Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Ekonomi Dersleri

Kategori: Ekonomi Yazar: Prof.Dr. Sadun Aren Yayınevi: Imge Kitabevi Yayınları

Ekonomi Dersleri

  • Yayın Tarihi: 27.10.2014
  • ISBN: 9789755335322
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 303
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Siyaset adamı ve iktisat profesörü olan Sadun Aren, Ekonomi Dersleri'yle ilgili yaptığı değerlendirmede şöyle diyor:“Bu kitabı ben, Marksist iktisat ile üniversitelerde okutulan bildiğimiz iktisadı birbirine yaklaştırmak için yazdım. Çünkü bazı iktisatçı gençlerin Marksist iktisadı, örneğin 'artıdeğer'in ne olduğunu bilmediklerini ya da bunun tam tersinin olduğunu gördüm. Bu açıdan, bu kitabın faydalı olduğunu düşünüyorum. İmge Kitabevi Yayınları'nın yeni basımı yaparak kitabımı tekrar gün ışığına çıkarması beni mutlu etti...”Ekonomi ve Toplum, Kapitalist Üretim Biçimi, Mal-Emek-Değer, Sermayeve Artıdeğer, Gelirin Bölüşümü, Piyasada Fiyatın Oluşumu, Çeşitli Piyasa Biçimleri, İşletme Dengesi, Milli Gelir, Milli Düzeyinin Belirlenmesi, Para, Dış Ekonomik İlişkiler, Vergi adlı on üç ana başlık etrafında verilen Ekonomi Dersleri'nin önemli bir boşluğu dolduracağına inanıyoruz. 
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Ekonomi Dersleri PDF 12.58 MB İndir
Ekonomi Dersleri EPUB 14.06 MB İndir
Ekonomi Dersleri MOBI 11.10 MB İndir
Ekonomi Dersleri ODF 11.84 MB İndir
Ekonomi Dersleri DJVU 14.79 MB İndir
Ekonomi Dersleri RAR 9.62 MB İndir
Ekonomi Dersleri ZIP 8.88 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


Adından da anlaşılacağı üzere ders kitabı niyetinde öğretici bir kitap, tavsiye ederim.


kapitalizmin işleyişini kayda değer çekici bir dille anlatan bir kitap. kitapta her ne kadar sosyalist olduğunu sık sık vurgulasada yazar ya da sosyalizmin kapitalizme üstünlüğüne dikkat çekse de kapitalizmin nasıl olması gerektiğini, üretimin hangi kıstaslara göre yapılması gerektiğini, hangi noktada işletmenin zarar etmeye başlayacağını ya da kar edeceğini anlatan güçlü bir kitap. bir sosyalistin değil ama bir işletmecinin ya da kapitalizm içinde de işçi sınıfının ve milli ekonominin gelişebileceğine inanan araştırmacılar için uygun bir kitap. her ne kadar marksist olsa da yazar marksın sınıf kavgası kavramına çok fazla değinmeden kapitalist toplumu açıklayan bir eser.


Ben bir ekonomist veya iktisat bölümü öğrencisi değilim. Ekonomi konusunda genel bilgi veren bir kitap arıyordum. Hemen hemen bütün kitapları elden geçirdikten sonra bu kitabı satın aldım. Okuması son derece kolay ve zevkli, adeta sürükleyici bir güncel roman tadında okunuyor ve çok güzel ögretiyor. Son derece anlaşılır bir eser. Herkese tavsiye ederim. Kütüphanemin baş köşesinde duracak bir eser. Ne yazik ki yazarını geçenlerde kaybettik.


Sadun Aren kaliteli bir iktisat kitabı koymuş önümüze;kendisi de saklamıyor Marksist iktisat’la üniversitedeki iktisadı bağdaştırdığını,daha iyi açıklamaya çalıştığını…Öğretişi çok güzel,değerli bir kitap.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*