Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Cepheye Giden Yol

Kategori: Tarih Yazar: Emir Kıvırcık Yayınevi: Goa Basım Yayın

Cepheye Giden Yol

  • Yayın Tarihi: 05.01.2008
  • ISBN: 9789944291330
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 368
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
Onuncu Yıl Marşı’nın bir mısrasını değiştirerek sizin emeğinizi daha iyi ifade eden şu mısrayı yazdım: ‘Demir ağlarla ördük anayurdu dört baştan.’- Mustafa Kemal AtatürkBüyük Taarruz başladığında Behiç Bey Ankara hükümetinden bir telgraf alır:"İş bu dakikada bütün millet fedakâr şimendifercilerimizi, Allah'tan sonra, kahraman ordumuzun yegâne muin-i zaferi (zaferin biricik yardımcısı) görmektedir." İşte bu Kurtuluş Savaşı'nda Behiç Bey'in komutanı ve genel müdürü olduğu demiryollarının zaferin kazanılmasında oynadığı rolü ve payı en iyi anlatan ifadedir.* * *"İşte bu kitap Çanakkale Harbimizin ve Kurtuluş Savaşımızın lojistik zaferinin başındaki kahraman komutanın, Mustafa Kemal'in yakın arkadaşı Behiç Bey'in gerçek hikâyesidir."- Turgut Özakman, Şu Çılgın Türkler'in yazarı* * *"Şimdi size Behiç Erkin'le ilgili bazı çarpıcı gerçekleri açıklayacağım. Bu ismi çoğunuz bilmiyorsunuz. Erkin (l876-l96l) kahraman bir asker. İstiklal Harbi'nde demiryolları genel müdürü. Ordumuza asker, silah, cephane, gıda sevkinde, yaralıların cephe gerisine taşınmasında tüm demiryollarını yönetiyor. Atatürk'ün sağ kollarından biri, İstiklal Madalyası sahibi. Cumhuriyetimizin Atatürk döneminde milletvekili ve Bayındırlık Bakanı oluyor."-Emin Çölaşan
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Cepheye Giden Yol PDF 15.27 MB İndir
Cepheye Giden Yol EPUB 17.07 MB İndir
Cepheye Giden Yol MOBI 13.48 MB İndir
Cepheye Giden Yol ODF 14.38 MB İndir
Cepheye Giden Yol DJVU 17.97 MB İndir
Cepheye Giden Yol RAR 11.68 MB İndir
Cepheye Giden Yol ZIP 10.78 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Kitap sadece Kurtuluş Savaşının az bilinen ancak önemli bir yönünü ele almakla kalmamış, aynı zamanda lojistiğin günümüz modern savaşlarının başarısındaki rolü ve ülkemizin ulaştırma altyapısının gelişim süreci hakkında da önemli bilgiler içeriyor. Tarih meraklılarının yanı sıra lojistik bölümü öğrencilerine de tavsiye ederim.


bilmeyen arkadaşlar için ilk önce bu kitabı arkasından büyükelçi kitabını okurlarsa behiç erkini daha rahat anlarlar.


Pek çoğumuzun haberi olmayan ancak Kurtuluş Savaşımızı derinden etkileyen demiryolları ile ilgili gayet hoş bir kitap. Bunun yanında yazar, yaşanılan devir ve ortam ile ilgili değişik bilgiler vererek de bizlerin dikkatini hep yukarılarda tutmaya çalışmış. “Almanlar Enver Paşayı önemli bir dergide kapak yapıp bazen Napeleon’a, bazen de Musa Peygambere benzeterek etkilemeye çalışıyordu.””Henüz 33 yaşında bir yarbay Osmanlıda bakan olamayacağı için 18.12.1913’te albaylığa, 05.01.19.14’te (18 gün sonra) tuğgeneralliğe terfi ettirilerek Harbiye nazırlığına getirilir”


Atatürk’ün silah arkadaşı Behiç Erkin’in Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinde başlayan demiryolu macerası ve kurtuluş savaşında can siper hane bir şekilde devam eden cepheye sevkıyat sıkıntısını gözler önüne sermektedir. Behiç bey zamanla yarışırken birde içeride ki insanlarla mücadele içerisine girmek zorunda kalmıştır. Behiç bey sayesinde demiryolları millileştirilerek Türkiye Cumhuriyeti tarafından yönetilmeye başlanmıştır. Kurtuluş Savaşı’na ilgi duyanların okuması gereken bir kitap olarak ön plan çıkmaktadır. Sıkılmadan kısa sürede okuyabiliyorsunuz. Tavsiye ederim…..


Geçmişini tüm ayrıntılarıyla bilmek isteyen, ne tür güçlüklerin ve oyunların içinden çıkıp bugüne geldiğimizi görmek isteyen şu vatanın kıymetini bilen ve (yazık ki)bilemeyen tüm vatan evlatlarının okuması gereken bir kitap. Okuyup ders alınması gereken bir kitap. Şu çılgın türkleri okuyan insanların da zevk alarak okuyacaklarını düşündüğüm bir kitap. Net ve yalın anlatılmış… Okuyalım ki geçmişteki hataları tekrar etmeyelim, bu vatanı sonuna kadar savunalım türk evlatları olarak…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*