Bu kitap gastronomi bilimine ilgi duyanlara, gastronomi alanında ve yiyecek-içecek sektöründe çalışanlara ve gastronomi alanında eğitim görenlere bir kaynak eser niteliğinde hazırlanmıştır. Gastronomi ve gastronomiyle ilgili konular ele alınmaya çalışılmış ve bu alana bir giriş niteliğinde tasarlanmıştır. Sınırlı yazına sahip gastronomi için yararlanıcılarına fayda sağlayacağını ümit ediyorum. Özellikle yükseköğretim kurumlarının gastronomi ve mutfak sanatları alanında öğrenime başlayan öğrenciler ve öğretim elemanları için önemli bir kaynak olabileceği düşüncesindeyiz.On bölümden oluşan bu eserde, gastronomi kavramından, moleküler gastronomiye, sağlıklı beslenmeden gıda teknolojilerine ve gastronomi alanında kariyerden gastronomi turizmine kadar önemli olabilecek her alana değinilmiştir. Kitap onbir ayrı üniversiteden toplam onbeş farklı öğretim elemanının katkılarıyla hazırlanmıştır.
Herşeyden azar azar var ilgi alanınıza göre araştırmayı derinlestire bilirsiniz.
ben bildiklerimi tazelemek için aldım fazlasını verdi, Editöre ve emeği geçenlere teşekkürler.
Kitap Yorumları - (5 Yorum)
Ders için aldım ve iyi bir giriş kitabı. Temel bilgi için alacak olanlara tavsiye ederim.
Herşeyden azar azar var ilgi alanınıza göre araştırmayı derinlestire bilirsiniz.
ben bildiklerimi tazelemek için aldım fazlasını verdi, Editöre ve emeği geçenlere teşekkürler.
gastronominin tarihi sürecini yada yeme-içmenin tarihsel sürecini görebileceğim ümidiyle satın aldım
Gastronomi hakkında temel bilgilere sahip olunabilecek bir kitap
Gastronomi giriş seviyesinde bir kitap. Bir çok yönü tartışmaya açık.