Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Yeni İmparatorluk Çağı

Kategori: Ekonomi Yayınevi: Say Yayınları

Yeni İmparatorluk Çağı

  • Derleyici: Rasim Özgür Dönmez
  • Yayın Tarihi: 14.01.2008
  • ISBN: 9789754687125
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 424
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
Sömürgecilik, emperyalizm, kapitalizm derken kabına gore yeniden şekillenen kara bir güç. Her dönem yaptığı gibi zamana ve toplumsal yapıya gore kendine yeni bir ad koyuyor: Küreselleşme.Küreselleşme adı altında "her yerde olan, ama hiçbir yerde olmayan" bir imparatorluğa oynayan ABD, 11 Eylül sonrasında siyasi, ekonomik, kültürel ve askeri saldırı politikasında artık çok daha cüretkâr. Petrole bağımlı iç düzenini ve diğer ülkeler karşısındaki gücünü koruması, doğal kaynaklara ve erişim yollarına hâkim olmasına bağlı.Afrika, Afganistan, Ortadoğu, derken Azerbaycan doğal kaynakları üstünde planlanan büyük bir oyun... Hükümetlerin uluslararası şirketler için taşeronlaştırılması; medyanın, IMF, Dünya Ticaret Örgütü gibi kuruluşların kullanılması... Bilinçli bir şekilde yaratılan kaos... Yeni İmparatorluk Çağı’nda, hep oynanan, ama çağına göre ad değiştirmeyi çok iyi bilen bu büyük oyunu pek çok akademisyenin bilimsel ve tarafsız kaleminden okuyacaksınız.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Yeni İmparatorluk Çağı PDF 17.60 MB İndir
Yeni İmparatorluk Çağı EPUB 19.67 MB İndir
Yeni İmparatorluk Çağı MOBI 15.53 MB İndir
Yeni İmparatorluk Çağı ODF 16.56 MB İndir
Yeni İmparatorluk Çağı DJVU 20.70 MB İndir
Yeni İmparatorluk Çağı RAR 13.46 MB İndir
Yeni İmparatorluk Çağı ZIP 12.42 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


21. yüzyılın yeni kominist manifestosu sayılan hardt ve negri nin imparatorluğuna eleştirel bir bakış açısı ile yola çıkılan kitapta günümüz siyasetinin ve konjektörün nasıl bir yörünge izlediğini ve Türk siyasetinin gündeminde olanlara iyi bir bakş açısı sunan kitabı herkese tavsiye ederim.okunması gereken bir kitap


günümüz güncel siyasetini çok iyi anlatan bir kitap. ülkemiz etrafında dönenler ve ortadoğu herşey var bu kitapta. yazarları ve editör kadrosuylada zengin bir yapıda. okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*