Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Antranik Paşa

Kategori: Tarih Yazar: Antranik Çelebyan Yayınevi: Peri Yayınları

Antranik Paşa

  • Yayın Tarihi: 12.01.2004
  • Orijinal Adi: Zoravar Antranik Yev Hay Heğapokhagan Şarjumi
  • ISBN: 9789758245406
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 289
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 16 x 23.5 cm
Tanıtım Bülteni
Tamamen gerçeklere sadık, özlü bir metin oluşturmaya ve özel görüşlerimi saklı tutmaya özen gösterdim. Ermeni tarihinin tartışmalı olan sorunlarına yaklaşırken nesnel davrammaya çalıştım. Ermeni Hareketi'nin trajik bir kahramanlık boyutlarını anlaşılır bir dille gözler önüne seren bir kitaba ihtiyaç olduğuna inandım. Umarım kitabı bu boşluğu dolduracak, ilgilenen tüm araştırmacıların dikkatlerine değer bulunacaktır."Kitap, Antranik Paşa'nın anıları etrafından tarihi olguları Ermeni cephesinden sunmaktadır. Ön yargılı okunan tarihi elden geçirmek için son derece kapsayıcı bir belgesel olarak 1880 ve 1920 dönemini orjinal resimleriyle birlikte vermektedir.Kitap, "önce öğren sonra eleştir, kabul et ya da karşı çık" prensibini savunan, özgürlükçü, aydınlanmacı ve içerdiği konuları tartıştıracak bir eserdir.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Antranik Paşa PDF 11.99 MB İndir
Antranik Paşa EPUB 13.41 MB İndir
Antranik Paşa MOBI 10.58 MB İndir
Antranik Paşa ODF 11.29 MB İndir
Antranik Paşa DJVU 14.11 MB İndir
Antranik Paşa RAR 9.17 MB İndir
Antranik Paşa ZIP 8.47 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


aslında bir milliyetçi olan şahsın sonrada sosyalist takılması. hayatı ve fikirleri. düşmanını tanıması lazım her insanın. okumanızı tavsiye ederim


Kitap dönem açısından ilginç bilgilerle dolu


Kitap Ermenistan’da yaşayan bir Ermeni nezdinde kahraman, Osmanlı nezdinde bir hain sayılan Antranik Ozanyan’ı anlatmakta. Ozanyan’ın hayatı çerçevesinde iki tarafın çatışmaları, Ermenilerin kendi aralarındaki kararsızlıkları, Kürt Ağalarının ve aşiretlerinin Ermeni meselesinde oynadığı rolden bahsedilmekte. Kitabı çevirenler orjinal çeviriye sadık kalmış. Kitabı okurken başlıca amacınız ötekini anlamak olur ve karşı tarafın düşüncelerini görmek olursa oldukça bilgilendirici bir çalışma diyebilirim.Bizim kahramanlaştırdığımız Talat Paşa, Cemal Paşa nasıl ki ermenilerin yüreğinde eli kanlı katilse elbette ki Antranik Ozanyan suyun bu yakasından hainden başka birşey olarak görünmemektedir.Ermeni meselesine ilgi duyan, katılmasa bile yanlıs olduğunu düşünse bile karşısındakinin ne düşündüğünü sansürsüz merak edenler için okunmsını tavsiye ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*