Kitap elime ulaşır ulaşmaz elimden bırakmadan 2 saatte bitirdim.Anıları,eski İstanbul’u,yurt dışı gezilerini merakla ve ilgiyle okudum.Çok keyif aldım.Tarifleri de mutlaka deneyeceğim.
Esin Eden’in kaleminden çıkan ‘Neler Yedim Neler, Maydonozlu Köfteler’ hem bir yemek, hem de anı kitabı. “Sütlü ekmekçikler: Çeyrek litre süt, bir küp maya, iki çorba kaşığı tereyağı, bir çorba kaşığı şeker, yediyüz elli gram elenmiş ekmek unu, bir çay kaşığı tuz.” Esin Eden sütlü ekmekçikler tarifini verdikten hemen sonra anılarına geçiyor: “İtalya ise bambaşka bir maceraydı. Babam midesine düşkündü, lokantaya gittiğimizde önce İtalyan adıyla bir pasta (spagetti gibi) arkadan da kocaman tabaklarla antrkot, eskalop milanez, saltimbocca alla romana gibi şeyler yeniyordu ama yukarda dediğim gibi hava çok sıcaktı ve ben yemek yemek değil, görmek bile istemiyordum. Kuzeye doğru uzandığımızda iştahım açıldı, hele bir İtalyanla evlenip Cenova’da oturan kuzinimiz Mesrure ablama gittiğimizde ilk kez yediğim, ağzımda eriyen pizzadan çok zevk aldım.”
Kitap Yorumları - (3 Yorum)
Kitap elime ulaşır ulaşmaz elimden bırakmadan 2 saatte bitirdim.Anıları,eski İstanbul’u,yurt dışı gezilerini merakla ve ilgiyle okudum.Çok keyif aldım.Tarifleri de mutlaka deneyeceğim.
İLGİNÇ BİR KAYNAK
Esin Eden’in kaleminden çıkan ‘Neler Yedim Neler, Maydonozlu Köfteler’ hem bir yemek, hem de anı kitabı. “Sütlü ekmekçikler: Çeyrek litre süt, bir küp maya, iki çorba kaşığı tereyağı, bir çorba kaşığı şeker, yediyüz elli gram elenmiş ekmek unu, bir çay kaşığı tuz.” Esin Eden sütlü ekmekçikler tarifini verdikten hemen sonra anılarına geçiyor: “İtalya ise bambaşka bir maceraydı. Babam midesine düşkündü, lokantaya gittiğimizde önce İtalyan adıyla bir pasta (spagetti gibi) arkadan da kocaman tabaklarla antrkot, eskalop milanez, saltimbocca alla romana gibi şeyler yeniyordu ama yukarda dediğim gibi hava çok sıcaktı ve ben yemek yemek değil, görmek bile istemiyordum. Kuzeye doğru uzandığımızda iştahım açıldı, hele bir İtalyanla evlenip Cenova’da oturan kuzinimiz Mesrure ablama gittiğimizde ilk kez yediğim, ağzımda eriyen pizzadan çok zevk aldım.”