Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Sokak Sesleri

Kategori: Edebiyat Yazar: Nusret Özcan Yayınevi: Timaş Yayınları

Sokak Sesleri

  • Yayın Tarihi: 04.04.2003
  • ISBN:
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 328
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
Onlar. Çarşafçısı, sakası, kalaycısı, macuncusu, yazlık sinemaları, kar şölenleri ve gaz lambaları ile benim masalımı zenginleştiren efsunlu hatıralar. Şimdi artık çok uzak ve şaşırtıcı bir ikilikle; bir o kadar da yakın bir geçmişte, bana oldukça ışıltılı ve asude bir hayatı yadettiriyor. Hem yaşayarak yazmak hem de yazarken yaşamak, bozulmuş çiçek bahçelerinin hüznünü; o geri gelmez güzel günlerin burukluğunu getirip getirip yıkıyor yüreğime. İstanbul benim bahtım. Ne kadar değişti, ne kadar değişecek daha kimbilir. Şahit olunanlar ve olunmayanlarla birlikte, yaşanmışlığı hiç değişmeden bir yerlerde kalacak çok şükür.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Sokak Sesleri PDF 13.61 MB İndir
Sokak Sesleri EPUB 15.21 MB İndir
Sokak Sesleri MOBI 12.01 MB İndir
Sokak Sesleri ODF 12.81 MB İndir
Sokak Sesleri DJVU 16.02 MB İndir
Sokak Sesleri RAR 10.41 MB İndir
Sokak Sesleri ZIP 9.61 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Maalesef Nusret Özcan (ağabeyi), ölümünden sonra tanıdım. İlk öne çıkan unsuru bir İstanbul ağabeyi olması, diğeri erken beyazlayan (Allah’ın nuru) saçlarıydı. Diğeriyse “Sokak Sesleri” adlı işbu kitabı. Kitabın ilk sayfasından itibaren geçmiş yaşantım gözler önünden birer birer geçti. Hepsi olmasa bile bir kısmı. Gaz ocağıyla pişirilen yemekleri ve gaz lambasıyla aydınlanan geceleri görmesem de televizyon başına konu komşunun toplanıp Mariana dizisini nasıl ağlayarak izlediklerini bilirim. Sokakta karlar içinde üşümemize rağmen oynadığımızı bilirim ama, yağcıları (yağ satan kişileri) bilmem. Aynı şekilde su almak için tanker peşinde nasıl koştuğumuzu bilirim ama gaz kuyruğu nedir bilmem. Bakkala defter getirip yazdırarak birşeyler aldığımızı da bilirim. Eski günlerimi birer birer hatırlattığında içimde hep bir sevinç dalgası büyüdü. Yitirdiğimiz bazı davranışların, basit ama ne kadar anlamlı veya ne kadar samimi olduğunu gösterdi.Kitapta belirtildiği üzere şimdiki çocuklar nelerden mahrum olduğunun farkında değiller maalesef.Bilgisayarın kullanıldığı bir zamanda, mail yerine elimle mektup yazıp gönderdiğimde eleştirildiğimi biliyorum. Halbuki ne güzeldi elle yazılmış mektuplar. Bütün bu kayıplarımızı anlattığı ve eski günlerimin gözlerimin önünden geçmesine sebeb olduğu için rahmetli Nusret Ağabeye minnettarım. Eyüp anlatılmış çoğunlukla ama bilirim ki bu olaylar İstanbul’un her yerinde hatta tüm Türkiye’de yaşanan birer gerçekliktir.Hem geçmişimizi tanımak, hem de İstanbul’u tanımak adına kesinlikle okunması gereken bir kitap.


“Sokak Sesleri” doğma büyüme İstanbullu bir gazetecinin bütün bir hayatını kapsayan gözlemlerinden oluşan bir sesler bütünü. Gözlerini İstanbul’un Eyüp’ünde açan Nusret Özcan, dağarcığında biriktirdiği sesleri yıllar sonra, hatıralar, anışlar ve hatırlayışlar eşliğinde bizlere aktarıyor. Kimlerin sesleri yok ki bu anımsayışta:Çarşafçı, sucu, kalaycı, macuncu.. Ve ille de çocuk sesleri… Yazlık sinemadan yükselen neon soslu buğulu hıçkırıklar… Ya da güzeller güzeli sevdiğini düşmanın elinden kurtarmak için atını mahmuzlayan Malkoçoğlu’nun atının ayak sesleri… Hepsi çokça gerçek, biraz hayalimsi ama mutlaka nostalji tadında…Sokak Sesleri’nin okurun çağırdığı sokak, biraz da yitip giden İstanbul’un ötesinde top yekün değişen, evrilen ve dönüşen bir kültürün son ezgileri… O kadar uzakta da değil üstelik. Daha dün denebilecek kadar yakın bir geçmişin sesleri bunlar.. 60’lar, 70’ler, 80’ler..Bu sesler arasında okur da muhakkak kendi sesinin yankısını bulacaktır…


GEÇMİŞ ZAMAN VE YAŞAM AŞIKLARI VE TUTKUNLARI. KİTABI ELİNİZDEN BIRAKAMAYACAKSIZIN. ESKİ YAŞAMLAR, ÇOCUKLUĞUMUZ, ESKİYE DAİR DİMAĞLARIMIZDA HOŞ TATLAR BIRAKAN HERŞEY BU KİTAPTA…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*