Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Edep Mektebinden Hatıralar

Kategori: Tarih Yazar: Haluk Sena Arı Yayınevi: Nesil Yayınları

Edep Mektebinden Hatıralar

  • Yayın Tarihi: 31.10.2005
  • ISBN: 9789752691049
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 126
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Bu kitap, "Koskoca bir imparatorluğun çöküşünü görmüş, düşman işgalini yaşamış, Yemen çöllerinde esir düşmüş, Balkan harbinde bir kolunu bacağını kaybetmiş, Çanakkale’de iki yüz elli bin şehit vermiş, ama muzaffer olarak İzmir’e yürümüş ve bütün bu fedakarlıklarıyla hiç öğünmeyen, yaptıklarını olağan gören" insanların hikayesi... Haluk Sena Arı yazdığı bu eserle, çocukluk yıllarını aralarında geçirdiği Osmanlı terbiyesiyle yetişmiş son şahsiyetlerin davranış biçimlerini, bıraktıkları hoş sedaları bizlere yansıtıyor. Hayatın omurgası olan edebin, geleneksel Türk ailesinde, mimarimizde, geleneksel sanatlarımızda, esnaflıkta nasıl bir hakimiyete sahip olduğunu anlatıyor. "Edep Mektebinden Hatıralar", yitirilmiş bir zamanın güzelliklerini yeniden elde etmek isteyenler için bulunmaz bir eser...
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Edep Mektebinden Hatıralar PDF 5.23 MB İndir
Edep Mektebinden Hatıralar EPUB 5.84 MB İndir
Edep Mektebinden Hatıralar MOBI 4.61 MB İndir
Edep Mektebinden Hatıralar ODF 4.92 MB İndir
Edep Mektebinden Hatıralar DJVU 6.15 MB İndir
Edep Mektebinden Hatıralar RAR 4.00 MB İndir
Edep Mektebinden Hatıralar ZIP 3.69 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


yazarın hemen hemen tüm kitaplaını okudum çok güzel sade bir dille anlatılmış ,insan okurken ayrı bir keyif alıyor ne güzel günler ne güzel insanlar varmış diyor şimdilerde hasretle anıp yad ediyoruz o güzel günleri ve insanları..


Sade bir dille herkesin anlayabileceği bir şekilde son dönem Osmanlı adet ve göreneklerini ele almış. Yitirdiğimiz değerlerin önemine vurgu yapılırken şimdiyi eleştirmeden fakat düşündürerek bir ders veriyor. Mutlaka okunmalı…


Bu kitabı kaç kez okudum hatırlamıyorum. Yakınlarıma da hediye ettiğim hoş bir kitap.. (Beklentinizin ne olduğuna göre durum değişebilir tabi.)


Haluk Sena Hanımın tevafuken radyoda bir söyleşisine denk geldim. Eskiye dair hatıraları tatlı tatlı anlatıyordu. Ve belki bundan daha çok bana tesir eden husus, son yıllarında alzheimer hastalığına yakalanan annesine şefkati,yaklaşımı idi. Bunun üzerine hemen iki kitabını da – “Edep Mektebinden Hatıralar” ile “Osmanlı’da Aile Hayatı” – aldım. Edep Mektebinden Hatıraları dün 2 saatte bitirdim. Bir solukta okunacak bir eser. Hele hele A.Yüksel Özemre hocadan sonra yine İstanbul genelinde, Üsküdar özelinde hatıraları okuyunca, insana pek çek şey o kadar tanıdık geliyor ki! Elbette alınıp okunması lazım. Ama “keşke” dediğimiz yerler de yok değil. Bir defa, kapak, baskı kalitesi, dizgi, içindeki resim-fotoğrafların kalite ve seçimi, yine konu ile ilişkileri sıkıntılı durumlar. Ayrıca yazar, anlaşılır olsun diye “eskimeyen” kelimelerimizi yenileri ile değiştirmek noktasında kendisini çok zorlamış. Haliyle bu durum da biraz sıkıntı oluşturmuş. Yazarın alıntı yaptığı isimler noktasında Yunus Emre ısrarı da biraz abartılı olmuş. Mevzuya uygun başka alim, kanaat önderlerinin daha orijinal sözleri alınabilirdi. Kaldı ki, bence buna hiç de gerek yokmuş. Editoryal sıkıntı noktasında ise: Üsluba müdahale edilmemesi (veya edilmesi) sebebiyle ortaya çıkan didaktik anlatım; kitap bölümlerinin bütünlük arz etmemesi, bölük-pörçüklük. Hulasa; Ahmet Yüksek Özemre, Münevver Ayaşlı, Haluk Dursun vb. den sonra sizi üslup, anlatım tarzı olarak çok memnun etmese de, alın okuyun, okutun.


Yazar adeta, bir ummanı bir katrede seyrettirmek ve hissettirmek azmindedir. “Gönülden konuşan gönle hitap eder” hükmünü müşahhas olarak zikri geçen kitap ile hissedebilirsiniz. İsterim ki, bilhassa öğretmen ve akademik alandaki eğitimcilerimiz bu eseri genç öğrencilerine tavsiye ..ve hatta hediye etsinler. Okunmaya değer velhasıl..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*