Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Haçlı Devletleri ve Komşuları

Kategori: Tarih Yazar: Prof. P. M. Holt Yayınevi: Kitap Yayınevi

Haçlı Devletleri ve Komşuları

  • çevirmen: Mehmet Tanju Akad
  • Yayın Tarihi: 07.06.2007
  • ISBN: 9789756051665
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 128
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 15 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
11. yüzyılın başında, kuzeyin büyük gücü Bizans güneyin büyük gücü Fatımi halifeleriyle karşı karşıya gelmişti. Bu iki büyük gücün arasında, paylaşılamayan Suriye-Filistin diyarı vardı. Yahudiler ve Hıristiyanlar kadar Müslümanlar için de büyük önem taşıyan Kudüs, Müslüman hanedanların idaresine geçmişti. İmparator Aleksios I. Komninos, Bizans’ın Anadolu’daki tehlikeli durumunu göz önüne alarak, Roma ve Yunan Hıristiyanlığı arasında 1054’den beri süren Kiliselerin bölünmesi sorununa rağmen Papa II. Urbanus’a başvurmaya karar verdi. 18 Kasım 1095’te Papa II. Urbanus, Clermont’ta bir konsil topladı ve gösterişli bir konuşmayla Haçlı Seferini ilan etti. Clermont Konsili’nin kararına göre, Tanrı beldesini kurtarmak için Kudüs’e gidecek olanların daha önce kilise tarafından verilmiş dünyevi cezaları affedilecekti. Haçlı Seferleri Tarihi böylece başlamış oldu. 1096’da Fransa’dan ve Norman Kuzey İtalyasından gelen örgütlenmiş şövalye orduları Konstantinopolis’te buluştular. Mart 1098’de Edessa’yı (Urfa), Haziran 1098’de de Antakya’yı ele geçirdiler. 1099’da Kudüs düştü. 10 yıl sonra Trablusşam’ın da ele geçirilmesiyle dört Haçlı devleti kuruldu: Urfa Kontluğu, Antakya Prensliği, Trablusşam Kontluğu ve Kudüs Krallığı. Haçlı devletleri yerel siyasete katılarak gerek Müslüman komşuları, gerekse de çoğu zaman daha büyük düşmanları olan Hıristiyan Ortodoks Bizans İmparatorluğu ile şiddetli ve zorlu ilişkilere girdiler. Müslüman komşularının aralarındaki ayrılıkları kendi çıkarları için kullanmaya çalıştılar. Müslüman komşuları da Haçlılara karşı birleşmek yerine çoğu kez onların yardımıyla kendi Müslüman komşularını alt etmeye çalıştılar.. Profesör P. M. Holt, Yakındoğu ve Ortadoğu Tarihi uzmanı. Londra Üniversitesi’nin Doğu ve Afrika Araştırmaları Okulu’nda dersler verdi. Yayınları arasında The Age of Crusades (Haçlı Seferleri Çağı) ile The Memoirs of a Syrian Prince (Bir Suriyeli Prens’in Hatıraları) bulunuyor.
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Haçlı Devletleri ve Komşuları Satın Al
Kitapyurdu Haçlı Devletleri ve Komşuları Satın Al
D&R Haçlı Devletleri ve Komşuları Satın Al
Idefix Haçlı Devletleri ve Komşuları Satın Al
BKM Kitap Haçlı Devletleri ve Komşuları Satın Al
Hepsiburada Haçlı Devletleri ve Komşuları Satın Al
Nadir Kitap Haçlı Devletleri ve Komşuları Satın Al
N11 Haçlı Devletleri ve Komşuları Satın Al
Amazon Türkiye Haçlı Devletleri ve Komşuları Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Haçlı Devletleri ve Komşuları PDF 5.31 MB İndir
Haçlı Devletleri ve Komşuları EPUB 5.94 MB İndir
Haçlı Devletleri ve Komşuları MOBI 4.69 MB İndir
Haçlı Devletleri ve Komşuları ODF 5.00 MB İndir
Haçlı Devletleri ve Komşuları DJVU 6.25 MB İndir
Haçlı Devletleri ve Komşuları RAR 4.06 MB İndir
Haçlı Devletleri ve Komşuları ZIP 3.75 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


Aslında eser çok farklı konu ve anekdotları ihtiva etmiyor.haçlı devletlerinden çok haçlı seferleri tarihinin klasik bir özeti mahiyetinde.


1. haçlı seferi sürerken 1098 senesinde fransız asilzadesi baudouin de boulogne’un urfa’ya girerek burada hakimiyetini ilan etmesi ile kurulmuştur. doğudaki ilk haçlı devleti olma özelliğini taşır. 1144’te musul ve halep’in hakimi atabeg imadüddin zengi’nin urfa’ya girişiyle urfa haçlı kontluğu son bulmuştur..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*