Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Sarmatlar

Kategori: Tarih Yazar: İlhami Durmuş Yayınevi: Kaynak Yayınları

Sarmatlar

  • Yayın Tarihi: 13.08.2007
  • ISBN: 9789753435048
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 135
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Çin Seddi'nden Tuna nehrine kadar geniş bozkır coğrafyasında tarih öncesi devirlerden başlamak üzere, çeşitli kavimler ortaya çıkmıştır. Bozkırların doğu tarafında olduğu gibi, batı tarafında da büyük ölçüde atlı-göçebe kavimler varlıklarını sürdürmüştür.Bu kavimlerin tarih ve kültürleri yeterince araştırılmamıştır. Bu kavimlerden biri de Sarmatlardır. Sarmatlar büyük ölçüde Hazar Denizi'nden Tuna nehrine kadar geniş bir coğrafyaya yayılmak suretiyle, MÖ 2. binin başlarından MS 2. yüzyılın sonlarına kadar adı geçen coğrafyada hâkimiyet kurmuşlardır. Bu hâkimiyet kurdukları zaman sürecinde Doğu ve Batı kültürleriyle siyasî, sosyal, kültürel ve ekonomik yönden bağlantılar içerisine girmişlerdir. Onların çeşitli kavimlerle bağlantıları, bozkır kavimleri içerisinde önemli bir yer tuttuklarını göstermektedir. Sarmatlar adını taşıyan, yazılı kaynaklar ve arkeolojik buluntulara dayalı olarak hazırlanan bu çalışmada, onların tarih sahnesine çıkışlarından siyasî hâkimiyetlerinin son bulmasına kadar olan tarihleri, çeşitli kavimlerle ilişkileri ve kültürleri inceleniyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Sarmatlar PDF 5.60 MB İndir
Sarmatlar EPUB 6.26 MB İndir
Sarmatlar MOBI 4.94 MB İndir
Sarmatlar ODF 5.27 MB İndir
Sarmatlar DJVU 6.59 MB İndir
Sarmatlar RAR 4.28 MB İndir
Sarmatlar ZIP 3.96 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Türkiye’de bu konuda yazılmış tek kitap (daha önce Genel Kurmay yayınlamıştı) sanırım. Tarih bilincini yeni yeni edinen bir millet olarak yararlı bir eser olduğunu ve tarihçilerimiz için yeni araştırma alanına teşvik edebileceği kanısındayım. Tavsiye ediyorum.


tarihin az bilinen dönemlerine gidip geleceksiniz, sarmatlar size yepyeni bir okuma alanı açacak


Hocamız güzel bir eser meydana getirmiş.


İlgisi olanlar için oldukça iyi bir kitap ancak bazı yerlerde o kadar çok tekrar bilgiler varki geçiştiriyorsunuz o kısımları.


Hem arkeolojik hem de yazılı kaynaklara dayanılarak Sarmatların anlatıldığı güzel bir araştırma inceleme kitabıdır. İskitler yıkıldıktan sonra Sarmatlar; Karadeniz’in kuzeyini Kafkasların kuzeyini ve Sibirya’nın güney batısını kapsayacak şekilde kurulaup, boylar federasyonu şeklinde örgütlenen bir Türk halkının adıdır. İlkçağ Türk toplumlarına ilgisi olanların bu kitabı okumasını tavsiye ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*