Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Her Cephede Savaştık

Kategori: Tarih Yazar: Cengiz Özkarabekir Yayınevi: Doğan Kitap

Her Cephede Savaştık

  • Yayın Tarihi: 28.09.2005
  • ISBN: 9789752933798
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 190
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Türkiye Cumhuriyeti Devleti İkinci Dünya Savaşı’na katılmamıştır. Dolayısıyla o savaşta hiç Türk hayatını kaybetmemiştir” diyorsanız, yanılıyorsunuz. Cengiz Özkarabekir CNN’TÜRK için yaptığı Ahıska Türkleriyle ilgili belgesel çalışması sırasında Sovyet orduları adına İkinci Dünya Savaşı’na katıldıklarını öğreniyor. Ve bu gerçek, onu savaşa katılan diğer Türkleri araştırmaya itiyor. Sonuçta Kırım, Kazan, Türkistan ve Kıbrıs Türklerinin de çeşitli cephelerde savaştıkları ortaya çıkıyor. Bu verilerin ışığında da Özkarabekir Her Cephede Savaştık adlı kitabı yazıyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Her Cephede Savaştık PDF 7.89 MB İndir
Her Cephede Savaştık EPUB 8.81 MB İndir
Her Cephede Savaştık MOBI 6.96 MB İndir
Her Cephede Savaştık ODF 7.42 MB İndir
Her Cephede Savaştık DJVU 9.28 MB İndir
Her Cephede Savaştık RAR 6.03 MB İndir
Her Cephede Savaştık ZIP 5.57 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Cengiz Dağcı, Aytmatov gibi yazarları okuyan bizlerin çok iyi bildiği ama önemli bir kesimin uzak kaldığı bir gerçeği, II. Dünya Savaşı’nda Türklerin de savaştığını anlatan güzel bir belgesel eser olmuş…


İkinci Dünya Savaşı’nda biz Türkler’in de bir şeyler yaşadığını anlatan kitap… Kıbrıs Türkleri’nin, Ahıska Türkleri’nin, Tatarların yaşadıklarını okumak İkinci Dünya Savaşı’na meraklı herkesin yapması gerekenlerin başında geliyor.


“Türkiye Cumhuriyeti Devleti İkinci Dünya Savaşı’na katılmamıştır. Dolayısıyla o savaşta hiçbir Türk hayatını kaybetmemiştir” diyorsanız, yanılıyorsunuz. Cengiz Özkarabekir CNNTÜRK için yaptığı Ahıska Türkleri’yle ilgili belgesel çalışması sırasında Sovyet orduları adına İkinci Dünya Savaşı’na katıldıklarını öğreniyor. Ve bu gerçek, onu savaşa katılan diğer Türkleri araştırmaya itiyor. Sonuçta Kırım, Kazan, Türkistan ve Kıbrıs Türklerinin de çeşitli cephelerde savaştıkları ortaya çıkıyor. Bu verilerin ışığında da Özkarabekir “Her Cephede Savaştık” adlı kitabı yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*