Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Osmanlı’da Peygamber Sevgisi

Kategori: Tarih Yazar: Avni Arslan Yayınevi: Akçağ Yayınları

Osmanlı’da Peygamber Sevgisi

  • Yayın Tarihi: 05.04.2007
  • ISBN: 9789753388566
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 208
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Tanıtım Bülteni
Bir medeniyet coğrafyası düşünün. O coğrafyada doğan her çocuğun kulağına ezan okunur, kâmet okunur. O coğrafyada yurt tutan, köy, kasaba, şehir kuran topluluklar ezan mayalı, Kur’an ve salâvat boyalı bir ruhla yaşar. Zaman şeridinin her karesinde çizilen hayat tablosuna hakim renk ve şekiller Ahmed ü Mahmud u Muhammed Mustafa aleyhisselam edalı renk ve şekillerdir. Onun soluklarına, onun seslerine ayarlı, onun ayak izlerini takip eden bir hayat seyri, bir hayat akışı vardır. Padişahından halkına varıncaya kadar her ferdinin böyle bir hayat ikliminde yaşadığı medeni bir toplum...Bu güzel toplumun idarecilerinden olan II. Bayezid, "Kapının gedâsıdır Adlî onu reddetme" derken, Kanuni Sultan Süleyman, "Gitmesin nâm-ı şerîfin bu dilimden dembedem" diyerek, onun, en sevgilinin ismini dilinden düşürmek istemez.Gül ağacı başlangıçta dikenli bir gövde ve dalken, rengârenk güllerle bezenince bu fidan, tanınmaz hâle gelir. Kokusu baş döndürür, rengi gönüller çeler. Onda gönülleri ferahlatan; ibret almaya zorlayan bu muhtevâ zenginliğini görebilmek gerekir.Türkler, sevgili peygamberlerinin kokusunu gülde ararlar. Gül, Türklerde Hz. Muhammed’in sembolüdür. Hatta gülün, Peygamberimizin terinden yaratıldığını söyleyenler dahi vardır. Gül, Hz. Muhammed’in yüzünün remzidir. Bu kitapta, Türklerin, sevgililer sevgilisi peygamberlerine olan bağlılıklarının değişik tezahürlerini bulacaksınız.Gönül tahtımızın eşsiz sultanı "En Sevgili"nin şefaatlerinin üzerimize olması dileğiyle...
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Osmanlı’da Peygamber Sevgisi Satın Al
Kitapyurdu Osmanlı’da Peygamber Sevgisi Satın Al
D&R Osmanlı’da Peygamber Sevgisi Satın Al
Idefix Osmanlı’da Peygamber Sevgisi Satın Al
BKM Kitap Osmanlı’da Peygamber Sevgisi Satın Al
Hepsiburada Osmanlı’da Peygamber Sevgisi Satın Al
Nadir Kitap Osmanlı’da Peygamber Sevgisi Satın Al
N11 Osmanlı’da Peygamber Sevgisi Satın Al
Amazon Türkiye Osmanlı’da Peygamber Sevgisi Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Osmanlı’da Peygamber Sevgisi PDF 8.63 MB İndir
Osmanlı’da Peygamber Sevgisi EPUB 9.65 MB İndir
Osmanlı’da Peygamber Sevgisi MOBI 7.62 MB İndir
Osmanlı’da Peygamber Sevgisi ODF 8.13 MB İndir
Osmanlı’da Peygamber Sevgisi DJVU 10.16 MB İndir
Osmanlı’da Peygamber Sevgisi RAR 6.60 MB İndir
Osmanlı’da Peygamber Sevgisi ZIP 6.09 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Çok güzel bir kitaptı. Arkadaşımın rahmetli annesinin tavsiyesiyle almıştım.


Ecdadımız efendimizi nasıl sevdi sorusuna cevap bulacaksınız


Osmanlı’nın Peygamber sevgisindeki hassasiyetini,İslam’ı nasıl hissederek yaşadığını anlatan,belki birçoğunu bildigimiz güzel bir kitap,bence herkesin okuması gereken,okuyup ecdadının İslamiyet konusundaki hassasiyetini ögrenmesi gereken güzel bir kitap..


Ecdadın peygmber(S.A.V) sevgisini anlatan güzel bir eser.Daha edebi bir dille yazılması ve ayrıntılı bir anlatımının olması eseri daha da bir güzellik katablirdi.Okuyun Tavsiye Ederim.ayrca Kitapyurdu fiyatı da gayet uygun.


‘Savaşta Aslan Barışta Ceylan’ olan Osmanlı her alanda örnek bir toplum yetiştirmiş. İslam’ın emrettiği yardımseverliği bizlere örf ve adetler vasıtasıyla miras bırakmış. Bunu 17 Ağustos depreminde en güzel örneği ile gördük halkımız yemedi, giymedi deprem bölgesine gönderdi.O Hz Peygamber ashabı içinde nasıl en çok sevilmiş ve yeryüzünde hiçbir insan onun kadar sevilmemiş (ve sevilmeyecek de) öyle de Osmanlı da onu şanına layık bir şekilde sevmiş, adına naatlar yazan Nabiler, Bakiler kasideler yazan Fuzuliler ve Mevlitler yazarak günümüze kadar bunu adet olarak devam ettiren Süleyman Çelebiler ve daha nice Peygamber âşıkların yetiştirmiştir.Sakın terk-i edebden!Kuy-i mahbub-u Hüdadır buNazar gah-ı İlahidirMakam-ı Mustafa’dır buO sevgi bu dörtlüğü Medine müezzinlerinin ağzından Medine ahalisine dinletmiştir.Allah’ım bize senin sevgini, habibinin sevgisini, onları sevenlerin sevgisini ve bunlara yaklaştıranların sevgilerini ver, bizi kendine ve habibine sevdir âmin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*