Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Jön Türkler  Enver Cemal ve Talat Paşaların Trajik Sonu

Kategori: Tarih Yazar: A. Şerif Aksoy Yayınevi: Nokta Yayınları

Jön Türkler Enver Cemal ve Talat Paşaların Trajik Sonu

Tanıtım Bülteni
Atatürk’ün İttihat ve Terakki’yle ilgili söylediği şu sözler oldukça önemlidir: “İttihat ve Terakki’nin birçok kusur ve yanlışları olabilir. Fakat vatanperver bir kuruluştur.” Enver, Talat ve Cemal Paşalar… Kimilerine göre hain, kimilerine göre vatansever…Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemine damgasını vuran İttihat ve Terakki’nin bu en önemli üç paşası, hırslı, zeki ve vatansever olmalarına rağmen devlet yönetimindeki tecrübesizlikleri yüzünden imparatorluğu bir oldubittiyle, yani hükümetten ve padişahtan habersiz olarak imzalanan ittifak antlaşması sonucunda I. Dünya Savaşı’na soktular ve imparatorluğun dağılmasına neden oldular ya da çabuklaştırdılar. Enver Paşa’nın Sarıkamış ve Cemal Paşa’nın Mısır ve Suriye’deki başarısızlıkları çok sayıda Türk askerinin ölümüne neden olmuş, Talat Paşa ise Ermeni tehciri sırasında Ermenileri öldürtmekle suçlanmıştır.Savaş sonunda Osmanlı İmparatorluğu’nun da içinde bulunduğu ittifak yenilince, İttihat ve Terakki ileri gelenleri bir müddet için ülkeden uzakta bu­lunmayı faydalı kabul etmiş ve İstanbul’u terk etmeye karar vermişlerdi. Fakat kader onların peşini bırakmamış; Talat Paşa Berlin’de, Cemal Paşa da Tiflis’te Ermeni komitacılarının kurşunlarıyla vurulmuşlar ve Enver Paşa da Türkistan mücadelesi için gittiği Orta Asya’da Ruslarla girdiği bir çatışmada can vermişti.
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Jön Türkler Enver Cemal ve Talat Paşaların Trajik Sonu Satın Al
Kitapyurdu Jön Türkler Enver Cemal ve Talat Paşaların Trajik Sonu Satın Al
D&R Jön Türkler Enver Cemal ve Talat Paşaların Trajik Sonu Satın Al
Idefix Jön Türkler Enver Cemal ve Talat Paşaların Trajik Sonu Satın Al
BKM Kitap Jön Türkler Enver Cemal ve Talat Paşaların Trajik Sonu Satın Al
Hepsiburada Jön Türkler Enver Cemal ve Talat Paşaların Trajik Sonu Satın Al
Nadir Kitap Jön Türkler Enver Cemal ve Talat Paşaların Trajik Sonu Satın Al
N11 Jön Türkler Enver Cemal ve Talat Paşaların Trajik Sonu Satın Al
Amazon Türkiye Jön Türkler Enver Cemal ve Talat Paşaların Trajik Sonu Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Jön Türkler Enver Cemal ve Talat Paşaların Trajik Sonu PDF 6.23 MB İndir
Jön Türkler Enver Cemal ve Talat Paşaların Trajik Sonu EPUB 6.96 MB İndir
Jön Türkler Enver Cemal ve Talat Paşaların Trajik Sonu MOBI 5.49 MB İndir
Jön Türkler Enver Cemal ve Talat Paşaların Trajik Sonu ODF 5.86 MB İndir
Jön Türkler Enver Cemal ve Talat Paşaların Trajik Sonu DJVU 7.32 MB İndir
Jön Türkler Enver Cemal ve Talat Paşaların Trajik Sonu RAR 4.76 MB İndir
Jön Türkler Enver Cemal ve Talat Paşaların Trajik Sonu ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Konunun meraklılarının ve ilgililerinin okumasının faydalı olacağını değerlendiriyorum.Çok fazla zaman harcamadan Enver, Cemal ve Talat Paşalar hakkında kulaktan dolma bilgiler yerine, kaynağa dayalı özet bilgilerin bulunabileceği bir kitap… “Daha fazla Özgürlük için İhtilal yapmalarına rağmen, kendilerine muhalefet edenlere karşı tedhiş ve şiddete başvurmaktan çekinmeyen” örgüt mensuplarının akibetlerini öğrenmek mümkün oluyor…


söylenecek tek şey okuyun ve o kitabın içinde ki tatlı serüvene kapılın ve yaşananlar hakkında sizlerinde güzel yorumlarınız olsun..!


Yazarın daha önce ittihat ve terakki isimli kitabını okudum ancak yazar sanırım kitap ismi konusunda tutarlı değil. Gördüğüm kadarıyla kitap üç farklı isimle piyasaya sürülmüş. Benim okudugum ittihat ve terakki Enver paşa isimliydi ve kitap içeriği ismini karşılamıyordu. Yazarın hayatına baktığımız zaman tarihçi olmadığını kendi araştırmalarını kitap haline getirdiğini görebiliriz. Ancak tarih gibi çok önemli bir alanda çıkarılacak kitapların daha dikkatli, özenli ve titiz bir şekilde hazırlanması gerektiğini düşünüyorum.


Murat Bardakçı’nın Talat Paşa’nın Evrak-ı Metrukesi adlı kitabında kısmen de olsa bu konulara Talat Paşa yönünden deyinmiştir.Murat Bardakçı’nın kitabında ise Osmanlı belgeleri esas alınmıştı,hatta bizzat mektupları vardır Talat Paşa’nın..Bu kitapta ise genel bilgiler verilmiştir.


herkesin merak ettiğidir jön türkler.kimdir ne yaparlar neden bu kadar meşhurlar.kitap bu sorulara ayrıntılarıyla cevap veriyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*