Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Küreselleşme Sorgulanıyor

Kategori: Ekonomi Yazar: Grahame Thompson Yayınevi: Dost Kitabevi

Küreselleşme Sorgulanıyor

  • çevirmen: Çağla Erdem
  • Yayın Tarihi: 01.01.2007
  • ISBN: 9787501379002
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 262
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
Hirst ile Thompson, uluslararası ekonominin durumunu, yarattıkları politik sonuçları, gelecekte alabilecekleri olası görünümleri değerlendiriyor; uluslararası süreçler ile ulusal ekonomi politikaları arasındaki karşılıklı ilişkileri inceliyor. Küreselleşme teorilerini de eleştiren Hirst ile Thompson, bu kitapta, hem ulusal ekonomileri sarsmayacak hem de uluslararası denetime yönelik stratejilerin geliştirilmesine engel olmayacak yönetişim mekanizmaları kurmanın mümkün olduğu iddiasını temellendiriyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Küreselleşme Sorgulanıyor PDF 10.87 MB İndir
Küreselleşme Sorgulanıyor EPUB 12.15 MB İndir
Küreselleşme Sorgulanıyor MOBI 9.59 MB İndir
Küreselleşme Sorgulanıyor ODF 10.23 MB İndir
Küreselleşme Sorgulanıyor DJVU 12.79 MB İndir
Küreselleşme Sorgulanıyor RAR 8.32 MB İndir
Küreselleşme Sorgulanıyor ZIP 7.68 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Küreselleşmeye daha şüpheci bir bakış açısıyla yaklaşan düşüncelerin anlatılması açısından günümüzde suyun aktığı yönün tersini göstermektedir ve bu anlamda ilginç bir kitap olduğunu söylemeliyim ancak kitabın anlatımının gereğinden çok fazla yoğun olması nedeniyle okunurluğu çok düşük bir kitap. Küreselleşme konusundaki merakı ve sabrı fazla olan kişilere tavsiye ederim ancak genel bir bilgi elde etme amaçlı kullanılabilecek bir kitap değil.


Küreselleşme konusunda referans gösterilebilecek bir kitap bu. En başta bunu belirtmek gerekiyor. Kitap en başta küreselleşme kavramını açıklıyor, sonra da tarihsel süreç bağlamında bu kavramın gelişinmini anlatıyor. Ulus-devlet konusu üzerinde özellikle duruyor. Eleştirel bir çerçeveye sahip bu kitap kesinlikle çok önemli.


Kitap başlangıç olarak küreselleşme konusunda merak edilen bazı soruları cevaplıyor sonra küreselleşme hakkında genel bir çerçeve çiziyor. kitabın geri kalanında küreselleş derinlemesine inceleniyor. Bu konunun tarihi, ekonomik çerçeve içindeki yeri ve boyutları uzun uzadıya anlatılıyor. Bana kalırsa bu konuda ayrıntılara ulaşmak isteyenlerin ve konu hakkında derinlemesine bilgi edinmek isteyenlerin başvurması gereken bir eser

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*