Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Uzun Kuyruk

Kategori: Ekonomi Yazar: Chris Anderson Yayınevi: Optimist Yayınları

Uzun Kuyruk

  • çevirmen: Saadet Özkal
  • Yayın Tarihi: 07.02.2008
  • ISBN: 9789944186537
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 248
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
  • Boyut: 16.5 x 23.5 cm
Tanıtım Bülteni
İnternet ve onun tüketicilere sunduğu neredeyse sınırsız tercih olanakları dünyamızı dönüştürüyor. Geleceğin pazarlarını bundan yarar sağlamasını bilenler fethedecek. Uzun Kuyruk böyle bir bolluk ekonomisini ele alan bir kitaptır ve tamamen yeni bir iş modeli sunmaktadır. sınırsız tercih olanakları tüketicilerin istek ve eğilimleri hakkında birçok yeni olguyu açığa çıkardıkça, bu yeni iş modelinin muazzam gücü giderek daha belirginleşmektedir. Amazon.com kitap sektörünü, iTunes ve Rhapsody müzik sektörünü köklü bir dönüşüme uğrattılar. Bu dönüşüm şimdi bütün sektörleri etkisi altına alıyor.Ünlü Wired dergisinin genel yayın yönetmeni Chris Anderson büyük ilgi gören bu kitabında küçük satıcıların ve az ilgi gören ürünlerin birleşik değerinin en çok satan ürünlerin cirosunu nasıl aştığını çarpıcı örneklerle gözler önüne seriyor. Bu olguyu tarif edebilmek için geliştirdiği "Uzun Kuyruk" terimi daha şimdiden iş literatüründe yer etmiş bulunuyor."Çok satan ürünler hâlâ var olmakla birlikte, artık eskiden olduğu kadar büyük bir ekonomik kuvveti temsil etmiyorlar" diye yazıyor. "Pazar şimdi binlerce küçük parçaya bölünüyor ve tüketiciler de bu muazzam tercih olanaklarına göre dağılıyorlar."Yazar Uzun Kuyruk'ta bu gelişmenin yeni üreticiler için geliştirdiği fırsatları gösteriyor. İtibar ekonomisi, stokların sonu, Wal-Mart etkisi, eş üretimin gücü, paralel kültürün yükselişi gibi kavramları tartışıyor. Uzun kuyruğun oyuncak sektöründen reklamcılığa, internet ticaretinden ev aletleri satışına kadar çok çeşitli sektörlerde nasıl işlediğini gösteriyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Uzun Kuyruk PDF 10.29 MB İndir
Uzun Kuyruk EPUB 11.50 MB İndir
Uzun Kuyruk MOBI 9.08 MB İndir
Uzun Kuyruk ODF 9.69 MB İndir
Uzun Kuyruk DJVU 12.11 MB İndir
Uzun Kuyruk RAR 7.87 MB İndir
Uzun Kuyruk ZIP 7.27 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Uzun Kuyruk PDF 10.29 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Süper bir kitap hedefi olanlar için


Yeni teknolojinin, yeni ekonomiyi inşa etmesi süreçleri “Uzun Kuyruk”ta anlatılıyor. Klasik ticarette, daha dar ve özel kitleye hitap eden “niş” ürünler, tezgahta ya da rafta sergilenecek kadar değerli bulunmaz. Çünkü raf ve tezgah alanı değerlidir ve kısıtlıdır. Esas olan “çok satanlar” ve “popülerlerdir”. İnternet teknolojisi ise bu denklemi kökünden değiştirir. Sanal tezgahta, popüler ürün de, niş ürün de aynı değerdedir; “bir veri girdisi.” Bu olgu, klasik ticaretin bütün kurallarını değiştirir. “Niş ürünler” daha az sayıda fakat daha çok çeşitte, popüler olan ürünlerden “toplamda” daha fazla satış yapar. Amazon’dan tutun, Kitapyurdu’na kadar birçok “yeni ekonomi ticaret portalı” sanal ortamda “uzun kuyruk” prensibi çerçevesinde ticari faaliyette bulunur.


Niş alanlara odaklanmanızı tavsiye diyor.sizde kendinize yakın olan mesala hobinizi seçerek bu yönde satış yapın.


Konu olarak kitabın her bölümünde aynı şeyler anlatılıyor.Kitap çıkarmak için yapılmış bir eser.Daha çok ABD pazarında uygulanabilecek yöntemler..


Web sektöründe çalışan insanların okuması gereken bir eser.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*