Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Ruh Sağlığı ve Bozuklukları (2 Cilt)

Kategori: Psikoloji Yazar: Prof. Dr. M. Orhan Öztürk Yayınevi: Kişisel Yayınlar

Ruh Sağlığı ve Bozuklukları (2 Cilt)

  • Yayın Tarihi: 01.01.2011
  • ISBN: 9789759345303
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 1000
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 16 x 24 cm
Tanıtım Bülteni
ÖNSÖZPsikiyatri, hekimliğin ve davranış bilimlerinin birçok konularını içeren, çeşitli kuramsal ve uygulamalı yanları olan geniş bir tıp dalıdır. Bu kitapta, klinik psikiyatri için gerekli temel ve uygulamalı bilgilere ağırlık vermeye; özünde insanı biyolojik, psikolojik, toplumsal yönleriyle bir bütün olarak ele alan biyopsikososyal tıp görüşüne bağlı kalmaya çalıştım. Kitabı yalın ve öz tutmak amacı ile uzun kuramsal açıklamalardan, ekol tartışmalarından elden geldiğince kaçındım.Bu kitap ülkemizde 1988'den beri tıp fakültelerinin, psikiyatri, psikoloji eğitim kurumlarının çoğunda en sık başvurulan kaynaklardan biri olmuştur. Tıp biliminin baş döndürücü bir hızla ilerlemesi, yazılan kitapların hiç olmazsa dört beş yılda bir gözden geçirilmesini ve yenilenmesini gerektirmektedir. Böyle bir gözden geçirerek yenileme (revised edition) 1994 yılında 5. basım için yapılmıştı. 2001’de baıslan 8. basım için kitabı baştan sona yeniden gözden geçirdim, yeni kaynaklara başvurdum. Öğrencilerimin, meslektaşlarımın eleştirilerinden, önerilerinden yararlanmaya çalıştım. Kimi yerler büyük oranda olduğu gibi kaldı, kimi yerlerde de önemli eklemeler, değişiklikler yaptım. Kitap tümüyle yeni baştan dizildi. 9. ve 10. Basımlarda bazı düzeltmeler yapılmıştır.Kitabın ilk dört basımında, Prof. Dr. Yusuf Savaşır, Prof. Dr. Turgay Dalkara, Doç. Dr. Bedirhan Üstün, Psk. Prof. Dr. Ayşe Yalın ve Psk. Doç. Dr. Melda Akçakın özel bölümlerde önemli katkıda bulunmuşlardır. 1994’teki ilk yenileme girişimimde bu değerli bilim insanlarına önceden bilgi vermeyi akıl edemeden, katkıda bulundukları ya da yazdıkları bölümleri, onlardan da yararlanarak, kendim hazırladım. Bu bilgilendirmeyi zamanında yapmamış olmam nedeniyle kendilerinden özür dileyerek, ilk baskılardaki değerli katkıları için derin teşekkürlerimi yinelemek isterim.
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Ruh Sağlığı ve Bozuklukları (2 Cilt) Satın Al
Kitapyurdu Ruh Sağlığı ve Bozuklukları (2 Cilt) Satın Al
D&R Ruh Sağlığı ve Bozuklukları (2 Cilt) Satın Al
Idefix Ruh Sağlığı ve Bozuklukları (2 Cilt) Satın Al
BKM Kitap Ruh Sağlığı ve Bozuklukları (2 Cilt) Satın Al
Hepsiburada Ruh Sağlığı ve Bozuklukları (2 Cilt) Satın Al
Nadir Kitap Ruh Sağlığı ve Bozuklukları (2 Cilt) Satın Al
N11 Ruh Sağlığı ve Bozuklukları (2 Cilt) Satın Al
Amazon Türkiye Ruh Sağlığı ve Bozuklukları (2 Cilt) Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Ruh Sağlığı ve Bozuklukları (2 Cilt) PDF 41.50 MB İndir
Ruh Sağlığı ve Bozuklukları (2 Cilt) EPUB 46.39 MB İndir
Ruh Sağlığı ve Bozuklukları (2 Cilt) MOBI 36.62 MB İndir
Ruh Sağlığı ve Bozuklukları (2 Cilt) ODF 39.06 MB İndir
Ruh Sağlığı ve Bozuklukları (2 Cilt) DJVU 48.83 MB İndir
Ruh Sağlığı ve Bozuklukları (2 Cilt) RAR 31.74 MB İndir
Ruh Sağlığı ve Bozuklukları (2 Cilt) ZIP 29.30 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Sade bir dil kullanılmış. Başarılı buldum.


alanında yazılmış çok başarılı bir kaynak, başvuru kitabı. Öğrenci pdr öğrencisi iken (O zaman kalın ve tek ciltti) aldığım gerek öğrenciliğimde gerekse meslek hayatımda sıkça yararlandığım bir kitap. Tüm psikoloji ve pdr öğrencilerine ve alanda çalışan herkese öneririm


çok güzel bir kitap tüm psikolog ve psikiyatrlara tavsiyemdir


Çok güzel bir kaynak kitap.. Psikoloji ile ilgilenenlerin kütüphanesinde olması gereken olmazsa olmaz türden bir kitap.. Şiddetle tavsiye ederim!


ruh sağlığı ve bozuklukları kitabını 2 cilt olarak satın aldım ve psikoloji, pdr, tıp, psikiyatri alanında ve bunun dışında her ne alanda olursa olsun herkesin kitaplığında bulunması gereken bir kitap diye düşünüyorum. ağır bir tıp dili kullanmak yerine çok yalın bir dil, sade bir Türkçe kullanılmış ve herkesin anlayacağını düşünüyorum. Mulaka alın, en azından başucunuzda bulunsun. Mutlaka başvuracağınız bir gün gelecek. Saygılarımla…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*