Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Tehlikeli Tatlar: Tarih Boyunca Baharat

Kategori: Tarih Yazar: Andrew Dalby Yayınevi: Kitap Yayınevi

Tehlikeli Tatlar: Tarih Boyunca Baharat

  • çevirmen: Nazlı Pişkin
  • Yayın Tarihi: 13.10.2004
  • ISBN: 9789758704569
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 280
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 16.5 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
Baharatın öyküsü insanlık tarihiyle iç içe. Dünyanın öte yanındaki tatlar ve kokular, zor, yavaş, pahalı ve tehlikeli bir yolculuktan sonra yemeklerimize katılır, kutlamalarımızı şenlendirir. Antikçağlardan beri dünya pazarlarında eşsiz bir yeri olan baharat, yiyecek ve içkilere, sağlığa, parfümlere, dinsel hayata, büyülere ve törenlere damgasını vurdu. Bazı coğrafi keşiflerin temel güdüsü, Batı dünyasında baharata duyulan açlıktı. Baharat zenginliğe, fetihlere ve hatta soykırımlara yol açtı. Sömürgeci güçler onun için savaştı, ticaretini kontrol etmek amacıyla insanları köleleştirdi ve öldürdü. Ama Tehlikeli Tatlar sadece baharatın arkasında yatan dramı ele alan bir kitap değil; çeşitli kültürlerde baharatla ilgili söylencelerin, inanışların anlatıldığı, dilbilimsel bir dedektiflikle baharat adlarının izinin de sürüldüğü bir kitap. Tehlikeli Tatlar’da tarçın, karabiber, safran, zencefil gibi dünyada ticareti yapılmaya devam edilen, eski kentlerin baharat çarşılarında benzersiz kokularını etrafa saçan baharat çeşitleri; dârü’l-fülfül, cennet biberi, kebâbe gibi bir zamanlar dünya çapında önemliyken günümüzde neredeyse unutulmuş olanları; bugünlerde çok yaygın ve çok sıradan olduklarından artık kimsenin baharat yerine koymadığı ürünleri bulacak, artık yok oldukları için bir zamanlar yiyeceklere kattıkları tadı asla bilemeyeceğimiz silphium’un başına gelenlere şaşacaksınız. Sadece bu kadar da değil, bu kitapta adını duyduğunuz veya duymadığınız bir çok baharat türü kol geziyor: Sandalağacı, pelesenk, tarçın, sadiç, misk, karanfil, küçükhindistancevizi, besbâse, kâfur, aselbent, esmeramber, ödağacı, havlıcan, ravent, meyan kökü, ginseng, yıldız anason, zerdeçal, cedvar, zarumba, amomum, kakule, şeytantersi, damla sakızı, akgünlük, mürr, kişniş, kimyon, anason, nanahan, çörekotu, hardal, haşhaş, ayıfındığı reçinesi, vanilya, biber çeşitleri, koka!. Öyküleri, nasıl kullanıldıkları, karışımları ve bazı yemek tarifleri bu resmi geçide eşlik ediyor.
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Tehlikeli Tatlar: Tarih Boyunca Baharat Satın Al
Kitapyurdu Tehlikeli Tatlar: Tarih Boyunca Baharat Satın Al
D&R Tehlikeli Tatlar: Tarih Boyunca Baharat Satın Al
Idefix Tehlikeli Tatlar: Tarih Boyunca Baharat Satın Al
BKM Kitap Tehlikeli Tatlar: Tarih Boyunca Baharat Satın Al
Hepsiburada Tehlikeli Tatlar: Tarih Boyunca Baharat Satın Al
Nadir Kitap Tehlikeli Tatlar: Tarih Boyunca Baharat Satın Al
N11 Tehlikeli Tatlar: Tarih Boyunca Baharat Satın Al
Amazon Türkiye Tehlikeli Tatlar: Tarih Boyunca Baharat Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Tehlikeli Tatlar: Tarih Boyunca Baharat PDF 11.62 MB İndir
Tehlikeli Tatlar: Tarih Boyunca Baharat EPUB 12.99 MB İndir
Tehlikeli Tatlar: Tarih Boyunca Baharat MOBI 10.25 MB İndir
Tehlikeli Tatlar: Tarih Boyunca Baharat ODF 10.94 MB İndir
Tehlikeli Tatlar: Tarih Boyunca Baharat DJVU 13.67 MB İndir
Tehlikeli Tatlar: Tarih Boyunca Baharat RAR 8.89 MB İndir
Tehlikeli Tatlar: Tarih Boyunca Baharat ZIP 8.20 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


Günümüze yakın bir tarihe kadar bin yılı aşkın bir sürede baharatın, dünyadaki ticaretin nasıl en önemli ürünlerinden biri olduğunu anlatıyor bu eser. Ben iktisat tarihi açısından kitabı okurken farkettim ki, günümüzde önemsiz gibi görünen bir ürün geçmişinde büyük bir tarihi saklayabiliyormuş.


Şu kitap yeniden basılsa keşke… İnşallah yeniden basılır. Almak istiyorum ama yok


çok kapsamlı bir kitap hatta bir başvuru kitabı sayılabilir.baharatlar ile ilgili bilmek istediklerininzin bir çoğunu rahatlıkla bulabilirsiniz( adı nereden geliyor ortaya çıkış yeri… ) Fakat öyle elinize alayımda bitireyim tarzı bir kitap değil.


benim gibi koku ve tat duyusuna gereğindne fazla anlam verenlerdenseniz her gece yatarken okumak isteyeceğiniz nadir bir kitap parfümeri ve yemekelrde kullanılan dünyadaki tüm baharatlrı tarihi farklı dillerdeki karşılıkları ve serüvenleriyle birlikte anlatıypr, türkçede bu konuda daha kapsamlı bi eser bulamazsınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*