Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Doğu Karadeniz

Kategori: Tarih Yazar: Mehmet Bilgin Yayınevi: ötüken Neşriyat

Doğu Karadeniz

  • Yayın Tarihi: 02.04.2007
  • ISBN: 9789754376197
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 296
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 12.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Tarih Boyunca kavimler, yaşadıkları ve geçtikleri yerlerde pek çok izler bıraktılar. Özellikle Doğu Karadeniz Bölgesi bu bakımdan oldukça zengindir. "Doğu Karadeniz; Tarih, Kültür, İnsan" kitabını okurken tarihi olaylar, topluluklar ve izleri bir film şeridi gibi gözlerinizin önünden geçecek. Bir devamlılığın farkına varacaksınız. Yabancı gibi algıladığımız bir yer ismi tanıdık gelecek. Kimi zaman üzeri örtülmüş bazı gerçekler açığa çıkarken, kimi zaman kendi soy kütüğünüzle ilgili bir ipucu bulacaksınız. Bölgeye ait gerçeklerle yüz yüze gelmenizi sağlayacak titiz bir çalışma. Genişletilmiş 3. baskısını elinizde tuttuğunuz bu kitap, konuyu ele alış biçimi ve tarih anlayışıyla, sadece okuyucuya değil, tarih araştırmacılarına da katkıda bulunacaktır.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Doğu Karadeniz PDF 12.29 MB İndir
Doğu Karadeniz EPUB 13.73 MB İndir
Doğu Karadeniz MOBI 10.84 MB İndir
Doğu Karadeniz ODF 11.56 MB İndir
Doğu Karadeniz DJVU 14.45 MB İndir
Doğu Karadeniz RAR 9.39 MB İndir
Doğu Karadeniz ZIP 8.67 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Genel olarak iyi bir kitap fakat Karadenize gelmiş olan/olabilen Türk boyları hakkında biraz fazla bilgi verilmiş diye düşünüyorum. Bir yerde bu boyların genel tarihi özetlenmiş gibi. Karadenizin tarihinin Helen/Pontus olduğu uydurmacasının çürütülmesi kitabın ana konusunu oluşturuyor.


Her doğu karadenizli bir göz atmalı 🙂


Doğu Karadeniz bölgesinin tarihi geçmişini anlatan güzel bir inceleme-araştırma eseri.


Doğu Karadeniz’de yaşamış kavimlerin ve bölgenin tarihinin anlatıldığı çok güzel bir bilimsel çalışma.


Y.Özcan Bey’in(önceki yorumcu) yorumlarına katılamadım.1. Sadece Doğu Karadeniz’i anlatarak çevresine bakmadan bir tarih nasıl tam olabilir?2. Yayınevinin genel fikri yaklaşımına bakılarak, 60 civarında kaynak gösterilerek yazılmış bir kitap nasıl taraflı olabilir? (tabii ki bütün kaynakları incelemedim.)3. “M.Ö.de yazılı kaynaklar vardı da biz mi okumadık” denilebilir.4. Ben, bu kitabın içeriği dolgun, bölge halkının ve meraklılarının okuması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum.5.Son olarak; “Anadolu coğrafyasında” topluluklara, illere, dinlere, şu’cu – bu’cu vb. tasniflere kalkışmanın ne kadar yanlış ve bütünlüğümüze ne kadar zararlı olduğunu bir kere daha anladım.Tavsiye ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*