Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Türklerden Deha Çıkmaz (!)

Kategori: Edebiyat Yazar: Suat Aşçı Yayınevi: Yakamoz Yayıncılık

Türklerden Deha Çıkmaz (!)

Tanıtım Bülteni
“Müzik dehası” dendiğinde aklınıza ilk kim geliyor? Mozart, Beethoven ya da Bach, değil mi? Peki ya Neşet Ertaş desem? Ya da Âşık Veysel? Kimse bunun farkında olmasa da Neşet Ertaş, muazzam bir modern zaman dâhisidir. Neşet Ertaş’ın eserleri ve yaşantısı ile verdiği mesaj, ciltler dolusu yazılmış felsefi ansiklopedilerden daha yalın, daha ezeli ve ebedidir. Neşet Ertaş bir semboldür. Bir başarı modelidir. Bu toprakların yetiştirdiği gerçek bir dâhidir. Mozart, “Ne üstün zekâ ne hayal gücü ne de her ikisi beraber, bir dâhi yapmaya yeter. Sevgi, sevgi, sevgi… İşte bu dehanın ta kendisidir,” der. Neşet, “Bildiğim bir şey varsa kim olursa olsun, ister ozan, ister şair, her âşık, her bilim adamı ne söylerse söylesin yâre dayanır,” der. Bilimsel bir konuda deha ve yaratıcılık daha kolay kabul edilebilir bir şeydir. Fakat sanatsal bir çalışmada “neye göre dehadır, kime göre dehadır?” sorusu ortaya çıkar. Bach dinlerken buharın kapattığı bir cama bakıyormuş hissi yaşayan biri, Neşet Ertaş’ın sazının tınısını duyduğu anda gözleri doluyorsa hangi evrensel dehadan bahsedebiliriz ki?
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Türklerden Deha Çıkmaz (!) PDF 6.23 MB İndir
Türklerden Deha Çıkmaz (!) EPUB 6.96 MB İndir
Türklerden Deha Çıkmaz (!) MOBI 5.49 MB İndir
Türklerden Deha Çıkmaz (!) ODF 5.86 MB İndir
Türklerden Deha Çıkmaz (!) DJVU 7.32 MB İndir
Türklerden Deha Çıkmaz (!) RAR 4.76 MB İndir
Türklerden Deha Çıkmaz (!) ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Okunması gereken bizi bize anlatan güzel bir kitap


Hümanizm dininin bizi bizden uzaklaştırdığına ve yerli,milli olan kültür ve irfanımızın idrakinin ehemmiyetine değinmiş yazar.

Batı toplumlarının deha diyerek doğulu toplumlara yutturduğu tiplerin çoğusunun efsanevi hikayelerle aslında şişirilmiş balonlardan ibaret olduğundan da bahsedilmektedir.

Kendimiz gibi kalarak batı toplumlarının gelişim seviyesine gelebileceğimiz ve hatta bu seviyenin üzerine çıkabileceğimiz anlatılmakta.

Son olarak Mozart ve Neşet Ertaş arasında bir kıyas yaparak toplumumuzda Mozart’ın bir dahi gibi algılanıp, yine toplumumuzda Neşet’in
en az Mozart kadar ağırlığı olması gerektiği haklı örneklemelerle vurgulanmaktadır.


Böyle bir yazarla meslektaş olmak, dahası teşrik-i mesai yapmış olmak, dahası “BİZİM TOPRAKLAR”dan da deha sahiplerinin çıktığını, çıkabileceğini duymuş olmak çok eşsiz bir ayrıcalık. Sağ ol, var ol Suat Aşcı…


Ön sözündeki ilk cümleden son cümlesine kadar keyifle okudum. Çok şey öğrendim ve bakış açıma çok şey kattı. Etkileyiciydi…Yerli ve milli olmak konusunda galiba artık daha hassas olacağım.


BAŞLARDA GÜZEL VE EĞLENCELİ BİR KİTAP AMA SONRADAN BİRAZ SIKICI OLDU.YİNE DE OKUNABİLİR.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*