Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Siyah Hatıralar Denizi

Kategori: Edebiyat Yazar: Mehmet Açar Yayınevi: Iletişim Yayınları

Siyah Hatıralar Denizi

  • Yayın Tarihi: 06.12.2000
  • ISBN: 9789754708493
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 317
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Genç bir müfettiş, gizemli vakalarla uğraşan iki önemli bilimadamının intiharını araştırmak üzere karlarla kaplı karanlık bir kente gelir ve iki yüz yıllık büyük bir otele yerleşir. Amacı raporunu hazırlayıp bir an önce evine dönmektir, ama bir süre sonra açıklanması imkânsız olaylara şahit olmaya başlar... Esrarengiz sakinlerin yaşadığı otelde zaman başka türlü akmaktadır... Anarşik Rehavet'in yazarı Mehmet Açar, merak ögesini ayakta tutan, sürprizlerle ilerleyen, sürükleyici bir kurguyla çıkıyor okurun karşısına... Siyah Hatıralar Deniz, Franz Kafka'dan J.L.Borges'e Stanislaw Lem'den Ursula K. Le Guin'e dek uzanan bir göndermeler zinciri içinde farklı edebi lezzetleri birleştiren bir okuma serüveni vaat ediyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Siyah Hatıralar Denizi PDF 13.16 MB İndir
Siyah Hatıralar Denizi EPUB 14.70 MB İndir
Siyah Hatıralar Denizi MOBİ 11.61 MB İndir
Siyah Hatıralar Denizi ODF 12.38 MB İndir
Siyah Hatıralar Denizi DJVU 15.48 MB İndir
Siyah Hatıralar Denizi RAR 10.06 MB İndir
Siyah Hatıralar Denizi ZIP 9.29 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Kitap Yorumları - (3 Yorum)


mehmet açar ile tanışmam bile,onun da “siyah hatıralar denizi”nde bahsettiği gibi,tesadüf sandığım planlanmışlıklar sonucu gerçekleşti..bir rafta tesadüfen(!)gözüme çarptı vee,kendimi onun içinde buldum..beni mest eden ustaların arasına kuruluverdi birden mehmet açar..olay örgüleri,bakış açıları,ince noktaları ile;meraktan beni çıldırttığı ve ders çalışmama engel olduğu beyin fırtınaları ile,tam okunacak adam o.hiç kendinizle başbaşa kaldınız mı 15 sene boyunca?insansız,nefessiz,beyazsız..ya bu 15 seneden sonra siyahlar arasından insanlara geri dönüşünüzde arkanızda sadece birkaç günlük geçmiş zaman buldunuz mu?’yegane dostum’ dediğiniz birisiyle karşılaştığınızda onun aslında kendiniz olduğunu görmenin tuhaf gizemini yaşadınız mı?bir gün bir koridorda yürürken kendinizi görüp kaçtınız mı?kelimelerin ve sayıların farkedilmez şifreleriyle ennonia’nızı yaşadınız mı?eğer bu soruların cevabı ‘hayır!’ ise henüz hayata dair kocaman bir eksiğiniz var demektir..işte “siyah hatıralar denizi” bu.sorular,cevaplar,tanımlamalar ve kendiniz..


Harap olmuş, su ve gıda kaynakları azalmış, virüsün yeniden ölüm saçma tehlikesini her an ensesinde hisseden dünyada, Birleşik Federasyonlar Parlamentosu’nun uzayda yeni yerleşim yerleri arayışı sürerken, insanlar -zorunlu olarak- komünal bir düzen içerisinde yaşamayı seçmişlerdir. Kuzeydeki Nordzest kentinde bilimsel faaliyetlerde bulunan “Soğuk İstasyon”daki iki intihar vakasını araştırmaya memur edilen genç bir adamın, bu soğuk kentteki tek sığınak olan “Ennonia” oteline gelmesiyle başlar hikayemiz. Polisiye severleri de hemen kendisine çekiveren bir muamma söz konusudur sanki. Ancak ilk bir kaç bölümün ardından, polisiye yanı kalmaz anlatının, Kafkaesk bir atmosferi solumaya başlarız.Zordur Kafka’nın karakterlerini hatırlatan genç adamın işi; otelde kalanlar ve rapor vermek zorunda olduğu Nordzest kenti bürokratları ilgi göstermez bu gizli servis ajanına. Çaresizlikle kapı kapı dolaşır “Soğuk İstasyon”a ulaşmak için. Bir çok kez, açılan telefonlardan hışırtıdan başka bir ses çıkmaz.Rastladığı tiplerin hemen hepsi garip tavırlar içerisindedir ve anlamsız konuşmalar yaparlar genç adamla. Otelin kendisi de bir gariptir. Tam bu sırada, 475 numaralı odadan başka bir boyuta geçiverir. Romanın bundan sonrası, -tıpkı Solaris gezegeni gibi- canlı bir organizmaya dönüşen Ennonia otelinin labirentleri ve bu labirentlerde kendisini ve hayatı yeniden keşfeden gizli servis ajanının araştırmalarına ayrılmış. Mehmet Açar, kahramanını çeşitli zaman dilimleri arasında dolaştırırken, hem intihar vakalarına, hem de Ennonia otelindeki sırlara bir açıklık getiriyor


Mehmet AÇAR,’Anarşik Rehavet’ in ardından yine tüm çıplaklığıyla önümüzde.. Birikimini daha da arttırmış ve merak öğesini canlı tutarak göndermelerde bulunuyor genç yazar. Ebedi bir şimdide kayboldu ruhlarımız, çığlık çığlığa… Teşekkürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*