Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Siyasetname

Kategori: Tarih Yazar: Nizamül Mülk Yayınevi: Dergah Yayınları

Siyasetname

  • çevirmen: Nurettin Bayrutlugil
  • Yayın Tarihi: 01.09.2017
  • ISBN: 9789759953799
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 294
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Büyük Selçuklu veziri Nizamülmülk, Selçuklu Devleti'nin siyasi hayatında olduğu kadar müesseselerin teşekkülü, ilmi faaliyetlerin yaygınlaştırılması ve kalite kazanması konusunda da etkili olmuş kişilerin başında gelmektedir.Sultan Melikşah'ın isteği üzerine kaleme aldığı Siyasetname, İslam dünyasında kendisinden önce mevcut olan bir geleceğin devamı olmakla beraber, onlardan ayrılan önemil tarafları vardır: Nizamülmülk, eserini kaleme alırken, yalnız nasihat vermekle yetinmemiş, teklifler de getirmiştir.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Siyasetname PDF 12.20 MB İndir
Siyasetname EPUB 13.64 MB İndir
Siyasetname MOBI 10.77 MB İndir
Siyasetname ODF 11.48 MB İndir
Siyasetname DJVU 14.36 MB İndir
Siyasetname RAR 9.33 MB İndir
Siyasetname ZIP 8.61 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Sultan Melikşah’a ünlü veziri tarafından sunulan bir nasihatler bütünüdür. Devlet adamlığı, ülkenin nasıl yönetilmesi gerektiği ve bunu yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiği ile ilgili bilgiler vardır. Bu süreç, tarihsel olaylar, geçmişteki halifelerin, sultanların başından geçenler, hikaye ve hadislerle örneklendirilir. Özellikle miladi 1000 yılına doğru yaşanan olaylarla Sultan Melikşah dönemindeki bazı olaylara da ışık tutmaktadır.


Dönemin yönetim planlamasını, toplumsal düzenini, siyasi organizasyon içindeki her bir sorumlunun sahip olması gereken özellikleri görüyoruz eserde.


Yıllarca okullarda kıymetli öğretmenlerimizden duyduğumuz, nice padişahlara yol göstermiş bir eser: Siyasetname; diğer adıyla Siyeru’l-müluk)… Yazıldığı dönemde devrin padişahlarına ve devlet ileri gelenlerine, tavsiyede bulunmak gayesiyle kaleme alınmış bir eserdir. Nizamülmülk kendi ifadesinden de anlaşılacağı gibi, eserinde yalnız nasihat vermekle yetinmemiş, olaylar nakşetmiş, Selçuklu Devleti’nin işleyişi, aksayan tarafları, alınması gereken tedbirler,müesseselere işlerlik kazandırmak için yapılması gereken düzenlemeler… gibi konularda da bilgiler vermiş, Selçuklu Devleti içinde yaygınlık kazanan, hatta devleti tehdit eden Batıni-Rafızi kaynaklı hareketler hakkında değerli malumatlar aktarmıştır… Baskıdan dolayı göze batan herhangi bir kusur göremedim eser içinde… Keyifli okumalar.


bir dehayı anlamak adına güzel bir eser


Siyaset bilimi öğrencisi olarak severek okuduğum güzel bir eser.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*