Ege mutfağının en büyük ustalarından Gökçen Adar sizinle sohbet edermişçesine veriyor tariflerini. Mutfakta acemilik çekenler de, ustalaşmış olanlar da kolaylıkla uygulayabiliyor. Balık yemekleriyle ilgili merak ettiğiniz her şeyi anlatıyor: Buğulama, sulu kızartma, çığırtma gibi pişirme usulleri; balık alırken, saklarken, lokantada sipariş verirken dikkat etmeniz gereken püf noktaları… Tuzda çipura, ada beyi yahnisi, terbiyeli balık çorbası, bamyalı levrek, gelin turşusu, saray usulü palamut köftesi, uskumru külbastı, hamsi dibilesi gibi birbirinden lezzetli tarifler… Bu çalışma, balık seven herkesin başucu kitabı olmaya aday.
Gökçen Adar’ın kitabını dalışa ve balığa olan tutkumu mutfakta da bunu farklı lezzetlerle taçlandırmak niyeti ile almıştım. Kitapta gerçekten de alışılmışın dışında farklı tarifler bulunmakta . Geçenlerde aileme Gökçen Bey’in tariflerinden yola çıkıp naçizane bir hamsi buğulama pişirdim . Balık tüketimini seven biri iseniz mutfağınızda roka kadar önemli bir yeri olacaktır.
Kitap Yorumları - (4 Yorum)
Balıkla ilgili keyifli tarif ve bilgilerle dolu güzel bir kitap.
Mutfakla ilgilenenlere önerilir.
Güzel balık yemekleri tarifleri var .
meze yapmak maharet ister buradaki reçeteler birebir tutuyor.
Gökçen Adar’ın kitabını dalışa ve balığa olan tutkumu mutfakta da bunu farklı lezzetlerle taçlandırmak niyeti ile almıştım. Kitapta gerçekten de alışılmışın dışında farklı tarifler bulunmakta . Geçenlerde aileme Gökçen Bey’in tariflerinden yola çıkıp naçizane bir hamsi buğulama pişirdim . Balık tüketimini seven biri iseniz mutfağınızda roka kadar önemli bir yeri olacaktır.