Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Tanıkların Dilinden Ermeni Soykırımı

Kategori: Tarih Yazar: Donald E. Miller Yayınevi: Peri Yayınları

Tanıkların Dilinden Ermeni Soykırımı

  • çevirmen: Ajdar Pelda
  • Yayın Tarihi: 29.06.2006
  • ISBN: 9789759010362
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 288
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
Bu anı / araştırma kitabı, Ermeni soykırımına tanık 103 kişinin yaşam öykülerinin akademik bir gözle analiz edilmesinden üretildi. Tanıklar, soykırım zamanında ortalama on bir on iki yaşları arasında olup, Türkiye içinde, çok geniş bir alana yayılmış bölgelerde doğmuşlardır.Neredeyse tüm görüşmeler; sağ kalanların kendi ikametlerinde gerçekleşmiş, görüşmeler boyunca çok sayıda duygu ifade edilmiştir. Asıl analizlerle ilgili olarak; "sürgün öncesi hatıralar", "sürgün tecrübeleri", "yetimhane anıları", "göçmenlik deneyimleri" vb. veriler de elde edilmeye çalışıldı. Buna ek olarak; biri sağ kalanların "psikolojik düşünceleri"ni ilgilendirirken; diğeri, verilerin basitçe daha iyi bir bilimsel adlandırılması ile "yorumlama" olarak belirtilmiştir."Psikolojik rehber"; öfke, affetme, suçluluk, intikam vesaireyi içerirken, "yorumlama rehberi", teolojik, özgecilik ve "iyi Türkler" gibi başlıklar al tında çeşitli dosyaları içerir. Ermenistan da dahil, çoğunlukla görüşmelerin kopyalanışını kelime kelime yazmak yerine, çözerek özetlenmiştir. Görüşmelerin sekizi İngilizce, ikisi Türkçe ve geri kalanların tümü Ermenice yapılmıştır. Görüşme kılavuzu ve diğer sözlü tarih projelerinin arasındaki temel fark, sağ kalanların kişisel tavırları kadar soykırımın anlamına dair yorumlarını içeren çok s ayıda soru eklenmiştir. Donald E. Miller & Lorna Touryan Miller, görüşmeye dair şöyle der: "Görüşme kılavuzundaki soruların her birini soracak kadar zamanımızın olduğu bir görüşme bile olmadı. Yine de, çoğu sorunun yanıtı görüşmeler sırasında kendiliğinden ortaya çıktı." Böylesi bir yöntembilimle hazırlanan tez, Kaliforniya Üniversitesi’nin katkılarıyla kitap haline getirildi. Bu eser bu metodoloji ile ortaya çıkmıştır.
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Tanıkların Dilinden Ermeni Soykırımı Satın Al
Kitapyurdu Tanıkların Dilinden Ermeni Soykırımı Satın Al
D&R Tanıkların Dilinden Ermeni Soykırımı Satın Al
Idefix Tanıkların Dilinden Ermeni Soykırımı Satın Al
BKM Kitap Tanıkların Dilinden Ermeni Soykırımı Satın Al
Hepsiburada Tanıkların Dilinden Ermeni Soykırımı Satın Al
Nadir Kitap Tanıkların Dilinden Ermeni Soykırımı Satın Al
N11 Tanıkların Dilinden Ermeni Soykırımı Satın Al
Amazon Türkiye Tanıkların Dilinden Ermeni Soykırımı Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Tanıkların Dilinden Ermeni Soykırımı PDF 11.95 MB İndir
Tanıkların Dilinden Ermeni Soykırımı EPUB 13.36 MB İndir
Tanıkların Dilinden Ermeni Soykırımı MOBI 10.55 MB İndir
Tanıkların Dilinden Ermeni Soykırımı ODF 11.25 MB İndir
Tanıkların Dilinden Ermeni Soykırımı DJVU 14.06 MB İndir
Tanıkların Dilinden Ermeni Soykırımı RAR 9.14 MB İndir
Tanıkların Dilinden Ermeni Soykırımı ZIP 8.44 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


Okumadan konuşanlar çok. Okudum. Düşündürdü. Düşündüm. Dün yaşananları öğrenmek isteyenler muhakkak okusun.


paradigmaedirne, yorumun alara’nınki kadar tepkili ve öfke dolu. Bu tür konularda okumadan ve başka şekillerde araştırma yapılmadan atılıp tutulmaz. Malesef Ermeni ve Kürt konularında Türkiye vatandaşı olup da Türkiye’nin aleyhine konuşan herkesi yabancılar (TR vatandaşı olmayanlar) tüm Türkler adına konuşuyormuş farzediyor. Türkler Ermenileri Kürtleri kestiler deyince zevkten dört köşe oluyorlar, onları daha çok memnun etmek isteyenler Yahudileri de öldürdüler, bu ülkede Yahudi zulmü de var, onlar da rahat rahat yaşamıyorlar desinler.Dünyanın en ırkçı olmayan bu milletinin, ırkçılığın hasını yapan Avrupa ülkeleri tarafından ırkçılıkla SUÇLANMASI hiç mi garip gelmiyor?Bu ülkenin havasından suyundan nimetlerinden faydalanan herkesin bu konularda bilmeden konuşmama sorumluluğu var. Ayrıca her iki yönde de aşırı konuşmanın bize zararı dokunuyor.


merhaba paradigmaedirne,Eğer okumadayısan, “Ermenistan’ın ilk başbakanı’nın, KAÇAZNUNİ’NIN, 1923 TE TAŞNAK KONGRESİNE SUNDUĞU bildiriyi” okumanı tavsiye ederim. ve olayları iki ırk arasındaki olay değil, kullanılan bir ırkın hazin tarihi olarak düşünmeni dilerim. Artık ben insan hakları adına Ermeni ve Kürt ırkçılığı yaptırlmasından bıktım. Ayrıca türkiye türklereden oluşan bir faşist devlet değil, hititlerden bugüne kadar binlerce değişik kültürün var ettiği bir ulus devlettir. yani ırk yoktur kültürel birlik vardır. Türkiye Ermeni ırk devletiyle bir tutulamaz.ayrıca soykırım aranıyorsa niye kimse Cezayir’e, Afrikaya, Hindistan’a ÇinHindine, en önemlisi IRAK VE LÜBLANA’ bakmıyor.


ermeni soykırımı yok diyen arkadaşiçinde öyle bir irkçılık var ki insanın inanası geliyo soy kırımasizingibilerin yanında bir ermeniyi düşünemiyorumelinizden gelse bi tanesini bile yaşatmazsınızve ne arıyosunuz bi kitap sitesinde bilmiyorumgerçi senin suçun yok haklısın ortalıkta onlarca kkutlar vadisi tadında kitap varçoğu hafif faşizen paranoya kurgularöyle ya hoş geldin aramıza benim ağzından salyalar akıtan entellektüelimkeşke ben de inanabilseydim ermenileri katletmediğimize

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*