Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Gizem Olarak Tarih

Kategori: Tarih Yazar: Michael Parenti Yayınevi: Aykırı

Gizem Olarak Tarih

  • çevirmen: Ali Çakıroğlu
  • Yayın Tarihi: 07.12.2004
  • Orijinal Adi: History as Mystery
  • ISBN: 9789758337972
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 296
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
TARİHİ, YAZANLAR YAPARSA..."Tarihi, başka hiç kimse değil, onu yazanlar yapar! "İngiliz tarihçi Edward Carr böyle diyor. Gerçekten de tarihle istedikleri gibi oynayanların onu içine soktukları kılıklardan, kılıflardan çıkarmak, gizemlerinden kurtarmak gerekiyor. Hatta daha da ileri giderek söylemek gerekirse ‘tarih diye yutturulan’ şeylerle uğraşmak gerekiyor.Her toplumun belleğini ve giderek kimliğini oluşturmada tarihin rolü çok büyük. Başta egemenler, yönetenler, yukarıdakiler olmak üzere, bu rolün farkında olan herkes de tarihi kendilerince kullanmaya, ‘yapmaya’ çalışırlar. Egemen tarih anlayışının, her toplumun resmi tarihinin doğduğu ve beslendiği zemin budur. ABD’nin önde gelen düşünür ve tarihçilerinden Michael Parenti tam da buna meydan okuyor. Bazen seri üretim gibi piyasaya sürülen birçok tarihsel efsaneye savaş açıyor. Kazanan tarafın iktidar ve ayrıcalıklarını sürdürmek için tarihi nasıl çarpıttığını göstermekle kalmıyor aynı zamanda tarihçilerin mesleki ve sınıfsal önyargılardan nasıl etkilendiklerini de sergiliyor.Parenti, antikçağdan modern zamanlara, engizisyon ve Jeanne d’Arc’tan günümüzün tarih kitaplarının emek karşıtı önyargılarına kadar, geniş ve uzun bir tarih kesiti içinde dolaşırken geçmişin ve bugünün birbirine nasıl ışık tuttuğunu ve aynı zamanda tarihin nasıl heyecan verici olduğunu da gösteriyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Gizem Olarak Tarih PDF 12.29 MB İndir
Gizem Olarak Tarih EPUB 13.73 MB İndir
Gizem Olarak Tarih MOBI 10.84 MB İndir
Gizem Olarak Tarih ODF 11.56 MB İndir
Gizem Olarak Tarih DJVU 14.45 MB İndir
Gizem Olarak Tarih RAR 9.39 MB İndir
Gizem Olarak Tarih ZIP 8.67 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Yazarın “Kirli Gerçekler” kitabını okuduktan sonra bu kitabını da okumaya karar verdim.Yazarın akademide de kalıp yargı ve hegemonik söylemlere itirazı var. Kitapları da bu minvalde..
Lakin çeviri sorunu var..:(


‘Bu toplum’a hitaben yazılmış bir kitap değil sanki.yayınevi avrupalılara kitap çıkarıyor sanki.bize, bizlere ait hiçbir şey yok kitaplarında.


Dünya tarihinde çok ciddi bir yere sahip olan, çağ açıp kapatan, tarihin büyük kısmını yeniden yazan bir topluma, Türk toplumuna yer vermeyen bir kitabın kendisi za ten tarihi bir gizeme bürünmüş demektir.. Kitapta ciddi açıklar var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*