Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Görüşlerim

Kategori: Tarih Yazar: Prens Sabahattin Yayınevi: Buruc Yayınları

Görüşlerim

  • Dil: TÜRKÇE
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Tanıtım Bülteni
Yaptığı seyahatler, fransızcaya vukufu hasebiyle, okuduğu içtimai eserler ve bunlardan edindiği yeni yeni malumat esasen iyi yetişmiş bulunan Sabahattin Beyi bir kat daha olgunlaştırmış ve ilmi görüşlerini hayli zenginleştirmişti. İşte bu gelişmenin verdiği emniyetle 1901 tarihinde inkılap sahasındaki görüşlerini açıklamak için Mısır’da "Umum Osmanlı Vatandaşlarına" hitabiyle iki beyanname neşretmişti. Bu beyannamelerde din ve ırk farkı gözetmeksizin bütün Osmalıların birleşmesini tavsiye ve bir kongre akdini teklif ediyordu. Bu beyannamelerin neşri kendilerini avlamak isteyen ve İstanbul’a dönmelerini temine uğraşan Mısır Hidivi Abbas Hilmi Paşa’nın hiç hoşuna gitmemiş ve iğbirarını izhar edici bir tavır takındığından bu mücadele kahramanları Kahire’yi terk ile Paris’e dönmüşlerdir. Osmanlı İmparatorluğu’nu korumak ve vatandaşlarının selemetini temin etmek düşüncesinden ayrılmayan Sabahattin Bey aynı kanaati güden Döktor Nihat Reşat ve Fazlı Beylerle Paris’te "Teşebbüs-i Şahsi ve Adem-i Merkeziyet" cemiyetini kurmuş ve bu teşekkülün görüşlerin açıklamak için de "Terakki" gazetesini neşre başlamıştı. 1908 tarihinde İkinci Meşrutiyet ilan edilince Sabahattin Bey dokuz senelik vatan hasretinden sonra memlekette müsait bir muhit bulacağını ümidederek pederinin naşı ile beraber İstanbul’a dönmüştü...
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Görüşlerim PDF 6.23 MB İndir
Görüşlerim EPUB 6.96 MB İndir
Görüşlerim MOBI 5.49 MB İndir
Görüşlerim ODF 5.86 MB İndir
Görüşlerim DJVU 7.32 MB İndir
Görüşlerim RAR 4.76 MB İndir
Görüşlerim ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Konuya ilgisi olanlar icin ideal


Prens Sabahattin Osmanlı coğrafyasında çağının çok ötesinde biri olduğunu kitabı okuyunca anlıyorsunuz. Özellikle yerinde yönetim ile ilgili görüşleri maalesef bugün bile uygulanmaması üzüntü verici.


A’dan Z’ye feminizmi her yönüyle öğrenmek isteyen herkes için bir başucu kitabı


Prens’ in görüşlerini sade bir dille aktarmış. bu kitabı tezim için almıştım gayet yardımcı oldu bu kitap bana ama alakası olamayan için okunacak bir kitap değil.


Prens Sabahattin hakkındaki diğer kitap olan “Türkiye Nasıl Kurtulabilir ve İzahlar”a göre dili sade Türkçedir. Son Osmanlı döneminin Liberal düşünce eksenli önemli bir şahsiyeti olan Prens Sabahattin fikir hayatımızda Ohannes Paşa ve Mehmet Cavit Bey ile birlikte anılmaktadır. Bu konuda araştırma yapanlar için önemli bir eser. Okunmasını tavsiye ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*