Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Osmanlı Devleti ve Kürt Milliyetçiliği

Kategori: Tarih Yazar: Hakan Özoğlu Yayınevi: Kitap Yayınevi

Osmanlı Devleti ve Kürt Milliyetçiliği

  • çevirmen: Azat Zana Gündoğan
  • Yayın Tarihi: 23.09.2005
  • ISBN: 9789756051023
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 210
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 16.5 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
Türkler ve Kürtler Anadolu’da uzun süre beraber yaşamış, aynı dini paylaşan önemli iki halk. Buna karşılık Türkiye üzerine yapılan ve özellikle Türkiye’de yayınlanan akademik çalışmalarda Kürt konusu yakın zamana kadar, bilinen sebeplerden dolayı, maalesef kıyıda köşede kalmaktan kurtulamamıştır. Halbuki, Türkiye ve Osmanlı tarihini anlamak, Kürtleri bu tarihin önemli bir parçası olarak görmeyi gerektiriyor. Elinizdeki kitap Kürt önde gelenlerine ve onların 20. yüzyılda ortaya çıkan milliyetçilik hareketine Türkiye Çalışmaları çerçevesinde yaklaşıyor ve Osmanlı devletinin Kürt aşiretleri ile ilişkilerini, birinci el kaynaklara bağlı kalarak, tarih sürecinde inceliyor. Kürtlerin Türkiye tarihindeki rolünü göz ardı etmek kadar yanlış olan başka bir yaklaşım da, Kürt kimliğinin tarih boyunca hep algılanabilecek ve değişmez bir öze sahip olduğunu iddia etmektir. Kitabın bölümlerden biri tamamen Kürt kimliğinin tarihteki gelişimini incelemeye ayrılmıştır ve Kürt teriminin anlamının tarih boyunca devamlı bir değişikliğe uğradığını ve bu değişikliğin en önemli sebeplerinden birinin, içinde yaşadıkları devletlerle olan etkileşimler olduğunu savunmaktadır. Yakın zamana kadar Türkiye’de yayınlanan ve Kürt milliyetçiliğinin ortaya çıkışını inceleyen kitaplarda genellikle ideolojik boyut öne çıkmaktaydı. Bu da akademik tarafsızlığa ters düşmekte ve okuyucunun yanlış bilgilendirilmesine sebep olmaktaydı. Son yıllarda birinci el kaynakların artan bir sıklıkla yayınlanmaya başlaması ve yabancı dillerdeki, akademik objektifliğe dikkat eden bazı önemli çalışmaların Türkçeye çevrilmesi sevindiricidir. Türkiye’deki okur böylece, Kürt milliyetçiliği gibi Türkiye, Ortadoğu ve hatta Avrupa için böylesine önemli bir konudaki literatürü daha yakından takip edebilme olanağına ve doğru bilgilendirilme şansına sahip olmaktadır. Umarım, elinizdeki bu kitap Osmanlı devleti ve Kürt önde gelenleri arasındaki ilişkiler konusunda bilgi sınırlarımızı daha da genişletmeye katkıda bulunur. Hakan Özoğlu Chicago Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Bölümü öğretim üyesi
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Osmanlı Devleti ve Kürt Milliyetçiliği Satın Al
Kitapyurdu Osmanlı Devleti ve Kürt Milliyetçiliği Satın Al
D&R Osmanlı Devleti ve Kürt Milliyetçiliği Satın Al
Idefix Osmanlı Devleti ve Kürt Milliyetçiliği Satın Al
BKM Kitap Osmanlı Devleti ve Kürt Milliyetçiliği Satın Al
Hepsiburada Osmanlı Devleti ve Kürt Milliyetçiliği Satın Al
Nadir Kitap Osmanlı Devleti ve Kürt Milliyetçiliği Satın Al
N11 Osmanlı Devleti ve Kürt Milliyetçiliği Satın Al
Amazon Türkiye Osmanlı Devleti ve Kürt Milliyetçiliği Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Osmanlı Devleti ve Kürt Milliyetçiliği PDF 8.72 MB İndir
Osmanlı Devleti ve Kürt Milliyetçiliği EPUB 9.74 MB İndir
Osmanlı Devleti ve Kürt Milliyetçiliği MOBI 7.69 MB İndir
Osmanlı Devleti ve Kürt Milliyetçiliği ODF 8.20 MB İndir
Osmanlı Devleti ve Kürt Milliyetçiliği DJVU 10.25 MB İndir
Osmanlı Devleti ve Kürt Milliyetçiliği RAR 6.67 MB İndir
Osmanlı Devleti ve Kürt Milliyetçiliği ZIP 6.15 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Beğendim güzel bir kitap.Özellikle Şemzinanlıların ve Bedirhaniler’in Kürt tarihindeki yerini öğrenmek açısından faydalı bir kitap.Tavsiye ederim.


Kürt meselesinin yoğun bir şekilde konuşulduğu ve aslında ne olduğu yada neden olduğu sorularına cevap arandığı günümüzde doğru cevaplara ulaşmak için başvurulacak önemli bir kitap. Tarihsel süreci ve aktörlerini bilimsel bir titizlik ve tarafsızlıkla ele alan eser, bu sahada çalışmak isteyen yada yetkinleşmek isteyenler için de iyi bir yol gösterici.


Kürt milliyetçiliğinin başlangıcından cumhuriyete kadar olan Osmanlı dönemini oldukça objektif ve bilimsel bir şekilde ele alan örnek bir eser. Kitap özellikle 19. ve 20. yüzyıllardaki Kürtçülük hareketlerini, dinamiklerini, özelliklerini, belli başlı Kürt ailelerinin bu süreçteki rollerini ve önemlerini gayet açık ve hiçbir önyargı taşımadan ortaya koyuyor. Kürt milliyetçiliğinin esas olarak Osmanlı’nın yıkılması kesinleşince ortaya çıktığını, İngilizlerin Kürt milliyetçiliğine sıcak bakmamakla birlikte engellemediğini de öğreniyorsunuz. Milliyetçiliklerin karakteristik özelliklerini merak edenlere tavsiye ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*