Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
İskender’in Seferleri

Kategori: Tarih Yazar: Arrian Yayınevi: Idea Yayınevi

İskender’in Seferleri

  • çevirmen: Meriç Mete
  • Yayın Tarihi: 23.01.2006
  • ISBN: 9789753970952
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 256
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
İskender’in Seferleri üzerine bu eşsiz kitap İ.S. 2. yüzyılda bir Roma İmparatorluğu yurttaşı olan Nikomedyalı Arrian tarihi efsaneden ayıklamaya ve olguların kendilerine ulaşmaya çabalar. Çizdiği tarihsel tablo bugün İskender ve dönemi hakkında bildiklerimizin birincil kaynağıdır. Yalnızca olayları aktarmakla kalmaz, ama tarihi bir dönüm noktasından geçiren bireylerin karakterlerini, inançlarını ve tutkularını da sunar. İskender’in imgesinde, insanın ne kadar büyük, ne kadar önemli ve ne kadar güzel olabileceğini gösterir."Hiçbir Hintli kalenin duvarında durmakta olan İskender’e yaklaşmayı göze alamadı. Ama şimdi yakın kulelerdeki her atıcının hedefi olmuştu. Aşağıdan kentten de ona doğru atışlar yapılıyordu, ve bunlar fazla uzaktan gelmiyordu, çünkü tam bu noktada duvarın yakınında yüksek bir tabya vardı. Herkes orada duranın gerçekten de İskender olduğunu anladı. Efsanevi yürekliliği ve parlayan zırhı onu ele veriyordu. Birden olduğu yerde kalacak olursa hiçbir şey başaramadan öldürebileceğini anladı. Ama eğer aşağıya kalenin içerisine sıçrayacak olursa, tam bu davranışıyla Hintlileri korkutabilirdi. Ya da hiç olmazsa, eğer yazgısı ölmekse, ölüme dövüşmeden gitmemiş olur ve eylemi bir başarının tacı olarak insanların dudaklarında yaşardı. Düşünmek davranmaktı, ve daha öte duraksamadan aşağı atladı."
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
İskender’in Seferleri PDF 10.63 MB İndir
İskender’in Seferleri EPUB 11.88 MB İndir
İskender’in Seferleri MOBI 9.38 MB İndir
İskender’in Seferleri ODF 10.00 MB İndir
İskender’in Seferleri DJVU 12.50 MB İndir
İskender’in Seferleri RAR 8.13 MB İndir
İskender’in Seferleri ZIP 7.50 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Şayet Büyük İskender veya Makedon İmparatorluğu çalışacaksanız, alabilirsiniz. Ama ben Büyük İskender’i tanımak istiyorum diyorsanız; Bunun gibi eski eserlerden ziyade, günümüzde yazılmış eserleri tercih edin.


Tarih severler için tercih edilebilir bir kitap


iskender üzerine Plutarkhos’un biyoğrafisi ile birlikte antik çağdan günümüze kalan en önemli eser. İskender üzerine çevrilen filmlerin temel kaynak olarak kullandığı bir eserdir. İskender’in tahta çıkışından ölümüne kadar kronolojik sıra gözetilerek olaylar anlatılıyor. Sıkıcı olmadan olaylar biraz roman tadında anlatılıyor. Konuya ilgi duyanların mutlaka okuması gerektiğini düşünüyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*