Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Alışveriş Merkezleri ve Yönetimi

Kategori: Ekonomi Yazar: Prof. Dr. Sanem Alkibay Yayınevi: Siyasal Kitabevi

Alışveriş Merkezleri ve Yönetimi

  • Yayın Tarihi: 04.04.2007
  • ISBN: 9789756325698
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 230
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 16 x 24 cm
Tanıtım Bülteni
Alışveriş Merkezinin TanımıAlışveriş merkezleri 21. yüzyıl tüketicisinin her tür gereksinimini karşılamayı amaçlayan çağdaş, dinamik ve canlı yaşam merkezleri olarak kabul edilmektedir. Günümüzde şehirlerin sanatsal yapıları olarak inşa edilen alışveriş merkezleri, tek mülkiyet altında, tek imaja sahip ve merkezi bir yönetim tarafından idare edilmesi nedeniyle geleneksel alışveriş merkezlerinden ayrılmaktadır. Bu tip alışveriş merkezleri, yayıldığı alanın genişliği içerdiği ticari faaliyet çeşitliliği, ortak çalışma saatlerinin uzunluğu ve yatırımın ekonomik değeri açısından farklılaşmaktadır.
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Alışveriş Merkezleri ve Yönetimi Satın Al
Kitapyurdu Alışveriş Merkezleri ve Yönetimi Satın Al
D&R Alışveriş Merkezleri ve Yönetimi Satın Al
Idefix Alışveriş Merkezleri ve Yönetimi Satın Al
BKM Kitap Alışveriş Merkezleri ve Yönetimi Satın Al
Hepsiburada Alışveriş Merkezleri ve Yönetimi Satın Al
Nadir Kitap Alışveriş Merkezleri ve Yönetimi Satın Al
N11 Alışveriş Merkezleri ve Yönetimi Satın Al
Amazon Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Yönetimi Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Alışveriş Merkezleri ve Yönetimi PDF 9.55 MB İndir
Alışveriş Merkezleri ve Yönetimi EPUB 10.67 MB İndir
Alışveriş Merkezleri ve Yönetimi MOBI 8.42 MB İndir
Alışveriş Merkezleri ve Yönetimi ODF 8.98 MB İndir
Alışveriş Merkezleri ve Yönetimi DJVU 11.23 MB İndir
Alışveriş Merkezleri ve Yönetimi RAR 7.30 MB İndir
Alışveriş Merkezleri ve Yönetimi ZIP 6.74 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


Alışveriş Merkezleri konusunda bulunabilecek en iyi kaynaklardan biri… Ankara’daki Alışveriş Merkezlerine Tüketicilerin Yaklaşımları üzerine bir araştırmayı içinde bulunduruyor… Kısacası çok faydalı bir kaynak!


Eğer alışveriş merkezinde çalışıyorsanız, ve ilerde mağaza yönetmek istiyorsanız, veya mağaza açmak istiyorsanız, veya alışverişçi davranışlarıyla ilgileniyorsanız, kısacası perakende sektörüyle bir alakanız varsa veya olmasını istiyorsanız, size önerebileceğim tek kaynak Paco Underhill’dir. Amerika’da bestseller olan kitabı ‘İnsanlar Neden Alışveriş Yapar?’ı (eng. why we buy) Kitapyurdu’ndan sipariş edebilirsiniz. Bu kitap yıllar boyunca antrolopojik diyebileceğimiz bir çalışmanın ürünüdür. Türkçe’ye Sabah Kitapları tarafından çevrilip yayınlandı, ve maalesef pekçok ‘süper’ kitaba olduğu gibi bu kitaba da talep az gerçekleşti. Kitapta kısaca, bir mağazaya giren müşterinin neye baktığından, hangi koridorları izlediğinden, nelerle ilgilendiğinden, ve yaşadığı sıkıntılardan bahsediyor. Ben bu kitabı okuduktan sonra girdiğim bir kitapçı’da (ki İstanbul’un en iyilerinden birisidir) onlarca hatayı buldum. O kadar bariz görebiliyorsunuzki hataları, bunu nasıl düşünememişler diye soracaksınız. Türk hazır giyim markaları ise tam bir facia gibi gelecek size. En iyi mağazayı büyük ihtimalle yabancı markalarda bulacaksınız. Yandaki komşusunun ne yaptığını bile göremeyen markalardan, mağazalardan ne bekleyebilir ki insan? Bir de Soysal Danışmanlık tarafından Türkçe’ye çevrilen yine alışverişçi davranışları konusunda dünyadaki en tecrübeli isim olan Paco Underhill’in Alışveriş Bilimi ve Alışveriş Merkezleri adlı 2 kitap var. İlginin az olması nedeniyle çoğu kitapçıda bulamazsınız. Ben Ankara’da bulamamıştım, İstanbul’da bir kitapçıda bulabildim. Umuyorum, Kitapyurdu bu kitapları satışa sunar. Alışveriş Merkezleri ve yönetimi adlı bu kitap ise, üzülerek söylüyorumki beklentilerin çok altında kalıyor. Hazır birsürü alışveriş merkezi açılmışken, ve binlerce kişi buralarda çalışırken böyle bir kitap için bir pazar yakaladık diye basılmış bir kitaba benziyor. Paco Underhill’in kitaplarını şiddetle tavsiye ederim. Eğer mağazanız varsa, şaka yapmıyorum satışlarınızı direk artıracaksınız o kitapları okuduktan sonra. Hiçbir ücret istemiyorum, yeterki Türkiye’ye çalışın. Şimdiden teşekkür ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*