Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Türklerin İşkencede Bir Yılı  Bekirağa Bölüğü

Kategori: Tarih Yazar: Taylan Sorgun Yayınevi: Destek Yayınları

Türklerin İşkencede Bir Yılı Bekirağa Bölüğü

Tanıtım Bülteni
1957 yılında gazetecilik hayatına başlayan Taylan Sorgun, o yıl sonunda Başyazarlığı’nı Ahmet Emin Yalman’ın yaptığı, dönemin en etkin gazetelerinden biri olan VATAN Gazetesi’ne geçti. Vatan Gazetesi’nde çeşitli konularda yazan Sorgun, daha sonra siyasi dalda kariyer yapmaya başladı. 27 Mayıs’ı yaşadı. Gazetesi adına Yasssıada duruşmalarını ilk gününden kapanışına kadar izledi. Aynı dönemde AKİS ile birlikte Hür Vatan Gazetesi girişimine katıldı.Gazetecilik mesleğine Falih Rıfkı Atay’ın başyazarlığını yaptığı Dünya Gazetesi’nde devam eden Sorgun gazetenin üst düzey yönetiminde bulundu. Bir gazeteyi bağımsız olarak yayına sokmak için buradan ayrılan Sorgun, daha sonra 7 Gün Dergisi hareketine katılarak derginin İstanbul Temsilciliği görevinde bulundu. 1980 yılı Haziran ayından itibaren Tercüman Gazetesi’nde mesleğini sürdürmeye devam eden Sorgun, Tercüman’da ‘’günlük yazıları’’ yanında yasaklı dönemden başlayarak siyasi ve iktisadi söyleşiler yaptı. Bunlar bir dönemin belgeleri olarak tarihe aksetti. Vatan Gazetesi’nde çalıştığı yıllarda ‘’ Yakın tarih araştırmacılığına da ilgi duyan Sorgun, İttihat ve Terakki’den başlayan ve 1938’e kadar olan dönemi belgeleri ile araştırdı. Taylan Sorgun 1957 yılında başladığı gazetecilik mesleğini ara vermeden halen sürdürmektedir. 27 Mayıs Müdahalesi ve sonraki zamanları da kulisleri ile yaşayan Sorgun, tarihi dönemlerin önde gelen tanıklarından olmuştur. Sorgun’un bir gazeteci olarak yaptığı araştırmaları 1904’den başlayan 1938’e kadar devam eden süreçte o süreci yaşayanların anlattıklarına dayanmaktadır ve kaynak olarak başka yazımlarda kullanılmıştır. Taylan Sorgun’un yayımlanan kitapları1- Bitmeyen Savaş belgeseli,2- İttihat ve Terakki belgeseli,3- İmparatorluktan Cumhuriyete belgeseli4- Mütareke Dönemi ve Bekirağa Bölüğü belgeseliHer belgesel o zamanların bilinmeyen taraflarını gün ışığına çıkaran ilk belgesellerdir.Yeni hazırlanmakta olan belgesel çöalışmanın adı ise ‘’Yakup Cemil ‘’ dir.
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Türklerin İşkencede Bir Yılı Bekirağa Bölüğü Satın Al
Kitapyurdu Türklerin İşkencede Bir Yılı Bekirağa Bölüğü Satın Al
D&R Türklerin İşkencede Bir Yılı Bekirağa Bölüğü Satın Al
Idefix Türklerin İşkencede Bir Yılı Bekirağa Bölüğü Satın Al
BKM Kitap Türklerin İşkencede Bir Yılı Bekirağa Bölüğü Satın Al
Hepsiburada Türklerin İşkencede Bir Yılı Bekirağa Bölüğü Satın Al
Nadir Kitap Türklerin İşkencede Bir Yılı Bekirağa Bölüğü Satın Al
N11 Türklerin İşkencede Bir Yılı Bekirağa Bölüğü Satın Al
Amazon Türkiye Türklerin İşkencede Bir Yılı Bekirağa Bölüğü Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Türklerin İşkencede Bir Yılı Bekirağa Bölüğü PDF 6.23 MB İndir
Türklerin İşkencede Bir Yılı Bekirağa Bölüğü EPUB 6.96 MB İndir
Türklerin İşkencede Bir Yılı Bekirağa Bölüğü MOBI 5.49 MB İndir
Türklerin İşkencede Bir Yılı Bekirağa Bölüğü ODF 5.86 MB İndir
Türklerin İşkencede Bir Yılı Bekirağa Bölüğü DJVU 7.32 MB İndir
Türklerin İşkencede Bir Yılı Bekirağa Bölüğü RAR 4.76 MB İndir
Türklerin İşkencede Bir Yılı Bekirağa Bölüğü ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


emperyal güdümlü partinin iktidarı döneminde de yurtseverlerin ağır şartlarda tutsak edildiği yer hakkında güzel bilgiler mevcut


milli mücadelenin başlangıcında teşkilatı mahsusa üyelerinin yapmış olduğu işler ve Mustafa Kemal Atatürk’ün yapmış olduğu siyasi hamleleri anlatıyor.


Taylan Sorgunun bürün neşriyatını okumuş biri olarak en çok Bu kitabını sevdim hiç tekrarlamadan aynı şeyleri defalarca tekrarlamadan anlatmak istediği herşeyi en iyi şekilde anlattığı kitap bu kitap devrin bütün olaylarını Mustafa Kemal paşanın ilk ateşkes anlaşması hükümlerinden başlayarak İstanbulda gşrdiği mücadele ve ilk andan itibaren nasıl ince eleyip sık dokuyarak plan yapıp anadoluya geçişi ve mücadeleye başlangıcı anlatıyor ağırlıklı olarak yazar Celal Bayar ve Fahrettin Altay paşanın haturatlarını esas alınmıştır okumayan herkese tavsiye ederim


I. Cihan Harbinden çıkan Türk ordusunun kıymetli subaylarını da içine alan Bir çok Türk, işgal yıllarında satılmışlarca yargılanarak Bekirağa bölüğü denen bu günkü İ.Ü. içindeki binaya hapsedilmişlerdir. Suçları Bağımımsızylıkcı olmaktı. Tarih işte, hatırlanmaya değer ki yaşamayalım tekrar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*