Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Ortaçağda Zehir ve Cinayet

Kategori: Tarih Yazar: Franck Collard Yayınevi: Yeditepe Yayınevi

Ortaçağda Zehir ve Cinayet

  • çevirmen: Mustafa Daş
  • Yayın Tarihi: 07.02.2006
  • Orijinal Adi: Le Crime de Paison au Moyen Age
  • ISBN: 9789756480441
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 413
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Yaygın olan kanaate göre zehir ve zehirle cinayet Sezarlar'ın Roma'sına veya Rönesans dönemi İtalya'sına has vaka ve kavramdır. Oysaki Ortaçağ Avrupa toplumunda ve bu toplumun muhayyilesinde zehir ve zehirleme son derece dikkat çekici bir biçimde yer almaktadır. Her şeyden önce şeref mefhumuna bağlı bir şekilde açıkça ve kan dökerek işlenen ve bu yönüyle muteber sayılan cinayetin tam tersi zehirleme olarak görülmektedir.Bunun dışında Ortaçağ Avrupa'sında zehir neyi ifade ediyordu? Eczacı ve hekim için bir ilaç iken, korkak ve kalleşler için cesur ve mert rakiplerini sinsice ortadan kaldırmaya yarayan bir silah mıydı? İktidara geçmek arzusuyla yanıp tutuşanlara taht yolunu açan bir araç veya ruhbanlara ikbal kapılarını aralayan hatta papa bile yapan ilahi bir vasıta mıydı? Zehir cadılığın sembolü sihrin bir ürünü müydü? Ortaçağın bin yılı boyunca Hıristiyan Batı dünyasında zehir ve zehirleme nasıl bir suç olarak tasavvur ediliyordu? Franck Collard dönemin kaynaklarını titiz bir şekilde inceleyerek bu eserde sadece zikredilen sorulara cevap vermekle kalmıyor zehir cinayetinin suç aleti olan zehri, cinayetin tasarlanışını, işlenişini, yöntemlerini ve esrarengiz yönlerini gün ışığına çıkartıyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Ortaçağda Zehir ve Cinayet PDF 17.14 MB İndir
Ortaçağda Zehir ve Cinayet EPUB 19.16 MB İndir
Ortaçağda Zehir ve Cinayet MOBI 15.12 MB İndir
Ortaçağda Zehir ve Cinayet ODF 16.13 MB İndir
Ortaçağda Zehir ve Cinayet DJVU 20.17 MB İndir
Ortaçağda Zehir ve Cinayet RAR 13.11 MB İndir
Ortaçağda Zehir ve Cinayet ZIP 12.10 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Araştırma konum olduğu için almıştım ama beğenmedim.


Kitapları yarıda bırakmak istemem ama bunu bitiremedim. Akademik bir araştırma yapmıyorsanız okumayın. Hiç bir kaybınız olmaz. Zehir ile ilgili başka kitaplar aradığım için özellikle almıştım ancak zaman kaybından başka yararı olmadı. “Tez” yazmayacaksanız zaman kaybı.


Arkadaş, darılma gücenme yok. Eğriye eğri doğruya doğru. Ama bu kitap resmen yamuk sınıfın da. Bence bu kitabı okumamakla hiçbir şey kaybedilmez. Koca koca yazar olmuşlar hala toplumları bizden ve onlardan diye ayırmayı bırakmıyorlar. Her toplumun iyisi ve kötüsü vardır. İyilikler ve kötülükler toplum geneline mal edilemez. Bunu bir türlü öğrenemediler. Sizin neden Mevlana’nız, Yunus Emre’niz yok bunu şimdi daha iyi anladım.SAYGILARIMLA ve KİTAPLA


Çalıştığım alanla ilgili olduğu için zevkle okudum. bilgi verme ve tarihi olayları farklı çerçevelerden bakmak açısından son derece güzel bir eser. ancak kitabı yazarı bir akademisyen olmasına rağmen amatör bir çalışmacı gibi Müslüman dünyasına karşı son derece taraflı davranması kitaba gölge düşürmüş. yinede bu konuya merak duyanlar için tavsiye edebilirim


Kitap ortaçağın karanlık yüzlerini anlatması ve gerçekçi bilgiler vermesi açısından yararlı ama sırf okuyucuyu sıkmamak için defalarca “zehir” kelimesini kullanmak yerine farklı dillerdeki karşılığını kullanan duyarlı bir yazardan, adı karanlık işlere karışan müslümanların özellikle müslüman olmalarını vurgulamasını taraf tutma olarak algıladım ve oldukça aşağılık bir üslup olduğunu düşünüyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*