Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Yemeklik Baklagiller

Kategori: Diğer Yazar: Prof. Dr. Saim Özdemir Yayınevi: Hasad Yayıncılık

Yemeklik Baklagiller

    Tanıtım Bülteni
    Giriş- Yemeklik Tane Baklagillerin Önemi- Baklagillerin Ekim Nöbetindeki Önemi- Baklagillerde Biyolojik Azot Fiksasyonu- Nodullerin Oluşumu- Enfeksiyon Öncesi Devre- Enfeksiyon Dönemi- Bakteroid Dönemi- Nodul Şekilleri- Nodullerin Fonksiyonu- Aktif ve Aktif Olmayan Noduller- Baklagillerin Rhizobium Bakterileri ile Aşılanması- İnokulasyon Tekniği ve Dikkat Edilmesi GerekenHususlar- Nodulasyon ve Azot Fiksasyonunu EtkileyenFaktörler- Yemeklik Tane Baklagillerin SistematikSınıflandırılması1. FASULYE (Phaseolus vulgaris L.)- Ekonomik Önemi- Fasulyenin Kullanımı- Fasulyenin Orijini ve Tarihçesi- Fasulyenin Sınıflandırılması- Fasulyenin Morfolojisi- Fasulyenin Kültürü- İklim İstekleri ve Ekim Zamanı- Toprak İstekleri- Ekim Nöbeti- Tohum ve Ekim- Bitki Besin Maddeleri Gereksinimi ve Gübreleme- Bakteri Aşılama ve Azot Fiksasyonu- Su Gereksinimi ve Sulama- Yabancıot Kontrolü- Hasat ve Harman- Verimi Sınırlandıran Faktörler- Fasulyenin Hastalık ve Zararlıları- Mantar Hastalıkları- Bakteri Hastalıkları- Virüs Hastalıkları- Zararlılar2. NOHUT (Cicer arietinum L.)- Ekonomik Önemi- Nohutun Kullanımı- Nohutun Orijini ve Tarihçesi- Nohutun Sınıflandırılması- Nohutun Morfolojisi- Nohutun Kültürü- İklim İstekleri ve Ekim Zamanı- Toprak İstekleri- Ekim Nöbeti- Tohum ve Ekim- Bitki Besin Maddeleri Gereksinimi veGübreleme- Bakteri Aşılama ve Azot Fiksasyonu- Su Gereksinimi ve Sulama- Yabancıot Kontrolu- Hasat ve Harman- Verimi Sınırlandıran Faktörler- Nohutun Hastalık ve Zararlıları- Mantar Hastalıkları- Bakteri Hastalıkları- Virüs Hastalıklar- Zararlılar3. MERCİMEK (Lens culinaris Medic.)- Ekonomik Önemi- Mercimeğin Kullanımı- Mercimeğin Orijini ve Tarihçesi- Mercimeğin Sınıflandırılması- Mercimeğin Morfolojisi- Mercimeğin Kültürü- İklim İstekleri ve Ekim Zamanı- Toprak İstekleri- Ekim Nöbeti- Tohum ve Ekim- Bitki Besin Maddeleri Gereksinimi ve Gübreleme- Bakteri Aşılama ve Azot Fiksasyonu- Su Gereksinimi ve Sulama- Yabancıot Kontrolu- Hasat ve Harman- Verimi Sınırlandıran Faktörler- Mercimeğin Hastalık ve Zararlıları- Mantar Hastalıkları- Bakteri Hastalıkları- Virüs Hastalıkları- Zararlılar4. BAKLA (Vicia faba L.)- Ekonomik Önemi- Baklanın Kullanımı- Baklanın Orijini ve Tarihçesi- Baklanın Sınıflandırılması- Baklanın Morfolojisi- Baklanın Kültürü- İklim İstekleri ve Ekim Zamanı- Toprak İstekleri- Ekim Nöbeti- Tohum ve Ekim- Bitki Besin Maddeleri Gereksinimi veGübreleme- Bakteri Aşılama ve Azot Fiksasyonu- Su Gereksinimi ve Sulama- Yabancıot Kontrolü- Hasat- Verimi Sınırlandıran Faktörle- Baklanın Hastalık ve Zararlıları- Mantar Hastalıkları- Bakteri Hastalıkları- Virüs Hastalıkları- Zararlılar5. BEZELYE (Pisum sativum L.)- Ekonomik Önemi- Bezelyenin Kullanımı- Bezelyenin Orijini ve Tarihçesi- Bezelyenin Sınıflandırılması- Bezelyenin Morfolojisi- Bezelyenin Kültürü- İklim İstekleri ve Ekim Zamanı- Toprak İstekleri- Tohum ve Ekim- Bitki Besin Maddeleri Gereksinimi ve Gübreleme- Bakteri Aşılama ve Azot Fiksasyonu- Su Gereksinimi ve Sulama- Yabancıot Kontrolü- Hasat ve Harman- Verimi Sınırlandıran Faktörler- Bezelyenin Hastalık ve Zararlıları- Mantar Hastalıkları- Bakteri Hastalıkları- Virüs Hastalıkları- Zararlılar6. BÖRÜLCE (Vigna unguiculata (L.) Walp.)- Ekonomik Önemi- Börülcenin Kullanımı- Börülcenin Orijini ve Tarihçesi- Börülcenin Sınıflandırılması- Börülcenin Morfolojisi- İklim İstekleri ve Ekim Zamanı- Toprak İstekleri- Tohum ve Ekim- Bitki Besin Maddeleri Gereksinimi veGübreleme- Bakteri Aşılama ve Azot Fiksasyonu- Bitki Su Gereksinimi ve Sulama- Yabancıot Kontrolü- Hasat- Börülcenin Hastalık ve Zararlıları- Mantar Hastalıkları- Bakteri Hastalıkları- Virüs Hastalıkları- Börülce Zararlıları
    Kitap AdıFormatBoyutBağlantı
    Yemeklik BaklagillerPDF6.23 MB İndir
    Yemeklik BaklagillerEPUB6.96 MB İndir
    Yemeklik BaklagillerMOBI5.49 MB İndir
    Yemeklik BaklagillerODF5.86 MB İndir
    Yemeklik BaklagillerDJVU7.32 MB İndir
    Yemeklik BaklagillerRAR4.76 MB İndir
    Yemeklik BaklagillerZIP4.39 MB İndir

    TÜRKİYE'DE BİR İLK: TAMAMEN YASAL ÜCRETSİZ PDF KİTAP ARŞİVİ

    %100 Yasal • Hızlı Erişim • Telifsiz Eserler
    Türkiye’nin tamamen yasal ve ücretsiz e-kitap kütüphanesi; roman, deneme, kişisel gelişim gibi pek çok kategorideki eseri tek çatı altında sunar. Kitapları doğrudan tarayıcınızda çevrimiçi okuyabilir veya tek tıkla PDF formatında indirerek çevrimdışı keyfini çıkarabilirsiniz. "Popüler", "En Çok İndirilenler" ve "Yeni Eklenenler" sekmeleri ile zengin kategori-yazar listeleri, aradığınız başlığa saniyeler içinde ulaşmanızı kolaylaştırır. Opsiyonel kayıt/giriş sistemi ise okuma geçmişinizi saklar ve favori eserlerinize hızlı erişim sunar.

    Benzer Kitaplar




    Kitap Yorumları - (0 Yorum)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    *

    *

    *