Sosyolojik yönden Türk toplumu, tarihsel mirasları ve kültür kodları da göz önüne alındığında, günümüzde radikal sorunları olan bir toplum haline gelmiştir. Avrupa Birliği sürecinde, bu sorunlar giderek daha da karmaşık hale gelerek, adeta yoğunluk kazanmıştır. Bunların da ötesinde, Güneydoğu yöremizde yirmi yılıaşkın sürüp giden bir sosyal terör olayı -akıllarınca "gerilla" savaşı olarak belirtilirken- temsilcileri de Büyük Millet Meclisi'ndeki gruplarıyla, negatif kimliklerini sürdürmektedirler. Bu yapılaşma günümüz Türk toplumun bir dramıdır.Bir diğer oluşum da, Osmanlı'nın tarihsel süreç içinde, değerlerine ters düşerek, merkezi yönetimi "Yabncı Soylulara" bırakması ve halkını da çevreye iterek "Esmer Türk" konumuna getirmesi sonucunda, ülkemiz ulus-devlet kimliğinden yoksun bir konuma gelmiştir. Bunların da ötesinde, Türk toplumu, bir yanda "Tehcir" maskesi altında Ermeni diasporasına destek sağlayan, öte yanda "azınlık-etnik" ayrışımı çizgisinde Kürt fedarasyonuna zemin hazırlayan bir oluşumun içine itilmiş durumdadır. Günümüz Türk toplumu, bu girift oluşumların içine neden sürüklenmiştir? Olayların perde arkasında bazı güçler var mıdır? Varsa amaçları neler olabilir? Tüm bu sorunların alt yapısına girerek, bilimsel verilerinde ışığı altında, yarının Türkiye'sinin projeksiyonlarına yönelik bilimsel çözüm yollarına dayalı yorumlar getirmemiz zorunluluğu vardır. Ülkemiz, şu anda be "eşik" noktasındadır...
çok ciddi hazırlanmış olmakla beraber içinde kendimizi de görebileceğimiz bir eser. sosyoloji ye ilgi duyanlara tavsiye edilir. kendi toplumunu da tanıma fırsatı veriyor insana…
Kitap Yorumları - (1 Yorum)
çok ciddi hazırlanmış olmakla beraber içinde kendimizi de görebileceğimiz bir eser. sosyoloji ye ilgi duyanlara tavsiye edilir. kendi toplumunu da tanıma fırsatı veriyor insana…