Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Şeytan Tozu

Kategori: Edebiyat Yazar: Leo Perutz Yayınevi: Türkiye Iş Bankası Kültür Yayınları

Şeytan Tozu

Tanıtım Bülteni
Perutz’un 1933 tarihli romanı Şeytan Tozu, Almanya’da Nazilerin aynı yıl iktidara gelmesiyle yasaklandı. Halkı histeriye ve isyana sürükleyen bir laboratuvar deneyinin hummalı öyküsü muktedirleri bu denli rahatsız etmişti.  Kitlenin manipülasyonu üzerine ustaca yazılmış, 1930’ların başında geçen bu romanda yazar bizi gizemli bir eski dünya atmosferine buyur eder. Girdiği komanın ardından hastanede bilinci yerine gelen Dr. Amberg, Vestfalya’nın hâlâ feodal dönemi yaşayan uzak bir köyünde doktor olarak işe başladığını hatırlar. Hizmetine girdiği Baron von Malchin, Kutsal Roma İmparatorluğu’nu canlandırma düşleri kurmakta, hatta iktidarı devralacak bir veliaht yetiştirmektedir. Baronun Tanrı inancını dünyaya geri getirmek için laboratuvarda çavdar mahmuzundan damıttığı uyuşturucu ise köy halkını felaketin eşiğine getirmiştir. Amberg’in hatırladığı bütün bu olaylar gerçek midir? Yoksa doktorların ileri sürdüğü gibi komadayken gördüğü rüyalardan mı ibarettir?..
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Şeytan Tozu PDF 6.23 MB İndir
Şeytan Tozu EPUB 6.96 MB İndir
Şeytan Tozu MOBI 5.49 MB İndir
Şeytan Tozu ODF 5.86 MB İndir
Şeytan Tozu DJVU 7.32 MB İndir
Şeytan Tozu RAR 4.76 MB İndir
Şeytan Tozu ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Çok güzeldi. Son sayfaya kadar merakla okunan çok akıcı bir kitap.


Yazarın okuduğum ilk kitabı.Kurgusu iyi.Okunabilir


Bu yazarın okuduğum ilk kitabı. Yazma şekli çok ilgimi çekmemesine rağmen güzel denilebilir ve mükemmel bir hayal gücü olduğunu söyleyebilirim.


Gözlerini açtığı hastanede, doktorların bir kaza geçirdiğini ve yaklaşık 5 haftadır hastanede yattığını söylemesine rağmen başına çok başka şeyler geldiğini söyleyen ve bunları hatırlamaya çalışan bir adamın hikayesi. Yazarın tarzı klasik rus edebiyatına çok yakın ama o kadar akıcı değil. konusu okuyucu da merak uyandırsa da çok iyi anlatılamadığını düşünüyorum.


Kurgusu cok iyidi, cok begendim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*