Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Şeker ve Güç

Kategori: Tarih Yazar: Sidney W. Mintz Yayınevi: Kabalcı Yayınları

Şeker ve Güç

  • çevirmen: Şükrü Alpagut
  • ISBN: 9789757942924
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 346
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
Tanıtım Bülteni
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Şeker ve Güç PDF 14.36 MB İndir
Şeker ve Güç EPUB 16.05 MB İndir
Şeker ve Güç MOBİ 12.67 MB İndir
Şeker ve Güç ODF 13.52 MB İndir
Şeker ve Güç DJVU 16.89 MB İndir
Şeker ve Güç RAR 10.98 MB İndir
Şeker ve Güç ZIP 10.14 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Kitap Yorumları - (2 Yorum)


Kitapta şekerin Karaipler’deki plantasyonlardan Avrupa’ya taşınmasını ve buradaki beslenme alışkanlıklarını ve ekonomiyi nasıl etkilediğini görebiliyoruz. Kitap, şeker ve beslenme ile ilgili çok çarpıcı ve ilginç bilgileri sunmanın yanısıra beslenmenin genel olarak anlamlandırılması, gıdanın toplum yaşamındaki ve insanlık tarihindeki yeri gibi konularda değerlendirmeler de içeriyor. Böylece, içerik hem popüler tarih/sosyal bilim okuyucusunun hem de akademisyenin ilgisini çekebilecek bir yapıya kavuşuyor. Ne var ki, popüler okuyucu için biraz ağır kaçıyor.


Günümüzde özellikle hemen her gün tükettiğimiz temel gıda maddelerinin en önemlilerinden şekerin, geçmişten bugüne soframıza ne tür sosyo ekonomik koşullarla geldiğini anlatan harika bir kitap.Özellikle ortaçağda sadece kalbur üstü aristokratların sofrasını süsleyen şekerin, ( Kitap içerisindeki Ortaçağ Avrupasında bir şatoda geçen ziyafeti anlatan anektot harikadır. Badem sütü ile terbiye edilmiş dana etlerini yedikten sonra tatlı olarak karamelden yapılmış bir geyik figürünü sofralarına getirten ev sahibi,göğsünde şekerden yapılmış bir ok taşıyan ve ok çekildiğinde içinden kırmızı şarap akıtan geyik şekilli tatlıyı konuklarına ikram eder.) sanayi devrimiyle birlikte daha yaygınlaşmasını ( belkide bunda şekerkamışının Avrupaya daha rahat ve maliyetsiz getirme olanakları ve şekerin vücut için bir enerji kaynağının keşfinin etkisi olabilir.)anlatır.Kitabı okuduktan sonra kendinize şu soruyu sorabilirsiniz : Günümüzde özellikle her kesimin sofrasında bulabileceğimiz kola, dünya genelinde neden bu kadar fazla tüketilmektedir?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*