Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Tanrının Oku

Kategori: Edebiyat Yazar: Chinua Achebe Yayınevi: Ithaki Yayınları

Tanrının Oku

Tanıtım Bülteni
2007 Man Booker ödüllü, Afrika edebiyatının babası Chinua Achebe’den modern bir klasik.Chinua Achebe’nin Afrika üçlemesinin en son kitabı Tanrının OkuChinua Achebe’nin Afrika üçlemesinin en son kitabı Tanrının Oku, 1920'lerde İngiliz sömürgesi altında olan Nijerya'da geçmektedir. Igbo halkının yaşadığı Umuaro'nun altı köyünün en yüksek mertebeye sahip rahibi Ezeulu’nun hikâyesidir. Geniş bir aileye sahip olan Ezeulu, oğullarından birisini “gözü ve kulağı” olması, beyaz adamın dininde olan gelişmelerden haberdar olması için yerel Hıristiyan kilisesine gönderir. İngiliz sömürgeciler Nijerya’nın kültürünü değiştirmeye devam ederken, Ezeulu, köylerin geleneksel yaşam tarzını ve ruhani hayatını korumaya çabalamaktadır. Erdemleriyle beyaz adam dahil olmak üzere herkes tarafından saygı gösterilen Ezeulu’nun gururu zaman zaman yanlış kararlar almasına, halkın ona olan inancını zaman içinde kaybetmesine neden olur.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Tanrının Oku PDF 6.23 MB İndir
Tanrının Oku EPUB 6.96 MB İndir
Tanrının Oku MOBI 5.49 MB İndir
Tanrının Oku ODF 5.86 MB İndir
Tanrının Oku DJVU 7.32 MB İndir
Tanrının Oku RAR 4.76 MB İndir
Tanrının Oku ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Yazarımız kitap üçlemesinin son eserinde ingiliz sömürgecilerin nijerya’nın kültürünü değiştirmeye devam etmesini, ve bu değişime karşın köylülerin geleneksel yaşam tarzını korumaya çalışmasını aynı zamanda ( yerli geleneklerinin getirmiş olduğu zorluklardanda) bahsetmektedir. Biraz burak , biraz isyankar ve bir okadar muazzam bir üçleme idi.


serinin kitabı ilk iki kitap kadar güzeldi.


Serinin son kitabı Afrika edebiyatı ilginizi çekiyorsa tavsiye ederim


2007 Man Booker ödüllü, Afrika edebiyatının babası Chinua Achebe’den modern bir klasik.


Beni, yazarın ilk kitabı “Parçalanma” kadar etkilemese de kitapta Nijerya’nın İgbo yerlilerinin geleneklerine, Britanya sömürgeciliğinin yerli halk üzerindeki yaralayıcı etkisine dair önemli şeyler bulabilirsiniz. Ayrıca tutucu yerli geleneklerinin de özeleştirel bir bakış açısıyla dile getirildiğini, gururlu şeflerin halkın kendi kültürüne uzaklaşıp yozlaşmasında etkisinin olduğuna dair çıkarımlar olduğunu da söyleyebiliriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*