Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Yol Ayrımı

Kategori: Edebiyat Yazar: Kemal Tahir Yayınevi: Adam Yayıncılık

Yol Ayrımı

  • Yayın Tarihi: 01.03.2004
  • ISBN: 9789754182521
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 362
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Kitap AdıFormatBoyutBağlantı
Yol AyrımıPDF15.02 MB İndir
Yol AyrımıEPUB16.79 MB İndir
Yol AyrımıMOBI13.26 MB İndir
Yol AyrımıODF14.14 MB İndir
Yol AyrımıDJVU17.68 MB İndir
Yol AyrımıRAR11.49 MB İndir
Yol AyrımıZIP10.61 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap AdıFormatBoyutBağlantı
Yol AyrımıPDF15.02 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar: Tamamı Ücretsiz 10 Kitap

Kitap AdıFormatBoyutBağlantı
Belki de Sevemedik - 1PDF6.23 MB İndir
Belki de Sevemedik - 2PDF5.80 MB İndir
Belki de Sevemedik - 3PDF6.10 MB İndir
Sadece Allah'a Bırak - 1PDF5.10 MB İndir
Sadece Allah'a Bırak - 2PDF5.50 MB İndir
Sadece Allah'a Bırak - 3PDF5.80 MB İndir
Bir Yudum AşkPDF4.75 MB İndir
Dua Gibi SevPDF5.40 MB İndir
Sessizlik Artık SensizlikPDF5.90 MB İndir
Yüreğin Yorgunluk GörmesinPDF5.65 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


esir şehir üçlemesinin her yerde bulunamayan kitabı! ilk iki kitabını severek okuyanlar bundan da çok zevk alacak


işte kemal tahir bu adama hastayım bi insanın her yazdıgı mi güzel olur elinden çıkan her kitabı gibi bu da süper


Esir şehir üçlemesinin son kitabı yol ayrımında Kamil bey artık hapisten çıkmış ve Anadoluya geçmiştir. Anadolunun kurtuluş savaşı esnasındaki halini gözler önüne seren serinin son kitabı.


Kemal Tahir tıpkı ‘Devlet Ana’ da olduğu gibi bir dönem kitabı yazmış.Gazi Paşanın paris büyük elçisi Fethi Okyara yeni bir parti kurdurtmasıyla başlayan hikaye,o donemdeki insanların olaya kuşkucu yaklaşımlarını anlatıyor..baştan kuşkuyla yaklaştıkları partiyi sonradan sahiplenmeleri..Halk partinin içindeki ittihatçıların durumu ve hatta cumhuriyet tarihinden silinişleri,zamanın gazetecilik anlayışı sunulurken aynı zamanda kızının hasretini çeken kamil beyin ve çocuklarının portrelerini çizmiş..ama atatürk ve o zamanın cumhuriyetinin yolsuzlukların hüküm sürdüğü bir diktatörlük olarak yansıtmış…bu anlamda biraz soğuk rüzgarlar estiriyor kitap.Atatürk’e sık sık ‘Sarı Paşa’ demeside bu soğukluğun göstergesi bence….ve tabi Serbest Fırka nın kapanışıyla halkta uyanan hayl kırıklığı…..ayrıca kurtuluş savaşı mücadelesini savaş içindeki kahramanların ağzından sunmuş…gerçi kurtuluş savaşını oöğrenmek için yaşar Kemal in ‘Bir Ada Hikayesi’ dörtlemesinin ilk üç kitabını okumak mutlaka şart..savaş anlatımında Yaşar Kemal kadar başarılı olmasa da dönem kitabı olarak kemal tahir işte…ayrı bir tat…


Esir Şehir üçlemesinin mütareke yıllarını anlatan ilk iki kitabından sonra bu kez 1930’lardayız. İlk iki kitabın jönü Kamil Bey; ki kitabı okurken Haldun Sevel’in Ustura Kemal’i canlandı gözümde- Yol Ayrımı’nda ikincil bir rolde. Aradan geçen dokuz yılda ilk iki kitapta fazla ağırlığı olmayan çocuklar büyümüş ve Kemal Tahir’in Cumhuriyet’in ilk yıllarında yaşanan dejenerasyonu onların üzerinden anlatacağı kişilikler haline dönüşmüşler. İlk iki kitapta Mustafa Kemal’e ve Kemalistlere fazlasıyla hayırhah davranan Tahir, projesi başından beri bu muydu bilinmez ama, 1930’ların başında despot bir Atatürk ve yolsuzluğun alıp yürüdüğü, bugünkünden bin beter bir baskı ortamının hüküm sürdüğü bir Türkiye tasviri yapmış. İlk kitap 1956, ikincisi 1962 yıllarında ilk baskılarını yapmış. Yol Ayrımı ise 1971 tarihli. Bu durumda arada yeni tarihi bilgiler eklenmediğine göre Mustafa Kemal’i ve Kemalizmi yorumlamada Kemal Tahir’in geçirdiği evrimin etkili olduğu sonucuna varmak mümkün. Bu evrim öyle bir noktaya ulaşmış ki roman karakterlerinden biri (ama çizilen olumlu portreye bakıldığında yazar tarafından kayırıldığı apaçık belli olan biri) ağzından “niye egemenliğimiz altındaki toprakları kaybettik?” mealinde, Kemalistleri ters taraftan suçlayıcı ifadelere rastlıyorsunuz. Fakat Atatürk’ün hayatta olduğu dönemin de Asr-ı Saadet olmadığını bugünün okuruna aktarması bakımından faydalı bir işlevi olduğunu düşünüyorum. Yol Ayrımı da ilk iki kitap gibi kolay okunan, dili düzgün bir roman. Bir abimizin “tez girince edebiyat biter,” tezini doğrulayacak mekanik bir dile sahip değil. Ama üç kitabın bütününün romanı oluşturduğunu düşündüğümüzde karakterlerin derinlemesine oluşturulmadığını hissediyoruz son kitapta. Yine de bu üçleme bir tarihsel dönemi ve bir edebi yaklaşımı anlama çabasında atlanamayacak önemde. Sanırım Fethi Naci de bu niteliklerini gözönünde bulundurarak listesine almıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*