Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Tante Rosa / Bütün Eserleri 1

Kategori: Edebiyat Yazar: Sevgi Soysal Yayınevi: Iletişim Yayınları

Tante Rosa / Bütün Eserleri 1

  • Yayın Tarihi: 04.03.2021
  • ISBN:
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 106
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
İlk yayımlandığında "yerli" olmamakla eleştirilen Tante Rosa, Sevgi Soysal'ın, sinemaya da uyarlanan en özgün eseridir. Bir roman bütünlüğüne sahip olacak şekilde birbirine ustalıkla bağlanmış on dört hikayenin ana konusu kadınlık ikilemleridir. Sevgi Soysal'ın, o kendine özgü ironisiyle anlattığı Tante Rosa, yaşamın kurallarına ve sınırlandırmalarına başkaldıran, ancak kadınlığına hapsolduğu için hep yenilen biridir. O, "bütün kadınca bilmeyişlerin tek adıdır."
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Tante Rosa / Bütün Eserleri 1 Satın Al
Kitapyurdu Tante Rosa / Bütün Eserleri 1 Satın Al
D&R Tante Rosa / Bütün Eserleri 1 Satın Al
Idefix Tante Rosa / Bütün Eserleri 1 Satın Al
BKM Kitap Tante Rosa / Bütün Eserleri 1 Satın Al
Hepsiburada Tante Rosa / Bütün Eserleri 1 Satın Al
Nadir Kitap Tante Rosa / Bütün Eserleri 1 Satın Al
N11 Tante Rosa / Bütün Eserleri 1 Satın Al
Amazon Türkiye Tante Rosa / Bütün Eserleri 1 Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Tante Rosa / Bütün Eserleri 1 PDF 4.40 MB İndir
Tante Rosa / Bütün Eserleri 1 EPUB 4.92 MB İndir
Tante Rosa / Bütün Eserleri 1 MOBI 3.88 MB İndir
Tante Rosa / Bütün Eserleri 1 ODF 4.14 MB İndir
Tante Rosa / Bütün Eserleri 1 DJVU 5.18 MB İndir
Tante Rosa / Bütün Eserleri 1 RAR 3.36 MB İndir
Tante Rosa / Bütün Eserleri 1 ZIP 3.11 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Tante Rosa bir kadındı. Bir kadındı Tante Rosa ve insanlığı, kadınlığından sonra geliyordu.
Rosa evini bıraktı, aforoz edildi, orospu olmaya çalıştı, iş kurdu, dergilerden öğrendi hayatı ve gitti. İsyancı değildi; hiçbir zaman yakındığı, sızlandığı görülmemiştir, duyulmamıştır. Onda çoğu insanda bulunmayan bir özgürlük, belki de tutsaklık vardı: gidebilmek. Bıraktıklarının acı verici olması için onlara bağlı olmalıydı, bağlı değildi. Bir bağı yoktu Tante Rosa’nın.
“Tante Rosa bir kapı dışarı atılmadır.”
Tante Rosa, insandan öteydi. Farkında olmadıklarının kendisi için bir önemi yoktu. Çocuklar, koca, iş, yaşlılık. Bunların hiçbiri yoktu onun için.
Yine de, “Tante Rosa olmak, yaşlanmaya, uyuz moruk bir kedi olmaya engel değil.” Yaşlanırken hayatına giren erkeklerin bir oyuncak kadar, bir eşya kadar değeri vardır. Bütünleşik bir değer sistemindedir hepsi; hiçtirler. Sonuç hiçliğe çıkar, kendi hariç. Perecvâri eşya sayımlarının gizlediği bir değersizlik duygusu, veya bütün değerlerin aynı ölçüde, aynı biçimde yokluğa karışması. Fakat o bunları hiç düşünmüş müdür? Sanmıyorum. O sadece yaşıyordu.
Tante Rosa’nın ölümü. Bürokrasinin pençesiyle bunalmamış mıyızdır? Demir bir el kalbimi sıktı, sıktı ve sonun gelmesiyle derin bir nefes almayı başardık. Yine de aklımıza düştükçe bir tıkanma duygusu gelir ve gitmez. O da sadece yaşıyordur, gitmeyi bilmez.
11 hikâyeden oluşuyor Tante Rosa. 11 kesit. Hepsinde bir bağ, tümde birleşen aynı Tante Rosa var.
Böyle. Romanla ilgili birçok bilgi var, kitabın sonunda üç inceleme var mesela. Bunları hiç almıyorum, kitabı alanlar okusunlar. Bilge Kitabevi Sahaf’tan 6 TL’ye almışım. 1,5 ay oldu sanıyorum. On numara kitap. Şöyle bitiriyorum:
“Ben unutmam ama, Tante Rosa’nın öldüğünü bir ben unutmam. Onu o dehlizlerden ben soktum çünkü. O Rosa ki her dehlize sokulabilir. O Rosa ki istenirse yaşar ve ölür. O Rosa ki şu şartlarda da bu şartlarda da yaşar. O Rosa ki acıklı da gülünç de olabilir. O Rosa ki ne bir nokta ne bir virgüldür. O Rosa ki başkası tarafından verilmiş bir ad, başkası tarafından çektirilmiş acılardır. O Rosa ki beceriksizliklerde ısrardır. O Rosa ki kimseye bir şey öğretemeyip, kimseden bir şey öğrenemeyendir. O Rosa ki düşünde kendi cenazesine gelenleri görüp kendi ölümüne ağlar. Onlar ki hep kendi ölümlerine ağlarlar, kendi yalnızlıklarına, kendi kadersizliklerine ağlarlar. İşte bütün bunları, o Rosa ile birlikte öldürdüm. Noktayı koyup düğümü çözmek için.”
Hanimiş: Eklemeden edemeyeceğim; Tezer Özlü, Nezihe Meriç, Erendiz Atasü, Peride Celal… Hepsi keyifle okuduklarım, lakin Sevgi Soysal, ne bileyim, ayrı bir güzel geliyor. Helal.


Sevgi Soysal mükemmel bir kalemmiş. Onca sene önce yazılmış ve birbirini takip eden hikayeler zincirinden ibaret kitap ama hala güncel. Çoğu tespite hayret ettim nasıl aynı olabilir diye. Kitap içinde harika çizimler de var. Tante Rosa gözünüzde canlanıyor. Müthiş.


Tante Rosa bakış açımı değiştiren bir kitap. Kadın nedir, kadınlık nedir ve ana nedir gibi sorulara eleştirel cevaplar üretebiliyorsunuz. Bence herkesin kesinlikle okuması gereken bir kitap.


edebiyatımızın pek bilinmeyen yazarlarından. okunması gerekir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*