Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Yazboz

Kategori: Edebiyat Yazar: Enis Batur Yayınevi: Sel Yayıncılık

Yazboz

  • Yayın Tarihi: 24.06.2014
  • ISBN:
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 268
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Coğrafyamızda bulunmuş en eski kafatası iki milyon yaşında. İlk yazı örnekleriyle altı bin yıl öncesinde karşılaşıyoruz. Katlanmış sayfalardan oluşan elyazması kitaplar İsa'dan sonra rastlanıyor. Noktalama işaretlerini ilk kez Bizanslı bir keşiş kullanıyor. Saint-Augustin yazılı metinleri içinden okumaya kalkışınca herkes şaşırıyor, ondan öncesinde kitaplar yüksek sesle okunuyor. Montaigne, Erasmus gibi "büyük" kişisel kütüphaneye sahip olanların elinde yaklaşık 300 kitap bulunuyor. Sonrasında: Gütenberg'in baskı makinasından "cep kitabı"na başdöndürücü bir hız.Enis Batur, belki de son perdesinde rol aldığınız bir oyunun, adına "Yazı Uygarlığı" dediğimiz bir tarihsel kesitin labirenti içinde, ayrıntılara büyüteçle bakıyor: İthaf, önsöz, anekdot, alıntı, daktilo, piktogram, yazma hastalığı, okuma tutkusu, kitabın gövdesi, kütüphaneni sınırları gibi uçlar arasından "Özel Ansiklopedisi"nin onbeş yılda tamamladığı yeni cildiyle okura bir düş evreninin kapısını aralıyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Yazboz PDF 11.12 MB İndir
Yazboz EPUB 12.43 MB İndir
Yazboz MOBİ 9.81 MB İndir
Yazboz ODF 10.47 MB İndir
Yazboz DJVU 13.09 MB İndir
Yazboz RAR 8.51 MB İndir
Yazboz ZIP 7.85 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Kitap Yorumları - (2 Yorum)


Yazıya,kütüphaneye , kitaplara düşündüren yazılarla vurucu fotoğraflarla yaklaşım. Enis Batur her kitabında farklı bir bakış açısı kazandırıyor


Yazboz, yazma eylemi üzerine nefis deneme ve değinmelerle dolu bir kitap. Enis Batur, harflerden mürekkebe, el yazmalarından kağıda ve dolmakaleme, ithaflardan anektodlara, kitap tasarımlarına kadar yazma ve kitaplaştırma çevresinde toplanan birçok konuya değiniyor. Tabii yine onlarca şair, yazar ve düşünürün eşliğinde yapıyor bunu. İşte bu sebeblerle kitabı çeşitli biçimlerde okumak mümkün. Sayfaları çevirirken bir yazar, yayıncı ve okurun ortaya döktüğü zengin dağarcığın, ya da bir grafomana ait itirafların peşine düşebilirsiniz. ‘Yazboz’u, Enis Batur’un kitaplarını hazırlama sürecine dair ipuçları için de okuyabilirsiniz. Hepsinin nasıl yıllara yayılan sistemli bir çalışmayla, fikir, tasarı ve iş aşamalarından geçerek ortaya çıktıklarını öğrenirsiniz böylece. gerçekten güzel bir eser. tavsiye ederim.iyi okumalar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*