Elinizdeki eser, dört yüz yıla yakın bir süre Osmanlı Devleti'nin yönetim merkezi olarak kalan Topkapı Sarayı'nın, yaklaşık iki yüz yıllık mutfak teşkilatını ve iaşesini konu almaktadır.Osmanlı saray mutfağı, teşkilat ve işlev açısından herhangi bir ailenin mutfağından farklıydı.Hakanın ve hanedanın mutfağı oluşu, onu çok işlevli ve ayrıntılı bir yapıya büründürmüştü.Gıda tedarik, saray halkının doyurulması hatta söz gelimi sarayın mum ihtiyacının bir kısmının karşılanması gibi beslenmeyle ilişkisi olmayan sorumlulukları dahi üstlenen bir mutfak, saray içindeki kurumların en güçlü ve en geniş organizasyona sahip olanlarından biriydi.
Yazar Osmanlı Saray’ın mutfağında geçen yaşanan olayları anlatmıştır… 3 kıtaya hükmeden devletin siyasetinde ne kadar başarılı olduysa mutfağında da bir o kadar başarılıdır. Kitapta Osmanlı saray mutfağında çalışanları ve işleri ile ayrıntısına kadar anlatılımıştır. Büyük boy ve kuşe kağıtta ve resimlerle anlatılmıştır… Bir Osmanlı araştırmacısı olan Arif Bilgin’in bu eserini okumanızı tavsiye ederim…
Kitap Yorumları - (1 Yorum)
Yazar Osmanlı Saray’ın mutfağında geçen yaşanan olayları anlatmıştır… 3 kıtaya hükmeden devletin siyasetinde ne kadar başarılı olduysa mutfağında da bir o kadar başarılıdır. Kitapta Osmanlı saray mutfağında çalışanları ve işleri ile ayrıntısına kadar anlatılımıştır. Büyük boy ve kuşe kağıtta ve resimlerle anlatılmıştır… Bir Osmanlı araştırmacısı olan Arif Bilgin’in bu eserini okumanızı tavsiye ederim…