Aziz Nesin, bu kez yeşil sahaların ve er meydanının tozunu attırıyor.Sporcu Milletiz Vesselam, Aziz Nesin'in futbol ve güreş yazılarını ilk kez kitap olarak okurla buluşturuyor. 1963 - 64 yıllarında futbol maçlarına giderek izlenimlerini Akşam gazetesinde Futbolcuyuz Futbolcu başlıklı köşesindend aktaran Nesin, elbette spor muhabirliğiyle kalmıyor. Basın tribününden değil halkla birlikte izlediği maçlar üzerinden yazdıkları, sıradan futbol yazıları olmaktan çıkıp futbolu, oyuncuları, taraftarı ve toplumu eleştiren, alaycı ve eğlenceli yazılara dönüşüyor. Nesin'in sonradan bir özdeyiş haline gelen Ne Sağcıyız Ne Solcu, Futbolcuyuz Futbolcu! altbaşlığıyla çıkardığı Zübük gazetesinden seçilmiş yazılarını, futbolla ilgili anılarıyla öykülerini de kitabın Futbolcuyuz Futbolcu bölümünde bulacaksınız.Futbol curcunasına keskin eleştiri okları yönelten Nesin için güreşin yeri ayrı. Gençliğinde mindere çıkmış olan yazar, gazeteci olarak birkaç kez katıldığı Kırkpınar güreşlerini coşku ve hayranlıkla, tabii ki aksaklıklarını da ortaya koyarak ele alıyor. Yine Akşam'da, 1959 ve 1964'te yayımlanmış yazılar, sporun yanında sosyal ve siyasal gözlem, eleştiri ve göndermelerle dolu. Nesin'in, bireysel mücadele sporları içinde en soylusu, en yiğitçesi dediği yağlı güreş üzerine yazdığı Kırkpınar yazılarıyla, güreşle ilgili anıları ve öyküleri Buyrun Er Meydanına başlıklı bölümde yer alıyor.Sporcu Milletiz Vesselam'da Aziz Nesin'in spora geniş bir çerçeveden bakan, keyifli ve şaşırtıcı saptamalarla dolu yorumlarını, anı ve öykülerin okuyacaksınız.
Aziz Nesin’in ölümünden sonra basılmış bir kitap. Bazı öyküler başka kitaplarından derlenmiş, bazıları da sanırsam notlarından faydalanılarak kitaba konmuş. Bence çok güzel bir derleme olmuş.
Kitap Yorumları - (2 Yorum)
Aziz Nesin’in ölümünden sonra basılmış bir kitap. Bazı öyküler başka kitaplarından derlenmiş, bazıları da sanırsam notlarından faydalanılarak kitaba konmuş. Bence çok güzel bir derleme olmuş.
50 yılda değişen bir şey yok; futbol, herkesi deliliğe sevk eden, şahsına münhasır bir mefhum. Bunu en iyi anlatan da, Aziz Nesin’in hicivleri olmuş…