizim buralara. Mars’ta, Ay’da falan yerleşkeler var, onların da temsilcilerinin bulunduğu bir konsey var, ne yapılacağını bu konsey söylüyor. İşte burada birtakım katakulliler falan. Bu Rama’ya yakın bir yerden bir ekip yola çıkıyor ve Rama’ya giriyor. Yani işte Rama’yla Buluşma zaten, geminin içi falan bir acayip, o anlatılıyor.
Burada işte asıl katakulliler giriyor. 70 yıl sonra Rama II geliyor ve dünya karışıyor. Bir ekip gidiyor gemiye ama ekibin seçilmesinde katakulliler oluyor, gazeteci bir kadın var, ortalığı inceden karıştırıyor falan. Fena bir ortam yani. İnsanoğlunun uzay gibi nezih bir ortamda bile mal olabileceğini burada görüyoruz. Şey güzeldi ama, mesela 2000’lerin azizi bir adam var, Aziz Michael mıydı neydi. Sonra yeni şairler, yeni ortamlar, yeni siyasi yapılar. Ya bilimkurgu işte, o arka plan süper. Nicole De Jardins var burada önemli, Richard Wakefield var, Michael O’Toole var. Bu üç adam, diğer iki kitapta da yer alacak ama özellikle ilk ikisi. Evleniyorlar falan. Bu arada bu üçü gemide kalıyor bir şekilde, diğerleri gidiyor. Uzayın derinliklerine gidiyorlar.
Burada işler ilginçleşiyor. Bu kadar söyleyeceğim, deli kitap. Gemilerin olayı ne, onu öğreniyoruz ama çok değil.
Yani güzel seri, okumak lazım. Çünkü bilimkurgu.


Yeterince yaratıcı ve sürükleyici bulmadım.romanın İçine girebilmek için 150-200 sayfa kadar ısrarlı şekilde takip etmek gerekiyor. 2200 lü yıllarda nasıl bir uygarlık düzeyiyle ve dünyayla karşılaşacağız, nasıl bir teknolojik düzeyde olacağız? Bu konulara ışık tutmuyor. Ramayı yaratan uygarlıkla insanlar arasındaki ilişki yok. Bu uygarlığı yaratanların yarattığı biotlar (çeşitli hayvanlara benzereyen robotlar) ve akıllı kuşlar ile dünyadan giden bir nasa grubu başrolde. Bu haliyle bile hareketsiz ve hayalgücü noktasında kısır kalıyor . Mekan tasvirleri ve anlatım iyi olmasına rağmen romanı kurtarmaya yetmiyor.


Okuyorum, fakat birinci gibi başlamadığı için insan hayal kırıklığına uğruyor, fakat sonra bir TAD! Böyle bir İnsanlar Yoğunluğu üzerinde atlamalı anlatımlar, amma uzattım ha; İnsaların ilişkileri arasında dolaşım deyelim, böylede yazabiliyormuş Arthur C. Clarke, yani şimdilik bilim kurgu? Yoksa bu yaptığı da bir Bilim Kurgumu? Okuyorum… ): o))


Gelecekle ilgili belki de yazılmış en iyi bilimkurgu.


Rama Serisi ile ilgili yapabileceğim en kısa ve anlamlı kritik şu olabilir: MUHTEŞEM! Biraz da açarsak, insanı okurken bir sinemada koltuğa mıhlanmışçasına çeken ve sürükleyen, BİLİM’le dopdolu bir KURGU romanı. Yeşil adamlar ve ışın tabancaları zırvaları elbette yok ve bilim-kurgu edebiyatına bu gözle bakan herkes için gerçekten öğretici, akılcı ve mantıklı kurgusuyla hayrete düşürücü nitelikte bir kitap. Dolayısıyla şiddetle tavsiye etmekten başka yapacak bir şey yok. Tabi serinin ilk kitabı “RAMA” ya da diğer adıyla “Rama’yla Buluşmak” tır, hatırlatmak gerek. Saygılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*