Giriş- Yemeklik Tane Baklagillerin Önemi- Baklagillerin Ekim Nöbetindeki Önemi- Baklagillerde Biyolojik Azot Fiksasyonu- Nodullerin Oluşumu- Enfeksiyon Öncesi Devre- Enfeksiyon Dönemi- Bakteroid Dönemi- Nodul Şekilleri- Nodullerin Fonksiyonu- Aktif ve Aktif Olmayan Noduller- Baklagillerin Rhizobium Bakterileri ile Aşılanması- İnokulasyon Tekniği ve Dikkat Edilmesi GerekenHususlar- Nodulasyon ve Azot Fiksasyonunu EtkileyenFaktörler- Yemeklik Tane Baklagillerin SistematikSınıflandırılması1. FASULYE (Phaseolus vulgaris L.)- Ekonomik Önemi- Fasulyenin Kullanımı- Fasulyenin Orijini ve Tarihçesi- Fasulyenin Sınıflandırılması- Fasulyenin Morfolojisi- Fasulyenin Kültürü- İklim İstekleri ve Ekim Zamanı- Toprak İstekleri- Ekim Nöbeti- Tohum ve Ekim- Bitki Besin Maddeleri Gereksinimi ve Gübreleme- Bakteri Aşılama ve Azot Fiksasyonu- Su Gereksinimi ve Sulama- Yabancıot Kontrolü- Hasat ve Harman- Verimi Sınırlandıran Faktörler- Fasulyenin Hastalık ve Zararlıları- Mantar Hastalıkları- Bakteri Hastalıkları- Virüs Hastalıkları- Zararlılar2. NOHUT (Cicer arietinum L.)- Ekonomik Önemi- Nohutun Kullanımı- Nohutun Orijini ve Tarihçesi- Nohutun Sınıflandırılması- Nohutun Morfolojisi- Nohutun Kültürü- İklim İstekleri ve Ekim Zamanı- Toprak İstekleri- Ekim Nöbeti- Tohum ve Ekim- Bitki Besin Maddeleri Gereksinimi veGübreleme- Bakteri Aşılama ve Azot Fiksasyonu- Su Gereksinimi ve Sulama- Yabancıot Kontrolu- Hasat ve Harman- Verimi Sınırlandıran Faktörler- Nohutun Hastalık ve Zararlıları- Mantar Hastalıkları- Bakteri Hastalıkları- Virüs Hastalıklar- Zararlılar3. MERCİMEK (Lens culinaris Medic.)- Ekonomik Önemi- Mercimeğin Kullanımı- Mercimeğin Orijini ve Tarihçesi- Mercimeğin Sınıflandırılması- Mercimeğin Morfolojisi- Mercimeğin Kültürü- İklim İstekleri ve Ekim Zamanı- Toprak İstekleri- Ekim Nöbeti- Tohum ve Ekim- Bitki Besin Maddeleri Gereksinimi ve Gübreleme- Bakteri Aşılama ve Azot Fiksasyonu- Su Gereksinimi ve Sulama- Yabancıot Kontrolu- Hasat ve Harman- Verimi Sınırlandıran Faktörler- Mercimeğin Hastalık ve Zararlıları- Mantar Hastalıkları- Bakteri Hastalıkları- Virüs Hastalıkları- Zararlılar4. BAKLA (Vicia faba L.)- Ekonomik Önemi- Baklanın Kullanımı- Baklanın Orijini ve Tarihçesi- Baklanın Sınıflandırılması- Baklanın Morfolojisi- Baklanın Kültürü- İklim İstekleri ve Ekim Zamanı- Toprak İstekleri- Ekim Nöbeti- Tohum ve Ekim- Bitki Besin Maddeleri Gereksinimi veGübreleme- Bakteri Aşılama ve Azot Fiksasyonu- Su Gereksinimi ve Sulama- Yabancıot Kontrolü- Hasat- Verimi Sınırlandıran Faktörle- Baklanın Hastalık ve Zararlıları- Mantar Hastalıkları- Bakteri Hastalıkları- Virüs Hastalıkları- Zararlılar5. BEZELYE (Pisum sativum L.)- Ekonomik Önemi- Bezelyenin Kullanımı- Bezelyenin Orijini ve Tarihçesi- Bezelyenin Sınıflandırılması- Bezelyenin Morfolojisi- Bezelyenin Kültürü- İklim İstekleri ve Ekim Zamanı- Toprak İstekleri- Tohum ve Ekim- Bitki Besin Maddeleri Gereksinimi ve Gübreleme- Bakteri Aşılama ve Azot Fiksasyonu- Su Gereksinimi ve Sulama- Yabancıot Kontrolü- Hasat ve Harman- Verimi Sınırlandıran Faktörler- Bezelyenin Hastalık ve Zararlıları- Mantar Hastalıkları- Bakteri Hastalıkları- Virüs Hastalıkları- Zararlılar6. BÖRÜLCE (Vigna unguiculata (L.) Walp.)- Ekonomik Önemi- Börülcenin Kullanımı- Börülcenin Orijini ve Tarihçesi- Börülcenin Sınıflandırılması- Börülcenin Morfolojisi- İklim İstekleri ve Ekim Zamanı- Toprak İstekleri- Tohum ve Ekim- Bitki Besin Maddeleri Gereksinimi veGübreleme- Bakteri Aşılama ve Azot Fiksasyonu- Bitki Su Gereksinimi ve Sulama- Yabancıot Kontrolü- Hasat- Börülcenin Hastalık ve Zararlıları- Mantar Hastalıkları- Bakteri Hastalıkları- Virüs Hastalıkları- Börülce Zararlıları
Kitap Yorumları - (0 Yorum)