Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Ez e yeki bikujim

Kategori: Diğer Dildeki Yayınlar Yazar: Firat Ceweri Yayınevi: Avesta Basın Yayın

Ez e yeki bikujim

Tanıtım Bülteni
Romana Firat Cewerî ya nû ‘Ez ê yekî bikujim’ di nav weşanên Avesta de derket. Ev romana Cewerî ya duyemîn e. Romana wî ya yekem ‘Payiza dereng’ di sala 2005an de bi kurdî û îsal jî wergera wê ya bi tirkî hat weşandin.‘Ez ê yekî bikujim’ di karakterên du kesayetiyên kurd de li ser dema nû radiweste. Di dema nû de behsa mirovên jibîrbûyî û psîkolojiya wan, behsa hêvî û armancên wan û behsa êş û xemgîniyên wan tê kirin.Ji aliyê din ve hin sebeb çawa dikarin bibin encamên trajedîk, mirovên ku demekê bi îdealên mezin radibin çawa dikarin têkevin gerînekên melankolîk û tesadufên jiyanê mirov bi çi re rû bi rûyî hev dike bûye mijara romana ‘Ez ê yekî bikujim’. Gelo wê di romanê de kî, kê, ji bo çi bikuje? Ma wê kes kesî bikuje, an gelo qatil jî qurbanek e?..Ji romanê... Ev bajarê qedîm li min bûye dojeh. Ev bajarê ku ez demekê li dû rizgarkirina wî bûm, niha min dixwe, êşê bi min dide kişandin. Ev bajarê ku min bawer dikir ez ê rojekê mîna qehremanekê lê vegerim, niha lê bûme qehpik. Bajarê ku min dixwest rûmeta wî ji bin postalên biyaniyan rizgar bikim, niha rûmeta min lê di bin lingan de ye.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Ez e yeki bikujim PDF 6.23 MB İndir
Ez e yeki bikujim EPUB 6.96 MB İndir
Ez e yeki bikujim MOBI 5.49 MB İndir
Ez e yeki bikujim ODF 5.86 MB İndir
Ez e yeki bikujim DJVU 7.32 MB İndir
Ez e yeki bikujim RAR 4.76 MB İndir
Ez e yeki bikujim ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Kürtçe okumak farklı bir duygu herşeyden önce. Ceweri’nin ikinci romanı sanıyorum.Birini öldüreceğim.Ancak burada katil kim? Maktul kim pek anlayamadım.Belki de benim Kürtçe’m yetmedi bilmiyorum.Yeni başlayanlar için fazla ağır değil.


evlilik oyunlar olmadan çekilmez olabiliyor ama oyunlar da fazla abartılmamalı, diyebileceğimiz bir yaklaşıma gayet ironik bir şekilde yaklaşmış, eylenceli bir kitap tavsiye ederim


Suç ve Ceza’dan sonra psikolojimi etkileyen ilk kitap… elimde bıçakla kadim bir kenti gezdim. xwandina kurdî gelek xwaş e. hun jî bi kurdî bixwunin.


helîm yusufun benim kitabımın taklidi denilen kitap ama kitap içinde bayağı özgün bir yapıya sahip.


Bu kitap, Fırat Ceweri’nin ikinci romanı. Yazarın ilk romanı ‘Payiza Dereng’ 2005’te yayımlanmıştı. Öncelikle kitabın adının tercümesi şu: Ben Birini Öldüreceğim. Anladığım kadarıyla romanda kendilerini bir davaya adayan ama sonra unutulan, hayal kırıklığına uğrayan insanların psikolojisi, umutları, üzüntüleri üzerinde duruluyor. Diğer yandan bazı olayların nasıl trajik sonuçlar doğurduğu, büyük idealler peşindeki insanların nasıl bir melankolinin içine düşebileceğini anlatılıyor. Acaba gerçekten biri öldürüldü mü yoksa katil kurbanın ta kendisi mi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*